Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A különböző egyházak hogyan...

A különböző egyházak hogyan értelmezik a Máté 24:45-51-et?

Figyelt kérdés
Milyen magyarázatot fűznek ehhez az igeszakaszhoz? Kérlek írjátok le hogy melyik egyház magyarázatáról van szó!
2013. dec. 23. 13:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én nem állítom, hogy mások nem tudnak megszervezni egy eseményt, hiszen vannak rendezvények, koncertek.

A kérdés az, hogy ha egy szolga személyzete van, hogy a világon mindenütt egységesen adja ki a biblia tiszta igazságát, akkor az hogyan állhatna több "vallásból" és tanítások sokféleségéből?

mert az megosztottságot idéz elő, Az első tanítványok idejében is egyfélét tanítottak és tanultak

Görög országban ugyan azt amit Macedoniában vagy Rómában,

S nem volt azon kérdés, hogy melyik az igaz vallás, mert egy utat és tanítást követtek.

Pál nem mondta, hogy Ő katolikus, János pedig nem mondta, hogy Ő református, vagy Péter meg adventista és aztán jól összevesztek volna, hogy milyen tanítás az igaz....s közben megállapodtak, hogy mind a három igaz csak külön utakon.

Jézus kiválasztott egy osztályt akik egységes tanítást biztosítanak a Bibliából a világon minden nemzetben egységesen, amit itt Magyarországon tanulnak azt tanulják Afrikában is, csak Afrikai nyelven és így tovább.

az Afrikában élők ugyan olyan egységesen prédikálnak mint mi itt , vagy akár Németországban vagy Afganisztánban, stb.

Ez az egységes nép, sehol sem képezi részét a világnak politikailag semlegesek és nem avatkoznak bele az emberi ügyekbe.

Egységesen betartják, és betartatják a tagjaikkal az erkölcsi mértékeket, itt nem lehet tagja Isten népének aki paráznaságban él, dohányzik, tolvaj, részeges, káromkodó és így tovább, mert a biblia alapelvei szerint az ilyet el kell távolítani a gyülekezetből,

s ezt minden országban alkalmazzák.

ezt egyetlen "vallás" sem tudta és tudja bemutatni hogy egységesen minden országban Így éljenek Jézus követői.

S igen sok nemzetből Jehova Tanításához jönnek az emberek, hiszen nem sokan voltak Jézus trónra kerülésekor az 1900-as évek elején.

De mára már egy egész nemzetet számláló tagjai vannak.

8. millió.

Ez egy ország, Krisztus messiási királyságának új társadalma.

Nincsenek nagyon sokan, de kevesen sem.

s a Biblia szerint a keskeny út "adatai" evvel egyeznek.

2013. dec. 24. 01:21
 12/15 A kérdező kommentje:

"Mert Ismerem, és egyébként itt a fórumon egyszer írta is ami részéről dicséretes, hogy Ő tanú volt,

Így megóvja attól a valamikori testvéreit, hogy még írásba se beszélgessenek egymással.

Mert bizony vannak itt olyanok akik nem vállalják fel...."

Ez benne van a pakliban. Ezt vagy bevállalod vagy nem. De a te döntésed. Ha nem látogatod az oldalt akkor ezt eltudod kerülni. De ha nem ezt teszed akkor ez megtörténhet/megtörténik. Ezzel viszont tisztában vagy.

"„A hű és értelmes rabszolga” kiadványokat készít a prédikálómunkához, valamint összejöveteleket és kongresszusokat szervez, hogy megadja a szükséges szellemi táplálékunkat a kellő időben."

Nem kérdeztem hogy mit csinál a rabszolga!

"Én nem állítom, hogy mások nem tudnak megszervezni egy eseményt, hiszen vannak rendezvények, koncertek."

Én meg azt nem állítom hogy csak és kizárólag a tanúk képesek megszervezni egy egyházat vagy gyülekezetet.

