Mi a szcientológia?
Egy olyan filozófia, ami egy valláson nyugszik és alkalmazni kell, nem hinni benne. Azért filozófia, mert válaszokat ad Neked a szokásos "honnan jöttünk, ki vagyok" kérdésekre. Azért vallás, mert az embert szellemi lénynek tartja és vannak szertartásai, mint pl. esküvő, temetés, keresztelő.
Tanfolyamokon vehetsz részt az Egyházban és olvashatsz könyveket. Kiveheted a könyvtárból is, a Központiban pl. egy csomó megvan.
Tanfolyamaik: sikeres kommunikáció, házasságról, gyereknevelés stb.
Kedves Kérdező!
Én nagyjából 10 éve tanulmányozom a Szcientológiát és azt gondolom, hogy egy fantasztikusan jó dolog.
Akik ezen az oldalon szapulták azok olyan bődületes marhaságokat írtak, amiknek még távolról sincs semmi köze a valósághoz. Ebből fakadóan azt gondolom, hogy vagy gonosz szándékból tették ezt vagy egyszerűen valaki félreinformálta őket és azt hiszik, hogy ez a Szcientológia, pedig nem.
Amit én az eddigi tanulmányaim alapján megfigyeltem és tapasztaltam:
A Szcientológia tudományos alapokon nyugszik, tehát amit mond, azt bizonyítani is tudja. Módszerei, amivel az embernek képes segíteni működőképesek.
Olyan gyakorlatias okosságokat tudhatsz meg általa, melyekkel jobban megértheted önmagad és másokat. Jobbá tudod tenni az életed és jobban tudsz segíteni másoknak.
Boldogabb, eredményesebb lehetsz.
Én személy szerint sokat tanultam a kommunikációról, a megértésről, a célok kitűzéséről és eléréséről, az etikus viselkedés fontosságáról, önmagamról, a családról, a párkapcsolatról, a munka fontosságáról és arról hogy hogyan lehetek hatékonyabb a munkában és még számtalan más dologról. Működött.
Olyan nevetséges hülyeségekről, amikről az előttem szólók írtak a 10 év alatt soha nem hallottam és soha nem is olvastam.
De a legjobb módszer valami megismerésére az, ha Te magad megfigyeled és tanulmányozod. Vehetsz egy egyszerű Szcientológia könyvet és bele olvashatsz és eldöntheted magad, hogy számodra micsoda.
Első olvasmánynak ajánlom:
"A Szcientológia: Az élet egy új nézőpontból" című könyvet.
Ez a könyv nagyobb rálátást fog adni neked a Szcientológiáról, mint akárhány bejegyzés ezen az oldalon.
Figyeld meg a dolgokat, ne mások véleményét hallgasd.
Üdv, Norbi02
Kedves Kérdező!
Én nagyjából 10 éve tanulmányozom a Szcientológiát és azt gondolom, hogy egy fantasztikusan jó dolog.
Olyan gyakorlatias ismeret anyag és módszerek összessége, amely segít jobbá tenni a saját magad és környezeted életét is. Kézzel fogható igazságok.
Én egyszer sem hallottam olyan sületlenségekről, amiket az előttem szóló korholók írtak.
Üdv,
Norbi02
A Szcientológia egy filozófia, amely vallásos, mivel azt tartja, hogy több vagy a hús-vér testednél. Valamint vannak szertartásai (esküvő, keresztelő, temetés), mint más egyházaknál.
De javaslom, hogy menj be az egyházukba a Budapest VI. kerület, Paulay Ede u. 52-be és nézz körül, lapozz bele a könyvekbe. Ha félsz, akkor inkább kölcsönözz ki egyet a könyvtárból és olvasd el, informálódj.
Ne újságokat olvass, mert tudjuk, hogy az újságok sok hülyeséget hordanak össze. Hanem Szcientológia könyvet olvass.
Ne annyira a neten keresgélj, mert itt bárki, bármit leírhat. Magad nézz utána.
Az egyházban már jártam több alkalommal. Tanfolyamokat tartanak olyan témákban, mint pl. a házasság, a gyereknevelés, a kapcsolatok, célok stb. Rengeteg érdekes infót olvashatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!