Ateisták. Lehet e bizonyitani, hogy egy embernek van lelke, szelleme?
Mindig azzal jösztök, hogy nem lehet bizonyitani Isten létezését. Van e különbség egy élő és egy halott ember közt?
Mivel bizonyítható a lélek?
Szánalmas vagyok?
1. A lélekjelenlét fogalma/jelentése kultúránként különbözik itt-ott, szóval kifejthetnéd a sajátodat, ha már olyan nagy a tudásod.
2. Az, hogy bizonyítatlannak mondtam a lelket, még nem jelenti azt, hogy ne hinnék benne....
3. Egy valami biztos : Ha neked van is lelket, biztos romlott....vagy jobb esetben csak egy nagyon profi troll vagy.
De én kérek bocsánatot, amiért kulturáltan és tárgyilagosan próbáltam meg, megközelíteni a dolgot.
"Szerinted az ember csak anyagból áll? "
Bizonyítottságról, bizonyíthatóságról volt szó eddig... Hogy az én hitem szerint mi van és mi nincs? Tudod a hit olyan, mint a segglyuk... én most megkímélnélek a sajátomtól, szerintem kövesd te is példámat, és te is tartsd meg magadnak.
Mit mondtam rosszul?
Nem sajnálatra méltó akinek nincs lelke?
Nah, a lelkiismeret! Mindjárt más!
Legalább valaki elvégzi a kérdező munkáját.
A jó-rossz ismerése főleg neveltetés, de ha úgy tetszik, akkor az egy fejlődő része a léleknek kiskorunkban. (főleg)
A lelkiismereten meg még rágódom egy kicsit. Biztos tudás nélkül nem akarok választ adni, ilyen helyzetekben.
szabózoli:
ha létezne a lélek, akkor valamivel kölcsönhatással lenne. A lélek, csak a szóhasználatunkban tűnik fel. Kutatták a lelket, hogy létezik-e, de idáig, senki sem találta meg.
A tudomány, nem ismeri el a lélek létezését.
A másik: ha létezne a lélek, akkor mi, megéreznénk mindig, a másik embert. Nem tudnánk elrejtőzni senki elöl és így tovább. A valóságban, hogy is van ez?
Ez a kérdés!
Nem tudjuk bizonyitani, de tudjuk mire gondolunk.
Sokan megtapasztalták már a testen kivüli állapotot.
Istenből van. Isten is Lélek, éppen ezért úgy gondolom, hogy a tudomány soha nem fogja tudni bizonyitani.
"Istenből van. Isten is Lélek, éppen ezért úgy gondolom, hogy a tudomány soha nem fogja tudni bizonyitani."
"Van e különbség egy élő és egy halott ember közt? "
Szóval szerinted az sem fogja tudni bebizonyítani a tudomány, hogy van különbség az élő és halott ember között? :D Jajj...
"Istenből van. Isten is Lélek, éppen ezért úgy gondolom, hogy a tudomány soha nem fogja tudni bizonyitani."
"Nem tudjuk bizonyitani, de tudjuk mire gondolunk. "
Amikor azt mondod, hogy lelkiismeret, akkor tudjuk, hogy mire gondunk. De akkor a lelkiismeretre gondolunk, amit pompásan meg lehet magyarázni evolúciós/pszichológiai megfontolások alapján. És, mint ilyet, ki lehet mutatni más főemlősök között. Szóval, amikor én azt mondom, hogy lelkiismeret, akkor nem lélekre gondolok. Amikor én a lélekre gondolok, akkor arra gondolok, hogy van az emberi személyiségnek egy olyan szellemi szubsztanciája, ami függetelen a testtől és ami képes túlélni a test pusztulását. És ez a kettő, mármint a lelkiismeret és a lélek nem egy és ugyanaz. Ez utóbbira nincs semmi bizonyíték. Lehetne, de nincs. Mint azt az első hozzászólásomban megmutattam a lehetséges bizonyítékok ellenére a hívők semmit sem tudnak felmutatni... Szóval ez a lélek, egyészen pontosan úgy viselkedik, mintha nem is létezne... Talán nem is létezik??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!