Az egyház, a papok, a kétszínű keresztények kiábrándítottak a hívő életből. Van visszaút Istenhez?

Látszólag egyszerű kérdés és a válasz az, hogy igen. Amíg él valaki, van visszaút. Bármikor dönthet úgy, hogy visszatér.
Bonyolulttá az teszi a választ, hogy ha Isten hív el valakit az egészen más kategória, mintha emberek választanak maguk közül valakit.
Ha Isten hív el, akkor az Ő elhívása és választása örökérvényű.
Ha viszont hasraütésre valaki kitalálja, hogy ő pap lesz, vagy egyik felekezet tagja, de Istennek ehhez semmi köze, akkor itt eleve nem beszélhetünk Isten választásáról. Ő sohasem ismerte Istent, így nem volt honnan kiesnie sem.
Az a probléma, hogy sokan összemossák a keresztény kifejezést az "egyház"tagsággal.
Ha valaki hívő, akkor életében, erkölcsiségében, beszédében, tetteiben felismerhetőek Jézus Krisztus személyiségjegyei.
Ha valaki kereszténynek vallja magát és mellét döngeti, hogy hová tartozik, ám életvitele nem különbözik a világi bűnösöktől, akkor Ő sohasem ismerte Istent.
Ez nem több képmutatásnál. Értéke nulla.
Vallásos mázzal, ám belső értékek nélkül senki nem kap üdvösséget.

Szervusz.
Én ilyenkor azt szoktam ajánlani, hogy kérdezd meg magadtól?
Ki volt az, aki ezt akarta elérni?
1,Az emberek
2,Sátán az ördög
3,Isten
Ha meg van a válasz akkor ez szerint haladj tovább.
Mivel biztos vagyok, hogy a Teremtő nem akar kiábrándítani magából, ezért a kérdés az, kit büntetsz avval, hogy kivonod magadat Isten szolgálata, imádata alól?
Istent, vagy saját magadat?

Kedves kérdező!
Nem a vallás,a templom vagy a papok által leszel hívő,hanem a Krisztus Jézusban való hit által,a szeretet által.
Légy erős mert;
"Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak."(Ef.6:12)
Érted a lényeget?
Jézus a lényeg! Bízd rá életed és engedd meg neki,hogy vezessen és akkor győztesként mész végig azon az úton amit életnek nevezünk.
Ne add fel!

Én is valahogy úgy vagyok, mint te... Azonban, mint írtad, te Istenhez akarsz visszatalálni, nem pedig a képmutató, ájtatoskodó "hívek" közösségéhez - mint ahogyan én is.
Van visszaút, Bibliát olvasni, imádkozni, a mindennapokban keresztény emberhez méltóan élni egyház nélkül is lehet.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!