Milyen "törvények" vonatkoznak az újszövetségi emberre?
Figyelt kérdés
A 10 parancsolat a zsidóknak szólt, ezt tudom. Plusz nekik még volt vagy 600 db parancs, amit be kellett tartaniuk. De az újszövetségben is le van írva konkrétan mik vonatkoznak ránk?? Hivatkozások is kérek. Előre is köszönöm2013. dec. 23. 15:14
11/13 anonim válasza:
T.Kerdezo!
Jezus az utolso vacsoran az apostolaival egy uj "szovetseget" kotott. Ezt ket parancsolatban foglalta ossze: l./ Egyedul Istent imadd, teljes sziveddel, teljes elmeddel, teljes eroddel, es teljes lelkeddel.
2./ Szeresd felebaratodat mint onmagadat.
Az elso parancsrol nem kell beszelni. A 2.parancs, viszont magaban foglalja a 10 parancsolat 9 torvenyet.
Ugyanis ha szeretem a felebaratomat, semmi olyant nem teszek ellene, ami neki karara lenne.
A Szentirasban kevesebb a parancs, es tobb az alapelv.
A ketto kozott nagy kulonbseg van. A parancs, az parancs. Az alapelv pedig azt jelenti, hogy bizonyos dolgokban, a lelkiismeretunkre van bizva, hogy megtessuk-e vagy sem.
Udv: Judit!
12/13 A kérdező kommentje:
köszi szépen a választ
2013. dec. 24. 13:47
13/13 anonim válasza:
A legfőbb parancs ahogy írták már: úgy szeressétek egymást ahogy én szerettelek titeket. Az étkezésről annyit hogy Jézus azt mondta hogy nem az a tisztátalan ami a szádon bemegy hanem az ami onnan kijön. Ezért mindegy hogy mit eszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!