Ha Jézus Krisztus születése az egyházak szerint dec 25. -re van téve, akkor miért 24-én ajándékozunk és miért 24. -e Szenteste?
Lehet ezt bonyolítani és gondolkodni rajta, de egy dologról szeretném lerántani a leplet, mert ez fontosabb, mint a valós kérdésed:
- a bibliában NINCS leírva, hogy Jézus karácsonykor született. Ez kitaláció és fiktív.
Véleményem szerint ezután, ha ezt megérted, teljesen hiábavaló ezen agyalnod.
24-én ünnepeljük a születése napját
(persze a valóságban nem dec-ben született)
De ez nem is fontos
"több pogány ünnepből vett át a keresztény vallás."
Pontosabban a rómaiak.
Igen érdekes, de az embereket nem zavarja, hogy Jézus tiszta tanítását beszennyezték. valaki azt írta nem fontos.
Hát ez aztán a tisztelet és az engedelmesség.
Na ilyenkor látom hogy az emberek csak a szájukkal vannak Jézussal a Tetteikkel nem.
Ezért aztán a bibliának ezért nincs ereje az emberek életében, megalkusznak, hogy másoknak tetszelegjenek és ne Jézus elismerését kívánják.
Egyébként pedig Jézus születése napján az emberek nem egymást ajándékozták meg hanem Jézusnak vittek ajándékot.
S mivel ajándékozzák meg ma az emberek Jézust?
"paráznasággal" káromkodással, részegséggel, világi ünnepek megtartásával, a bibliában tiltott dolgok felhígításával,engedékenységével. hogy az emberek előtt tetszelegjenek merészségükkel.
Hogy örülhet Jézus hogy ennyit ér a szava.:(
Hogy evvel kinek tesznek Jót?
Szerintem itt teljesen másfelé ment el a vita, mint amire te kérdeztél.
Igen, valóban, az ünnep 25-e és 26-a, de sok ünnepet már az előestéjén kezdünk ünnepelni. Ugyanígy, húsvétkor is már szombat este szokott lenni az ünnepi vacsora, és általában a katolikus egyház szerint kötelező vasárnapi mise gyanánt megfelel a szombat esti is.
Ennek a hagyománynak az az eredete, hogy régen a napot nem éjféltől, hanem napnyugtától számolták.
Jezus szuletese amely december 25-25anvan megtartva,
NEM Bibliai tanitas.
Emberi erdekek fuzodnek hozza,napjainkban a kereskedelem.
Sajnos rengeteg embert kihasznalnak,foleg a szeretetuket,amely nem pontos ismeret alapjan van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!