"A kérdés az, hogy ha egy szolga személyzete van, hogy a világon mindenütt egységesen adja ki a biblia tiszta igazságát, akkor az hogyan állhatna több "vallásból" és tanítások sokféleségéből?"

Akkor miért nem ezt írod? Minek kell fölösleges köröket futni? Azért hogy szaporítsad a szót?

A kérdés az hogy mi bizonyítja hogy az a szolgaszemélyzet amelyet te annak hiszel az valóban az a szolga személyzet amiről olvasunk a Bibliában? Ugyan is csak egyetlen dolog van megemlítve a kritériumokat illetően. Az hogy kiadja a háza népének az eledelt. A Biblia azt írja hogy az Ura nevezi ki a szolgát. Nos a szolga mikor és hol mondja el hogy őt ki nevezte és azt hogy ki az aki kinevezte? Megjegyzem a kérdésem nem arra vonatkozott hogy ki a rabszolga vagy ilyesmi.

"S nem volt azon kérdés, hogy melyik az igaz vallás, mert egy utat és tanítást követtek."

Hány keresztény egyház létezett akkor és hány létezik most? Persze hogy nem volt kérdés. Mivel csak és kizárólag egy volt. De manapság mennyi van?

Belemehetünk ebbe de nem látom sok értelmét.

Csak 1-2 kérdés. Ha a tanítványok valamit rosszul gondoltak hányszor kaptak kiigazítást abban a tanításban? Van e olyan tanítása a Jehova tanúinak amely minimum 3-szor változott?

"Pál nem mondta, hogy Ő katolikus, János pedig nem mondta, hogy Ő református, vagy Péter meg adventista és aztán jól összevesztek volna, hogy milyen tanítás az igaz....s közben megállapodtak, hogy mind a három igaz csak külön utakon."

Aha ez nagyon hihető érvelés és egyben annyira ütős hogy nem is tudom mit kezdjek vele.

Pál egyszerűen csak megvakult amikor Jézus beszélt vele bár akkor még Saulnak hívták csak később lett Pál.

János írta meg a Jelenések könyvét ihletés alatt állt. Péter megtagadta Jézust amit Jézus előre megmondott neki. Ezek az emberek személyesen beszéltek Jézussal.

"Ez az egységes nép, sehol sem képezi részét a világnak politikailag semlegesek és nem avatkoznak bele az emberi ügyekbe."

De részét képezi a világnak. Fizetnek adót felhasználják az országuk adta lehetőségeket pl. munkanélküli segély ,gyerekek után járó adókedvezmény ,kérhetik a hatóságok segítségét mentők ,tűzoltók stb.

Csak épp nem élnek világi életet. Az életmódjuk az ami miatt nem része a világnak. Politikailag én is semleges vagyok sőt rengeteg olyan embert ismerek akik szintén azok. Szavazni sem menne el pedig nem tanúk.

"Egységesen betartják, és betartatják a tagjaikkal az erkölcsi mértékeket, itt nem lehet tagja Isten népének aki paráznaságban él, dohányzik, tolvaj, részeges, káromkodó és így tovább, mert a biblia alapelvei szerint az ilyet el kell távolítani a gyülekezetből,

s ezt minden országban alkalmazzák."

Pont mint az én gyülekezetemben. Ott is kiközösítették azt a személyt aki paráznaságot követett el. Csak nincs olyan nagy dobra verve a dolog nem ezen van a hangsúly de attól ezen szankcióval még él a gyülekezet vezetősége indokolt helyzetben. Mert igen szükség van rá. Azóta ez a személy már újra jár a gyülekezetbe és elmondása szerint megbánta cselekedeteit.

