Ki tudja, hogy honnan szedték a katolikusok, hogy jézus december 24. -én született?
Az elsőnek igaza van, a karácsony az eredetileg "natale solis invicti", a legyőzhetetlen fény születésének, vagyis a téli napfordulónak az ünnepe.
Nem ez az első eset, hogy a katolikusok nem tudnak valamit megmagyarázni, kár is kérdezni. (Azt mondják, hogy ez is csak szimbolikus.)
Kedves Kérdésfelvető!
Ahogyan azt a korábbi hozzászólásokból is láthatod, december 24. a téli napforduló, a Nap születésnapja volt. Nagy Konstantin, aki államvallássá tette a kereszténységet, a Nap születésnapját tette meg Jézus születésnapjának, és a Nap heti ünnepét a "Sundayt" tette meg pihenőnapnak a korábbi szombat helyett. Minden a IV. században történt.
Remélem tudtam segíteni!
Üdvözlettel: Péter
Mit akarsz megmutatni?
Magyarázd el neki,hogy anyák,apák,nők,pedagógusnap stb.is csak egy van évente.Egy napon "ünnepeljük" őket,ugyanúgy,ahogy Jézus születését.
Nem titok az egyházakban,hogy ez már egy"átvett"nap-van több is.Szerintem semmi baj vele.
" Nagy Konstantin, aki államvallássá tette a kereszténységet..."
a kereszténységet (a közhiedelmmel ellentétben) nem konstantinus, hanem theodosius császár tette államvallássá.
(konstantinus 313. évi milánói ediktumában egyféle "türelmi" rendeletet adott ki)
azért ennyit egy bibliaházban illene tudni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!