Hogy lehetséges hivatalosan megalapítani egy új teológiát vagy filozófiát?
Filozófikus gondolatai - amint írta az első válaszadó - bárkinek lehetnek, tehát akár meg is alkothatsz egy új gondolatrendszert egy adott dologról, feltéve ha előtted még mások nem találták ki, és ne hogy úgy járk mint én, amikor azt hittem, hogy feltaláltam egy új ételt, pedig amikor rákerestem a neten, lényegében már létezett :D
A [keresztény] teológiával kapcsolatban nem tudom, hogy miféle újdonságot lehetne behozni, azt meg végképp nem értem, hogy mi szükség rá, hiszen a Bibliában alapból lefektetett hermeneutikai alapelvek vannak, és ha azokat valaki nem veszi figyelembe érthetetlen lesz az egész. De hogy mondjak a teológiai irányzatokkal kapcsolatban valamit, hogy érsd kb mire gondolok: a Jelenések könyvének több teológiai megközelítése is van, pl három nagy ilyen értelmezést el lehet: preaterista (múlt idejű), futurista (jövő idejű) történeti-folytatólagos (folyamatos teljesedés). Mi újat lehetne még kitalálni? Max a képek értelmezésénél lehet újdonságot kitalálni, hogy az illető figyelmenkívül hagyja az apokaliptikus szimbólimrendszert, és saját maga próbálja önkényesen értelmezni a képeket. Ez a felfogás azonban már manapság is megjelenik az embereknél, tehát a megközelítés nem lenne új, max az értelmezések eredménye.
Ember, te írni sem tudsz...
Hidd el, ha olvasottabb lennél, ráismernél a te új gondolataidra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!