Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi. Mi a teendő...

Jehova Tanúi. Mi a teendő ilyen esetben? Bővebben Lent.

Figyelt kérdés

Lassan egy éve hogy van egy barátom akit szeretek. Neki köszönhetem azt hogy tanulhatok Istenről, ő vitt el gyülekezetbe is, pár hónapja járok és tanulmányozok. Ahogyan a barátom is viszont még ő sincs megkeresztelkedve. Mikor még össze jöttünk semmi ismeretem nem volt Istenről. Mostanában viszont azt veszem észre hogy a barátom elég sok dolgot rosszul csinál, helytelenül viselkedik, már az sem tetszik ha csak 1-2 csúnya szót kiejt a száján, hiába szólok rá és mindig "okoskodok" neki hogy ezt nem kéne vagy valami akkor nem igazán fogadja meg és túlságosan büszke is és mások tanácsát is nehezen fogadja meg ha ő azzal nem ért egyet. Már le is feküdtem a barátommal az az igazság, és mivel rájöttem hogy ez nem helyes szeretnék változtatni rajta ő viszont ezen az egy dolgon nem tud. Egyébként semmi probléma nincs vele, sok helytelen dologgal felhagyott már, mint pl a cigi, ital, és drogok úgyhogy büszke vagyok rá, de hónapok óta úgy viselkedik mintha ez elég lenne és minden oké. Zavar sokszor amit csinál de én tudom hogy komolyan gondolom vele és szeretném is ha ő lenne a férjem. :) Nem akarom őt elhagyni, a legjobb amit tehetek mi lenne?

Bocsánat ha értelmetlen és zsúfolt lett amit írtam, de röviden ennyi lenne és köszönöm előre is a normális válaszokat.

2014. jan. 3. 00:56
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm a válaszokat és ezt a kérdést valóban nem itt kellett volna feltennem, hisz ez csak egy rövid részlet volt abból ami engem zavar, viszont azt is tudni kell hogy ettől függetlenül hogy ő ezt nem tudja betartani és még nem jutott el arra a szintre hogy elfogadja ezt ( de még eljuthat addig ) ettől független még egy nagyon figyelmes, kedves, segítőkész emberről van szó. Aki ugyanúgy eljár a gyülekezetbe és tanulni ha teheti.
2014. jan. 3. 19:31
 12/26 A kérdező kommentje:
Ja és ha véletlen teherbe esnék, nem áll fent a veszélye annak hogy elhagy. :)
2014. jan. 3. 19:32
 13/26 szabolcs1988 ***** válasza:

Kedves kérdező, mindenkinek megvan adva a lehetőség hogy megismerje Istent.

És voltak és vannak is esetek, hogy nagyon rossz emberek mennyire megváltoztak. Reméljük hogy nálatok is ez lesz.

Egyetlen egy javaslat, amivel megnyerheted a barátodat, a viselkedésed által.

Valamint imádkozz.

2014. jan. 4. 11:21
 14/26 anonim ***** válasza:

A gyilkos galóca ,állítólag nagyon finom gomba,DE halálosan mérgező.

A légyölő galóca nagyon szép gomba de ez is halálosan mérgező.

Ez a hasonlat rávilágít arra ,hogy ami halálosan rossz az az is marad.

lehet szépíteni,hogy ilyen meg olyan ,de a lényegen nem változtat.

Így lesz ez a barátoddal is.Majd életed végén meglátod.

2014. jan. 4. 13:41
 15/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, az utolsóval viszont nem értek egyet! Igen, lehet szépíteni de attól még vannak rossz dolgai ahogy mindenkinek. Az meg hülyeség hogy aki rossz az az is marad. Az is nyílván való hogy Isten nem hívta volna magához ha nem látna benne valamit. De nem is erre voltam kíváncsi...
2014. jan. 4. 13:48
 16/26 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy lehet valakire azt mondani hogy "halálosan mérgező" ha nem is ismerjük, csak egy problémát írtam le.
2014. jan. 4. 13:49
 17/26 sandor76 ***** válasza:
Bocs szamomra nem eggyertelmu,hogy milyen gyulekezetbe jartok?Jehova Tanui osszejoveteleire,vagy mas gyulekezetbe?
2014. jan. 4. 19:44
 18/26 A kérdező kommentje:
Jehova Tanúi, ezért is kérdeztem részben az ő véleményüket. :)
2014. jan. 4. 21:21
 19/26 anonim ***** válasza:

5. és a 6. az én válaszaim és szintén Jehova Tanúja vagyok. Nem azt válaszoltam neked itt, amit a gyülekezetben mondanék, ha mások is hallanák. Ha a gyülekezetben kérdeznél, akkor mondtam volna amit "kell", majd négyszemközt azt, amit leírtam.

Ezt fontosnak tartom. Ha az életed nehezebb időszakát éled, a gyülekezet nem fog segíteni. Bármit is mondanak, azt csak mondják, nem lesznek ténylegesen melletted. A leendőbelid lesz ott, ezért ne mérgezd meg vele a kapcsolatod.

Azzal persze egyetértek, hogy a leendőbelid legyen megfelelő partner meg ilyesmi, de erre nagyon nem akartam kitérni (feltételezem, hogy ezt magadban el tudod dönteni és nem is ebben kértél segítséget).

Szívesen válaszolok privátban is.

Amiket írtam, mind saját megtapasztaláson alapul.

(amúgy 30 éves t.nő vagyok, hogy el tudd helyezni valahova a válaszom)

2014. jan. 5. 09:51
 20/26 anonim ***** válasza:

Lehet ,hogy végül is nem a tanúk tudnak segíteni rajtad ,

hanem egyedül csak Jézus Krisztus,ami Urunk és Megváltónk,mert ugye nem Jehova szabadít meg a bűneidből ,hanem Jézus Krisztus a kereszten elvégzett helyettes áldozati halálával.

És az Ő feltámadott életét kínálja a benne hívőknek.

Gondold végig,és imádkozz, a lelki üdvödért.

2014. jan. 5. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!