Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik Biblia fordítást...

Melyik Biblia fordítást ajánlanátok?

Figyelt kérdés

A Károli van meg, de egyszerűen már belefáradtam az olvasásába. Egyszerűen már ez a nagy magyar mentalitás is felidegesít, hogy a 21sz-ban is ragaszkodtak az ódivatú nyelvezethez (pl. földjén-földén, égyiptom, kanaán stb) a hozzám hasonló magyar parasztnak meg beletörik a nyelve mire elolvas pár sort.

Jehova tanúi pedig egyátalán nem érdekelnek! Azok ne írjanak de mégcsak köszönésképpen se!

2014. jan. 14. 22:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nem azért ragaszkodunk hozzá, mert titokzatos vagy réginek tűnik a szövege. Hanem egész jó fordítás. (bár az eredeti mindig a legjobb)

Nincs benne annyi elírás és átértelmezés, ami az átfogalmazások miatt szoktak keletkezni.

Katolikus vagy protestánsat szeretnél?

Jehova tanúnaik hallgathatod is a Bibliáját.

2014. jan. 14. 22:54
 2/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Éppen most készülök a bevezető szentségek felvételére, így én katolikus fordítást olvasok.

Pl. ezt:

[link]

Azelőtt protestáns körökben mozogtam, ahol a Károli és annak újított változatát használtuk.

Nekem a Szent István Társulat kiadása jobban érthetőbb, közelibb, nekem jobban tetszik. De ez az én személyes véleményem.

2014. jan. 14. 23:00
 3/12 megfelelő ***** válasza:

Van a Károlinak új, revideált fordítása is, ami nem régies nyelvezetű. Amúgy meg le lehet tölteni egy csomó félét számítógépre. Azt olvasod, amelyiket akarod.

Innen letölthető és ingyenes:

[link]

2014. jan. 15. 08:37
 4/12 Mulder614 ***** válasza:
Én is a Károlit szoktam olvasni de az az uj világ fordítást azért szeretem mert modernebb, érthetőbb nyelvezetű.
2014. jan. 15. 08:50
 5/12 anonim ***** válasza:

Az Új Világ fordítás, az ferdítés!

Az egyértelműen úgy van alakítva, hogy a Jehova Tanúk tanításait alá tudják támasztani...

Ezért azt NEM ajánlott.

2014. jan. 15. 13:02
 6/12 anonim ***** válasza:

5ös/13:02-es

Ha így gondolod akkor kérj légy szíves egy Mit tanít valójában a Biblia? című könyvet. ( Jehova Tanúi kiadványa)

És egyedül, otthon a saját Bibliáddal kezd el olvasni.

Milyen érdekes, hogy ugyan az a tanítás 95%-ban mint 20 éve és akkor még Károli fordítást használtunk.

De nem szeretnék kötözködni :)

2014. jan. 16. 09:02
 7/12 megfelelő ***** válasza:
Nem akarok senkit sem megbántani, de a J.T.-k is a Károlit használták az Új világ előtt, mikor az még nem volt. Addig úgy látszik az is jó volt.
2014. jan. 16. 09:11
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha jó lett volna, nem készítettek volna saját fordítású Bibliát, ami most már 100%-ban alátámasztja a sajátságos tanaikat... Ennyi.
2014. jan. 16. 09:27
 9/12 anonim ***** válasza:

nem, úgy látszik nem érted.

A lényeg egy vallásnál a tanítás ha 20 éve ugyanez volt mint most pedig akkor más fordítást használtunk akkor nincs okotok a kötözködésre.

A másik meg, hogy azért lett az új világ fordítás mert hétköznapi nyelven adja vissza a szöveget és Isten neve is szerepel benne.

Pl: Az úr mondá vala Mózesnek

egyszerűbb az a szöveg, hogy: Jehova mondja Mózesnek.

nem?

2014. jan. 16. 09:44
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem.

Egy szent szöveget ne akarjunk hétköznapi szintre lehúzni.

Persze könnyebb lehúzni azt, mint felemelkedni ahhoz.

2014. jan. 16. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!