JT-k szerint, tényleg örökké fognak élni azok akik feltámadnak?
És ha örökké élnek, akkor nevezhetjük őket halhatatlanoknak is, nem? És ha jól tudom, akkor szerintük egy új Földön fognak lakni. Kb. ugyanolyan lesz, mint a mostani, leszámítva a hibáit. Az embernek kellesz ennie, hogy életben maradjon, vagy csak "vegetálni" fog?? Mert ha kellesz, akkor nem halhatatlan, ha meg nem kellesz, akkor meg minek a sok állat, növény??
És tényleg felismerhetőek lesznek az ismerősök??
És mit fognak csinálni egész nap??
És az új Földben tényleg csak a JT-k hisznek, vagy mások is??
Kedves kérdezö elöször is az Új FÖLD ez a föld marad amin most élünk, csupán a Biblia szerint meg lesz tísztítva a gonoszoktöl Zsoltárok 37:10,11 Izsaiás 45:18
Igen ... tökéletes paradicsom, egészséges boldog emberek, akik nem lesznek depreszíósok, érdekes élet. Jehova Istennek ez volt az eredeti szándéka, amikor megteremtette az embert. Nem akarta, hogy ´megtudjuk a saját börünkön a rosszat /fájdalom, kín, éhség , halál, háborúk/
A Jób 33:25 szerint az emberek nem fognak elnyomorodni, öreg ráncos börü tehetetlenekké válni --minek lenne az ilyen élet?
Ha elképzeljük, hogy érdekes munkánk van, bejárhatod az egész világot, mindenütt vannak jó barátaid, családod aki szeret, nem vagy beteg, megtanulsz lovagolni, búvárkodni, nem látsz magad körül buta, lusta, gonosz embereket, mond kívánod a halált? Vagy unatkozol?
Miért ne ismernénk fel az ismeröseinket?
Az örök élet nem egyenlö a halhatatlansággal.
Példa, ha a jövöben valamelyik ember gonossszá válik, akkor meg fog halni. Már be van bizonyítva az "ugynevezett vitakérdés" ami az Édentöl napjainkig a két Isten között zajlik. Jehova és a Sátán között.
Jehova csupán azért engedte meg ezt a néhány ezer éves idöszakot, hogy be legyen bizonyítva kinek van igaza.
Szeretetböl teszi, ha ránk kényszerítené akaratát biztosan nekünk az nem tetszene. Igy látjuk kinek van igaza, kit akarunk választani.
Mit mondott Isten Ádámnak, mi lesz ha eszik a fáról?
(1Mózes 2:17) 17 De ami a jó és rossz tudásának a fáját illeti, arról ne egyél, mert azon a napon, amelyen eszel róla, bizony meghalsz.”
És mi lesz, ha nem eszik róla?
Örökké él!
Akkor persze hogy Istennek az volt az eredeti szándéka, hogy az emberek örökké éljenek!
És az elöttem levök idéztek olyan verseket, amelyek ezt Bizonyitják.
Az élet soha senkinek nem unalmas, ha nem beteg, nem idös, és ha nincsenek anyagi gondjai!
És nem lesznek ilyen gondjaink! Ezért biztosan sosem fogjuk megunni az életet!
"Kedves kérdezö elöször is az Új FÖLD ez a föld marad amin most élünk, csupán a Biblia szerint meg lesz tísztítva a gonoszoktöl Zsoltárok 37:10,11 Izsaiás 45:18 " a linkelt hivatkozásokban nem találtam azokat a dolgokat, amiket írtál
amúgy a Föld haldoklik: globális felmelegedés, üvegházhatás, ózonlyuk, savas esők, szmog, stb...attól, hogy meg lesz tisztítva a Föld a gonosz emberektől, nem lesz jobb e helyzet-bár azt nem mondtam, hogy az Úr ne tudná visszaállítani az időjárást....
"Ha elképzeljük, hogy érdekes munkánk van, bejárhatod az egész világot, mindenütt vannak jó barátaid, családod aki szeret, nem vagy beteg, megtanulsz lovagolni, búvárkodni, nem látsz magad körül buta, lusta, gonosz embereket, mond kívánod a halált? Vagy unatkozol? " -én mást hallottam, erről a helyről, miszerint az Urat fogjuk dicsőíteni...
az örök élet azt jelenti, hogy az illető soha meg nem hal...a halhatatlanság azt jelenti, hogy az illető soha meg nem hal...vagyis az örök élet egyenlő a halhatatlansággal...
