JT-k szerint, tényleg örökké fognak élni azok akik feltámadnak?
És ha örökké élnek, akkor nevezhetjük őket halhatatlanoknak is, nem? És ha jól tudom, akkor szerintük egy új Földön fognak lakni. Kb. ugyanolyan lesz, mint a mostani, leszámítva a hibáit. Az embernek kellesz ennie, hogy életben maradjon, vagy csak "vegetálni" fog?? Mert ha kellesz, akkor nem halhatatlan, ha meg nem kellesz, akkor meg minek a sok állat, növény??
És tényleg felismerhetőek lesznek az ismerősök??
És mit fognak csinálni egész nap??
És az új Földben tényleg csak a JT-k hisznek, vagy mások is??
utolsó érdekes amit írsz, de én ezt is olvastam: 2Pt 3,10
Az Úr napja pedig úgy jő majd el, mint éjjeli tolvaj, a mikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévő dolgok is megégnek.
Szia. Igen, ezt írja, de ha elolvassuk a 3-ik fejezet néhány korábbi gondolatait, akkor láthatjuk mire gondolt Péter amikor azt írta, hogy ,,el fog pusztulni a föld,,. A 5-6 versek szerint egyszer már elpusztult a világ. De hogyan? Nem szó szerint. Tudjuk, hogy az Özönvíz által Isten elpusztította a gonosz társadalmat. Erről beszél még a Biblia a 1Mózes 6:13-ban is.
A 3. fejezet 7. verse szerint a mostani egekre és földre, hasonló dolog vár: az istentelen emberek elpusztítása. Sem Noé napjaiban, sem ma a földünk nem hibás abban, hogy sok gonosz ember van. De Istennek nem okoz majd gondot, hogy megtisztítsa otthonunkat, mert egyszer már sikerült neki.
Üdv.
"Szia. Igen, ezt írja, de ha elolvassuk a 3-ik fejezet néhány korábbi gondolatait, akkor láthatjuk mire gondolt Péter amikor azt írta, hogy ,,el fog pusztulni a föld,," -én teljesen látom mire gondolt Pál
"A 5-6 versek szerint egyszer már elpusztult a világ." -jól mondod, nem a föld pusztult el hanem a világ, vagyis az emberek:
5. Mert kész-akarva nem tudják azt, hogy egek régtől fogva voltak, és föld, mely vízből és víz által állott elő az Isten szavára;
6. A melyek által az akkori világ vízzel elboríttatván elveszett:
7. A mostani egek pedig és a föld, ugyanazon szó által megkíméltettek
"De hogyan? Nem szó szerint. " - de szó szerint
"Tudjuk, hogy az Özönvíz által Isten elpusztította a gonosz társadalmat" - tudom, ezt írja Pál is
"A 3. fejezet 7. verse szerint a mostani egekre és földre, hasonló dolog vár: az istentelen emberek elpusztítása." - az elébb már leírtam, hogy a föld nem pusztult el, hanem a világ, nos ha így értelmezed a 7. verset más képet kapsz: 7. A mostani egek pedig és a föld, ugyanazon szó által megkíméltettek, TŰZNEK tartatván fenn, az ítéletnek ÉS az istentelen emberek romlásának napjára.
"Sem Noé napjaiban, sem ma a földünk nem hibás abban, hogy sok gonosz ember van."- ebben igazad van, de hiába veszel új motort egy rohadó autóba, egy idő után úgy is szét fog hullni. Inkább veszel egy új autó, jobban megéri.
"De Istennek nem okoz majd gondot, hogy megtisztítsa otthonunkat, mert egyszer már sikerült neki. " -sőt az sem okoz gondot, hogy ezt a romlandó világot/földet elpusztítsa és újat csináljon
Üdv, neked is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!