Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves gyakorló Római Katoliku...

Kedves gyakorló Római Katolikus hívők! Mi a teendő az alábbi esetben?

Figyelt kérdés

Egyéb okokból nem mondanám a helyet, ahol ez történik.

De szeretnék végre tovább lépni. Ahhoz kérnék tanácsot.

Kb. 3 hónapja mondtam ki azt, hogy katholizálni akarok.

Nekem azt mondták, hogy keressem fel a helyi plébániát ez ügyben. A probléma az, hogy amikor azt hívom, a pap, akihez irányítottak, sosincs ott. Egyszerűen lehetetlen elérni. De egyeztetni kellene ahhoz is, hogy oda bemehessek.

Rendszeresen járok misére oda, ahol ez a pap van. (Ez az a hely, ahova rendszeresen el tudok menni itt.)

De se mise előtt, se azután nem tudom elérni, mert vagy éppen beesik misére, vagy rohan el mise után, mert több közösség is tartozik hozzá más városban, faluban.

Gondoltam, akkor felhívom a legközelebbi másik város plébániáját. Ott ugyanez a helyzet. Akihez irányítottak, elérhetetlen. Még azt sem teszi meg, hogy mivel mobilon hívom (amit megadtak), számkijelzéssel, egyszer sem csörget vissza, hogy jelezze: most tudna beszélni, miről lenne szó. Gondolhatná, hogy nem zaklatni akarja valaki folyamatosan...

Amikor jeleztem a plébánián, hogy nem lehet elérni, azt a választ adták: próbálgassam.

Nekem annyira komolytalannak tűnik ez, mintha nem is érdekelné őket az, ha valaki katholizálni akar.

Nevetséges ez a helyzet, ugyanakkor nagyot csalódtam az egészben. Ez volna a Római Katolikus Egyház igazi arca?

Mit tudnék tenni, hogy sikerüljön végre elindítani a katholizálási folyamatot?

2013. nov. 17. 08:43
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Keress normális papot vagy egyházat.
2013. nov. 17. 10:54
 2/10 A kérdező kommentje:

Hogyan?

Keressem fel egyik plébánia után a másikat, amíg nem találok olyat, akik vállalnak felnőtteknek felkészítőt és nem csak ide-oda küldözgetnek, egymásra mutogatva?

2013. nov. 17. 11:02
 3/10 anonim ***** válasza:
Budapesti vagy?
2013. nov. 17. 11:10
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem. Vidéki vagyok, éppen ebből is adódhat a problémám.

Ahol lakom, ott csak egy kis gyülekezet van...

A legközelebbi nagyvárosok plébániái pedig visszaküldenek oda, ahol lakom... vagy akiknek a számát megadják, nem elérhetők.

Sajnos nem tudok Budapestre feljárni ez ügyben.

De ez kicsit nevetséges helyzet, szerintem. Illetve szomorú. :S

2013. nov. 17. 11:39
 5/10 anonim ***** válasza:

Ez a helyzet.

Annyi ideje van, hogy megtatsa a misét, több meg nincs.

Később sem lesz, úgyhogy hiába vársz tőle bármit is.

Ha szeretnél ilyen fajta közösségbe tartozni, azt nagyobb városban tudod megtenni, ahol van állandó pap.

2013. nov. 17. 13:39
 6/10 anonim ***** válasza:
kocsmában, kupiban nézted??? Hamarabb meglesz!
2013. nov. 17. 21:10
 7/10 A kérdező kommentje:

K77!

Hallod, én már kezdem cikinek érezni, hogy annyiszor próbálom elérni a papot... és erre Te beírsz egy ilyen választ. Sírok a röhögéstől ezen! :D

2013. nov. 17. 22:32
 8/10 A kérdező kommentje:

5. válaszoló!

Nagy városokban hívtam több plébániát, miután a helyiben nem jutottam előre...

2013. nov. 17. 22:55
 9/10 anonim ***** válasza:

Ennyire veszik komolyan a vallásukat.

A feladat az lenne, hogy elvigye az igét az emberekhez... ehelyett csak a misére hajt, mert abból van a pénz. És ez nem csak az alsó papságra vonatkozik, hanem a vezetők is így intézik az ügyeket. Több papot felvenni több pénzbe kerülne.

Mondom: ez van.

2013. nov. 17. 23:46
 10/10 anonim válasza:
Én is vidéki vagyok. Nálunk a pap mindig ott marad mise után, pedig megy máshova is. Advent kezdetekor hozott nekünk adventi naptárat, minden napra egy idézettel. Gyakran hoz a gyerekeknek ajándékot is.
2013. dec. 18. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!