Mi a teendő az alábbi esetben? Érvénytelen a korábbi bemerítkezésem "papír híján"?
10 éve bemerítkeztem egy neo-protestáns gyülekezetnél, ahova akkoriban jártam kb. 5 évet.
Azóta időközben eltévelyegtem.
De szeretnék visszatérni - Tékozló fiú története biztos ismerős - egy másik keresztény gyülekezetbe.
Eddig több helyet is meglátogattam már.
Amikor szóba került, hogy meg vagyok-e keresztelve, akkor elmondtam, hogy hol (ezt privátban megírom annak, aki kéri) merítkeztem be.
Katolikusok, evangélikusok, reformátusok mind "igazolást" kérnek erről. Keresztlevelet emlegetve.
A korábbi gyülekezet pedig azt mondta, hogy ők nem állítanak ki ilyet. Ugyanis a Bibliában sem szerepel ilyen. A fontos az Istenben való hit és nem az emberi intézmények elvárásai.
Ilyen esetben mi a teendő?
Újra kellene keresztelkednem? Érvénytelen volna a korábbi bemerítkezésem "papír híján"?
"Érvénytelen volna a korábbi bemerítkezésem "papír híján"?"
Nem papír híján érvénytelen, hanem kegyelem híján !
A keresztség olyan szentség mely Isten kegyelmét közvetíti, DE nem minden felekezetnél ugyanaz a hatása ! Attól függ, hogy az a bizonyos felekezet milyen történeti s ezért kegyelemközvetítői viszonyban van az apostolokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!