Szerintetek, egy új vallás (egy teljesen vadonatúj) mennyire tudná megállni a helyét a többi mellett?
"De aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben."
De nem hiszem, hogy arra gondolt, hogy valamilyen dogma mellett tartson ki az ember.
Lehet, hogy éppen a megújulás az, ami mellett ki kell tartani.
Lehet, hogy nem új vallásra van szükség, csak a régi vallás átértékelésére.
Mert ahogy most értik az emberek a vallást, az úgy tűnik nem vezet sehova.
A világ már régen megjavult volna, ha azok az emberek, akik vallásosnak mondják magukat, valóban betartották volna azt, amit a vallás tanít.
Az a kérdés, hogy miért nem képes az ember követni a szeretet útját? (Nagyjából minden vallásnak ez a lényege.)
A kérdező kérdése szerintem fontos abból a szempontból, hogy valami újra van szükség.
Csak nem a vallást kell megújítani szerintem, hanem magát az embert.
A vallások a tiszta szeretetet tanítják (dióhéjban), azzal nincs semmi baj. Ki tagadná, hogy egy szeretetre irányuló tanítás rossz. Nem, nyilván nem a tanítással van a gond.
Az ember az, aki képtelen megvalósítani ezt a tanítást.
Az embernek meg kell újulnia, belsőleg, lelkileg ahhoz, hogy teljes mélységében megértse azt, amiről a vallások beszélnek.
A mai ember tudati állapota egyszerűen alkalmatlan arra, hogy megváltozzon.
Ha egy új vallást hozna létre valaki, akkor annak az új vallásnak ugyanaz lenne a sorsa, mint a többinek.
Talán lennének követői, de nem változna meg tőle a világ.
Mert nem egy új dogmára, tanításra van szükség (abból már van elég), hanem arra, hogy maga az ember gyógyuljon ki abból a lelki válságból, amiben van.
Kedves előttem szóló.
egyetértek.
Jézus is ugyan ezt tette.
Nem újat hozott létre, hanem bemutatta, alkalmazta azt ami már adva volt.
Vagy is megtanította hogyan kell, tehát példamutatással kezelte a helyzetet.
Pál apostol mint egy folyamatot és Péter is ír egy ilyen folyamatról, hogy hogyan tudja valaki az életében ezeket alkalmazni.
Pál mint egy "Fürdést" szemléltet, az Ó és új ember egyéniségéről"
Mielőtt valaki megfürdik, hogy tiszta legyen, le kell vetnie a piszkos ruhát.aztán kezdi el a fürdést.
s ez az elmében kell hogy végbe menjen. és folyamatosan Jézus mintájára elkezdeni élni amit tettekkel is bizonyít.
S így ölti fel a tiszta ruhát, vagy is az új egyéniséget, amit Isten elismeréssel szemlél.
ez egy folyamat, nem azonnal történik, és mindig van mit igazítani rajta, egy egy felismerésnél.
Azt is Mondja Jézus Krisztus"aki meghal ÉN énérettem ha meghal is ÉL'.
Mit is jelent ez?
Hogy önmagunk akarásának haljunk meg,hogy fogadjuk el azt ami van,és majd az Isten megadja azt ami a javunkra válik.
És a Hit-tel fogadni azt,amit a Bibliában kijelent Ömagáról,hogy Én vagyok az ÚT az Igazság,és az élet.
Hogy nem véletlen került az életünkbe az ami,betegség vagy más egyéb amit rosznak érzünk,mert bevonzottuk azt,.
És a helytelennek a felismerése hozhat változást,azaz Krisztus igazsága.
Az a baj, kedves kérdező, hogy a vallás alapja a hit. A ma ismert vallásoknak azért vannak követői, mert már a régmúltban is léteztek, számos megmagyarázhatatlan dolgot kötnek hozzájuk és ezért van valami "titokzatos" bennük.
Az, hogy te most kiállsz és azt mondod, kitaláltál egy vallást - nevetséges. Mert nincs alapja, azon kívül hogy unatkoztál délután, meg van néhány életelved. Senki nem fog hinni benne azért, mert "te azt mondod", akkor ennyi erővel nekem is van saját vallásom meg mindenkinek.
Sőt, tulajdonképpen emiatt nem is lehet igazából új vallást alapítani, mert minden vallásnak van egy kialakulási folyamata. A te ötletedből ez hiányzik.
Jajj, ne értsétek félre :) Nem akarok vallást alapítani, hanem kíváncsi voltam, hogy az emberek hogyan viszonyulnának hozzá.
Azért vélem érdekesnek, mert most nem egy régebbi vallás egyik ágazatáról lenne szó, hanem egy teljesen vadonatújról.
Az a helyzet, kedves kérdező, hogy egy sikeres vallásnak jó néhány szempontnak meg kell felelnie:
- legyen elég titokzatos, hogy ne lehessen mindent érteni, és hogy fontosság és beavatottság érzésed legyen benne.
- ígérjen földöntúli jutalmat.
- úgyszintén ígérjen földöntúli büntetést, ha nem tartod be, vagy kilépnél.
- legyen elfogadottsága, vagyis olyan ember (csoport), akiben megbízol.
- az sem árt, ha van hatalma: vagyis összefonódottság az államgépezettel.
Te ebből melyiket tudod teljesíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!