Tanítja e azt a biblia, hogy apácának, vagy szerzetesnek kell lennünk?
Figyelt kérdés
és mit mond az 1 korintusz 14:34?2009. nov. 29. 15:19
1/15 anonim válasza:
Egy apáca sem prédikál a misén. Tehát ez a kifogásod alaptalan.
Szent Pál bizony javallja az önmegtartóztató életet, maga Jézus Krisztus az engedelmességet és a vagyontalanságot.
A közösségben élést pedig semmi nem tiltja a Bibliában.
És nem "kell".
Tehát semmi nem szól a szerzetesség ellen.
2/15 A kérdező kommentje:
köszi a gyors,és értelmes választ. azt meg külön, hogy utánnanéztél a bibliaversnek, és nem tártad fel, hogy mit ír. arra gondoltam, hogy gyakorlatilag elkülönűlnek a világtól ezek a személyek. ez az, amit nem tanít a biblia, sőt, az ellenkezőjére buzdít.
2009. nov. 29. 15:32
3/15 anonim válasza:
Nagyon kevés szerzetesrend van,amelyik elkülönül a világtól.A többiek a hívekkel foglalkoznak,és sok olyan rend van,akik tanítanak,betegeket,öregeket ápolnak ,szeretetotthonokat,árvaházakat tartanak fenn.stb.
4/15 anonim válasza:
Keresztelő Szt. János igen csak elkülönült a világtól, a Biblia mégsem ítéli el ezért.
5/15 A kérdező kommentje:
meghajlok az érveid előtt.
2009. nov. 29. 15:40
6/15 A kérdező kommentje:
magda marinkó is igencsak elkülönült a világtól, mégsem szerzetes, hanem rab, csakúgy, mint jános is rab volt pátmosz szigetén. az előző komment az első válaszadó második érvelésének szólt.
2009. nov. 29. 15:42
7/15 anonim válasza:
még az önteltség vétkébe esem...
ezek nem az én érveim, ezek bibliai érvek
de igazán örülök
8/15 A kérdező kommentje:
bocs, nem jól értelmeztem, te keresztelő jánosról beszélsz, én meg az apostolról. én tévedtem.
2009. nov. 29. 15:43
9/15 anonim válasza:
???
nem egészen értem, hogy ez mennyiben válasz az érvemre?
10/15 anonim válasza:
János hogy jön ide?
A válaszoló Keresztelő Szent Jánosról beszélt, a patmoszi rab pedig János apostol volt (ha tényleg ő volt, amit én erősen kétlek. Valószínűleg csak felvette a nevét)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!