Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha nincs lélek, akkor hogyan...

Ha nincs lélek, akkor hogyan lehetséges a feltámadás?

Figyelt kérdés

Ha nincs testtől független egyedi lelke mindenkinek, a szellem meg csak életerő (üzemanyag, ahogy a Jehova tanúinak oldalán olvastam), akkor ki fog feltámadni?

Szóval az a filozófiai problémám, hogy ez esetben mi fog feltámadni belőlem, ha a bennem lévő atomok már életemben is állandóan cserélődnek, a testemtől független egyedi lelkem meg nincs?

Ami feltámad megdicsőült testben az nem én leszek, hiszen a testem az nem lesz ugyanaz, eleve az egy megdicsőült, romlatlan test lenne ez esetben, ami előtte nem volt, állandó lelkem meg nincs, a szellem meg ugyanaz az "üzemanyag" mindenkiben, tehát az egy minden szempontból teljesen új létező lenne. Nem én fogok örökké élni, hanem valaki helyettem.

Sőt az összes sejtem állandóan cserélődik, a testem mindig új atomokból épül fel, változatlan egyedi lelkem meg nincs, csak az életerő (szellem) ugyanaz, de az meg nem egyedi, mindenkiben az van. Szóval nem vagyok azonos a 10 évvel ezelőtti önmagammal. Melyikünk fog feltámadni, vagy elkárhozni, én vagy az a tíz évvel ezelőtti k@csög?

2013. dec. 28. 23:36
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Az állat és ember közötti különbség,hogy az ember rendelkezik öntudattal.De mindent,és mindenkit az Isten lelke éltet.A lélek=erő.

Minden Istentől való a test is a lélek is,de az ember öntudata nem,az a sátán atyától való e világi.

Ezért az állatok szolgállják Isten akaratát,mert ösztön lények,nem tudatosak.

Az ember pedig csak önmagát szolgálja a kialakult éntudata által.Ennek kellene átalakulnia egység tudattá,de ezt csak a megváltó Jézus Krisztus kegyelme által lehetséges.

2013. dec. 29. 11:24
 22/22 Tamás321 ***** válasza:

"Ha elfogyatkozik is testem és szívem: szívemnek kősziklája és az én örökségem te vagy, oh Isten, mindörökké!"

A lélek a testtel együtt meghal. Megsemmisül az egész ember. A feltámadáskor sem ugyanazt a testet kapod vissza, hanem lelki testet. A ti éltetek pedig el van rejtve Krisztussal az Istenben. Az ember nem örök életű, hanem az ő életének van egy örök forrása. Tehát ez sem nála van, hanem Istennél. A mi életünk Istennél van, Isten kezében, aki egyedül képes azt megeleveníteni. Krisztus élete az Atyában gyökerezett és emiatt tudott megszületni és feltámadni is. Abban gyökerezett, akinél az életnek forrása van. A mi életünknek pedig Krisztusban kell gyökereznie, hogy feltámadhassunk. Ez az eredeti állapot helyreállítása. Mert Krisztus volt a teremtés kezdete, őbenne teremtetett minden. A szőlőtőke példazátából lehet az egész összefüggést megérteni. Krisztus az Atyában és a megváltottak Krisztusban kapcsolodnak a Lélek által az élet forrásához. A megváltottak meghalnak ugyan, de feltámadnak, mivel életük Krisztus által a forrásban gyökerezik. Ezt pedig úgy kell elképzelni, mint ahogy Pál írja a mag példázatával. A mag elhal a földben, mégis egy új élet képes kinövekedni belőle. Ez isteni titok. A mag tartalmazza saját életkódját, hiszen a láthatatlanból áll elő a magnak megfelelő létforma. Nem vagyok jt. és semilyen felekezethez sem tartozom.

2013. dec. 29. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!