Jehova Tanúi. Mi a teendő ilyen esetben? Bővebben Lent.
Lassan egy éve hogy van egy barátom akit szeretek. Neki köszönhetem azt hogy tanulhatok Istenről, ő vitt el gyülekezetbe is, pár hónapja járok és tanulmányozok. Ahogyan a barátom is viszont még ő sincs megkeresztelkedve. Mikor még össze jöttünk semmi ismeretem nem volt Istenről. Mostanában viszont azt veszem észre hogy a barátom elég sok dolgot rosszul csinál, helytelenül viselkedik, már az sem tetszik ha csak 1-2 csúnya szót kiejt a száján, hiába szólok rá és mindig "okoskodok" neki hogy ezt nem kéne vagy valami akkor nem igazán fogadja meg és túlságosan büszke is és mások tanácsát is nehezen fogadja meg ha ő azzal nem ért egyet. Már le is feküdtem a barátommal az az igazság, és mivel rájöttem hogy ez nem helyes szeretnék változtatni rajta ő viszont ezen az egy dolgon nem tud. Egyébként semmi probléma nincs vele, sok helytelen dologgal felhagyott már, mint pl a cigi, ital, és drogok úgyhogy büszke vagyok rá, de hónapok óta úgy viselkedik mintha ez elég lenne és minden oké. Zavar sokszor amit csinál de én tudom hogy komolyan gondolom vele és szeretném is ha ő lenne a férjem. :) Nem akarom őt elhagyni, a legjobb amit tehetek mi lenne?
Bocsánat ha értelmetlen és zsúfolt lett amit írtam, de röviden ennyi lenne és köszönöm előre is a normális válaszokat.
Szívesen fogadok privát üziket is. Aki szeretne segíteni.
Kedves utolsó! Nem igazán értelek.. :) Ha Tanú vagy akkor hogy tudod azt mondani hogy ezzel semmi baj nincs és helyes?
Nem rossz szándékból kérdem, csak szeretném érteni.
Amit leírtam, arra nem mondtam, hogy jól van így és ez helyes. Úgy gondolkodom róla, hogy minősíthetem akárhogy, ez a helyzet, megváltoztatni nem tudom. Nincs más lehetőség, mint alkalmazkodni, együtt élni vele.
Ezt arra írom, hogy egy házaspár egymásra van utalva és a gyülekezet nem áll oda, amikor baj lesz - csak nehogy félreérthető legyen :)
Azt nem tudom eldönteni, hogy ez helyes-e. Elvileg helyes, mert a gyülekezet nem házasfél, az csak 2 ember, a gyülekezet meg egy emberi szervezet töredéke. Talán jó is, hogy nem házasfél a gyülekezet, mert 2 embernek is sokszor nehéz kompromisszumra jutni, milyen nehéz lenne egy olyan szervezettel egyezkedni, melynek 50 különböző arca van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!