Az hogy vannak olyan egyházak ahol ez nem alkalmazott dolog az nem az én dolgom. De nem csak a tanúknál van kiközösítés és nem csak a tanúknál van az hogy ilyen személy nem lehet a gyülekezet tagja. Mint ahogyan írtam már korábban is nem ismersz más gyülekezeteket s így azt hiszed hogy annyira egyediek a tanúk. Pedig ez nem igaz. A tanításaikban egyediek és van néhány szokás is amiben egyediek. De az alapvető dolgokban egy csomó felekezettel egységes/ugyanolyan az eljárásmód.

"ezt egyetlen "vallás" sem tudta és tudja bemutatni hogy egységesen minden országban Így éljenek Jézus követői."

Micsoda szerénység. Hát persze. Csak a tanúk tudják ezt megcsinálni senki más. Csak akkor miért van annyi kiközösítés a gyülekezetekben. A fiatalok miért élnek kettős életet?

Nehogy úgy állítsd már be hogy a tanúk tökéletes emberekből állnak. Természetesen ebben sincs eltérés más felekezetektől. A tanúknál is ugyan azokkal a problémákkal küzdenek mint más gyülekezeteknél. Nálatok is van paráznaság ,házasságtörés ,részegeskedés ,káromkodás ,dohányzás ,kábítószerezés. Csak nem ölt olyan méreteket mint a világi emberek körében de attól még előfordul és ha tudnád hogy kit miért közösítenek ki és erről statisztikát is vezetnének akkor megdöbbennél hogy számokban kifejezve ez nem is olyan elenyésző. Ez van más felekezeteknél is. Nincs kivétel. Hol jobban hol kevésbé.

"S igen sok nemzetből Jehova Tanításához jönnek az emberek, hiszen nem sokan voltak Jézus trónra kerülésekor az 1900-as évek elején."

Jézusnak is 12 tanítvánnyal kezdte.

"Nincsenek nagyon sokan, de kevesen sem.

s a Biblia szerint a keskeny út "adatai" evvel egyeznek."

Ja hogy a 8 millió az pont annyi amennyien elférnek a keskeny úton? Mi ez az agyament dolog? Ez valami számmisztika? A hideg kiráz tőled ezzel az adat dologgal. Nálatok emberek vannak vagy számok? Annyit foglalkoztok a számokkal hogy az emberekre már nem is jut idő.

2013. dec. 24. 12:20
 13/15 anonim ***** válasza:

szervusz.

Igazad van, s mielőtt megfáznál tőlem, befejezem a mondandómat, mert békében szeretnék lenni.

Nem értettél meg s az egész írásomnak semmi értelme nem volt feleslegesen fárasztottam magam

Jogod van azt gondolni amit akarsz és úgy élni ahogy szeretnél.

egy biztos, Isten népe egységes, és nem több gyülekezetben és több tanításban álló csoport, mert az kizárja az egységet.

S Isten a népét pedig a nevéről nevezteti, és végzik azt a munkát amit Jézus parancsolt, és tanítványokat képeznek, a világon minden országban.

Legyen szép napod.

2013. dec. 24. 12:32
 14/15 A kérdező kommentje:

Már a 6. kommentemben írom hogy szorítkozz a lényegre.

De te mindefélét elkezdtél írni ami nem tartozik ide.

"...az egész írásomnak semmi értelme nem volt feleslegesen fárasztottam magam"

Ezzel kapcsolatban is írtam.

"Jogod van azt gondolni amit akarsz és úgy élni ahogy szeretnél."

Nem úgy élek ahogy szeretnék. Ha úgy élnék akkor nem mehetnék gyülekezetbe. A vágyak kielégíthetők helytelen módon is.

2013. dec. 24. 12:59
 15/15 Mulder614 ***** válasza:
Mindenki ugy értelmezze ahogy akarja. Nem szabad a véleményünket másra erőtettni egy bibliaversel kapcsolatba sem. Mindenkinek azt jelentse ez a bibliavers amit akarja hogy jelentsen! Nem ezen fog múllani a megmentésünk hogy azon eggyezünk hogy vajon mit értett Jézus ez alatt.
2013. dec. 27. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!