"Példa, ha a jövöben valamelyik ember gonossszá válik, akkor meg fog halni." akit az Úr fel fog támasztani(mármint szerintetek, mert csak a jókat támasztja fel, a rosszak megszűnnek létezni), azok már nem fognak tudni átállni a sötét oldalra, mivel már nem lesz sötét oldal...tegyük fel ,hogy át tudnának állni a sötét oldalra, szerinted az Úr nem tudná, hogy ő át fog állni, mert ha tudná(és bizony tudja), akkor minek támasztaná fel őt?!
"Már be van bizonyítva az "ugynevezett vitakérdés" ami az Édentöl napjainkig a két Isten között zajlik. Jehova és a Sátán között.
" miféle két Isten, csak egy van, esetleg vannak istenek(de azok nem Istenek), a Sátán nem Isten, "csak" egy bukott angyal, aki már le van győzve, mivel Jézus őt legyőzte a kereszten
4-es egyetértek veled, köszi a választ,
5-ös neked is köszönön
"Kedves kérdezö elöször is az Új FÖLD ez a föld marad amin most élünk, csupán a Biblia szerint meg lesz tísztítva a gonoszoktöl Zsoltárok 37:10,11 Izsaiás 45:18 " a linkelt hivatkozásokban nem találtam azokat a dolgokat, amiket írtál
amúgy a Föld haldoklik: globális felmelegedés, üvegházhatás, ózonlyuk, savas esők, szmog, stb...attól, hogy meg lesz tisztítva a Föld a gonosz emberektől, nem lesz jobb e helyzet-bár azt nem mondtam, hogy az Úr ne tudná visszaállítani az időjárást....
---------
A Bibliai versek amiket kikereshetsz a Bibliádból azt mutatják be, hogy Isten nem engedi, hogy a gonoszság örökké megmaradjon. Az Ézsais könyvét is kikereshetes, amit megírtam, ott az van jövendölve, hogy Isten "nem hiába" teremtette a földet
Az hogy most a kapzsi emberiség rongálja a Földet, ennek is vége szakad nem sokára.
A Jelenések könyve ll:18-ban olvashatod ez. Nem írtam le a verseket, ezért ha érdekel mit ír, kérlek keresd meg a Bibliádban....
Csak rövid komentárban, azt írja, hogy Istennek meg van a meghatározott ideje mikor itéletet és jutalmat fog adni, és ELPUSZTÍTJA azoket akik a Földet pusztítják
miféle két Isten, csak egy van, esetleg vannak istenek(de azok nem Istenek), a Sátán nem Isten, "csak" egy bukott angyal, aki már le van győzve, mivel Jézus őt legyőzte a kereszten
-------
Még Jézus Krisztus is a Sátánt e világ istenének nevezi
a 2. Korinthus 4:4 sátán szintén e világ isteneként jelöli be
Tudod mit jelent az Isten kifejezés? Valakit akinek nagy hatalma van. Jézus Krisztus egyszer idézte a János 10:34-37-ben a Zsoltárok 82:6-7 versét, ahol a közönséges földi birák Istenekként vannak jelölve
Az Armageddoni csatában amiröl ír a Jelenések könyve, le a sátán a démonaival a tétlenség szakadékába dobva, Jézus Krisztus Jehova felhatalmazott királya fogja öt oda
bedobni.
Nem a JT-k szerint hanem a biblia szerint.
Nem értem miért kell ezt kihangsúlyozni.
Nem az számít amit a biblia mond?
Állandóan ezt olvasom:
Ez a vallás szerint, meg az a vallás szerint...
S amit Isten leíratott?
Ja az nem érdekes....
Ebből is látszik, miért utálják a Tanúkat.
Mert ők ragaszkodnak a bibliához, és emberek szerint gondolkodnak....
javítás_:
"Nem emberek szerint gondolkodnak
Nem Jehova Tanui Szerint,hanem a Biblia szerint.
Csak ezt Jehova Tanui mondjak el az embereknek,egy mas vallas sem.
Mas a hallhatatlansag,
es mas az orok elet.
Az ismerosok ,ha ugy eltek,tenyleg felismerhetoek lesznek,kulonben ,hogy tudna Isten megitelni oket,a tetteik szerint,ha kesobb masok lesznek.
Az ember az agyanak,3-6%-at hasznalja jelenleg,minek a tobbi?Talan ,hogy majd ott hasznaljuk.
Amit most teszel;van egy szakmad,es benne dolgozol 40-60 evig,megoregszel,megbetegszel,meghalsz.
Ez minden vagyad?
Na ott nem ez lessz.Barmit megtehetsz amit szeretnel,mert ido az aztan lessz,persze csak jot.
Es ebben masok is hisznek,de a Tanuknak lehet nagyobb a meggyozodesuk,ezert tudnak masoknak is beszelni rola,ez lenne a hit.Nem pedig hiszekenyseg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!