Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi tudtátok, hogy...

Xu kérdése:

Jehova tanúi tudtátok, hogy az Újszövetség Krisztusa az Ószövetség Jehovája?

Figyelt kérdés

Könyvének 6,1-10 verseiben Ézsaiás azt írja, hogy látta Jehovát.

A János 12,31-42-ben azt olvassuk, hogy Ézsaiás látta Jézus dicsőségét és beszélt Vele.

A 2Mózes 34,14 szerint nem szabad mást imádnunk, csak Jehovát.

A Zsidók 1,6-ban az angyalok imádják Krisztust.

Az Ézsaiás 44,6-ban Jehova az elsőnek és utolsónak neveztetik (amit a Jelenések 1,8 megerősít).

A Jelenések 22,13-ban viszont Krisztus az első és az utolsó.

Ezek a versek azt igazolják, hogy a Jehova név az Atya Istenre és a Fiú Istenre egyaránt használatos. Habár különálló személyek, ugyanúgy Jehovának neveztetnek, mert mindkettőjük isten.

Aki bővebb információhoz szeretne jutni a témával kapcsolatban az érdeklődhet nálam privátban.

2013. dec. 19. 21:48
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Hoffman József!

" A héberben az áll, hogy „erős JHVH”-nak fogják hívni. Tessék megnézni! A gyermek, aki születik nékünk, a testet öltött Jehova!"

Mint írtad is, nem JHVH szerepel itt az eredetiben, tehát Jézus nem a testet öltött Jehova.

" (János 8:58) Monda nekik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.

εἶπεν αὐτοῖς Ἰησοῦς· ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, πρὶν Ἀβραὰμ

γενέσθαι ἐγὼ εἰμί.

eipen autoisz Iészúsz amén amén legó hümin prin Abraam geneszthai EGÓ EIMI

Itt különösen fontos kiemelni, hogy nem „én már voltam”, ahogyan az UVF teszi, hanem: én vagyok!"

Ezzel a fordítással az ÚVF nincs egyedül, ugyanezt a gondolatot közvetíti például a Czegl is. Melyik fordítás van összhangban a

szövegkörnyezettel? A zsidók kérdése ( 57. vers ), amelyre Jézus válaszolt, az életkorára, és nem a kilétére vonatkozott. Jézus tehát logikusan a korával, létezésének hosszával válaszolt. Érdekes módon még soha nem próbálták meg az e·gó′ ei·mi′- t

mint címet a szent szellemre alkalmazni.

Az A Grammar of the Greek New Testament in the Light of Historical Research című könyvében A. T. Robertson ezt írja: „ Az

[ei·mi′] ige . . . Olykor, mint ez esetben [e·gó′ ei·mi′], más igékhez hasonlóan, állítmányként létezést fejez ki ( Ján 8:58 )” (Nashville, Tenn.; 1934, 394. o.). Vagy lásd még: Jegyzetes Biblia (angol), 1984, Függelék, 1582—3. o.

" Érdekes, hogy ugyanebben a fejezetben a Jn. 8:12-ben és 24-ben ugyanezt az „ego eimi”-t „én vagyok”-nak fordítják az UVF-ban, csak itt, a 8:58-ban lett belőle „én már voltam”. Vajon miért? Mi ez, ha nem szín tiszta hamisítás? Hogyan lehet ezek után egy ilyen szervezetben megbízni, aki ilyen alattomos megtévesztést használ?"

Aha, te már az előtt levontad ezt a következtetést, mielőtt utánajártál volna, hogy mit miért is teszünk, ez nem bölcs dolog, s mint kiderült, nem is mi vagyunk a megtévesztők!

" Látható, hogy Jézus nagyon sokszor utal önmagára az isteni „én vagyok” kifejezéssel. Ez az „én vagyok” sokkal többet jelentett abban a vallási kontextusban, amelyben Jézus használta, mint amit egy felületes olvasó ma gondolna. Az „én vagyok” tulajdonképpen azt jelentette Jézus szájából: Isten vagyok."

Na de ez mivel bizonyítja a Háromság meséteket, miszerint hatalomban és tudásban is egyenrangúak lennének? Semmieglepő nincs abban, hogy a Szentírá egy-egy kifejezést mindkettőjükre használ, erre van bőven példa, de ettől még nem lesznek mindenben egyenrangúak, főleg ha a teljes Biblia szelleme egyáltalán nem ezt tanítja.

" (Jelenések 21:6) És monda nekem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen.

καὶ εἶπέν μοι· γέγοναν. ἐγώ τὸ ἄλφα καὶ τὸ ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος. ἐγὼ τῷ διψῶντι δώσω αὐτῷ ἐκ τῆς πηγῆς τοῦ δατος τῆς ζωῆς δωρεάν.

kai eipen moi gegonan egó to alpha kai to ó hé arkhé kai to telosz egó tó dipszónti dószó autó ek tész pégész tú hüdatosz tész dzóész dórean

Gyenge kísérlet megpróbálni bizonyos "szakértőkre" hivatkozva azt állítani, hogy ez a szakasz nem Jézusra vonatkozik. Az igazán komoly tudósok szerint kétséget kizáróan rá.

Erre az érvedre pedig már itt megadtam a válszt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

2013. dec. 30. 10:47
 22/27 Hoffman József ***** válasza:
39%

"A Grammar of the Greek New Testament in the Light of Historical Research című könyvében A. T. Robertson ezt írja..."

Mond meg őszintén: ezt te olvastad ebben a könyvben, vagy valamelyik Őrtorony iratból idéztél?

2013. dec. 30. 20:47
 23/27 Hoffman József ***** válasza:
0%

21-re: a gyermek aki születik nékünk Él-gibbor, azaz Erős Isten. Erre elfelejtettél reagálni.

Az adventisták prófétanőjének Ellen G. White-nak úgy 60 ezer oldalni az írott hagyatéka. De mindez csak csepp a tengerben az Őrtorony Társaság által kiadott elképesztő mennyiségű irodalomhoz képest. Talán több írást jelentettek meg bő száz év alatt, mint az összes keresztyény író kétezer év alatt. Mire szolgáhat ez a mérhetetlen mennyiségű iromány? Pedig egyszerű oka van ennek: ha valaki el akarja magyarázni a feketéről, hogy fehér, annak nagyon sokat kell ehhez írnia. A JT-i minden egyszerűen megérthető igerészről tudnak idézni tonnányi ŐT irodalmat, amely elmagyarázza, hogy az egészen mást jelent. Így van ez különösen a Jézus Istenségét világosan tanító igeszakaszokkal.

Különösen problémás, hogy az ŐT az egész Bibliát egyenletesre csiszolta, és minden igeverset egyforma érvényűnek tekint, függetlenül attól, hogy az üdvtörténetben az hol helyezkedik el. Különösen szembetűnő ez pl. a Prédikátor könyvében, ahonnan az ember halálakori teljes megsemmisülés tanát veszik, "a halottak semmit sem tudnak", pedig nyilvánvaló, hogy a Préd. a földi, "nap alatt" lévő dolgokkal foglalkozik, és innen nézve a halottak tényleg nem tudnak semmit.

Természetesen a Biblia minden verse egyformán ihletett és értékes, de nem egyforma jelentőségű. Aki ezt nem veszi figyelembe, és lóugrásszerűen lépked benne ide-oda, így összeválogatva össze nem illő verseket, az nagyon eltévelyeghet az igazságtól, mint ahogyan az Őrtorony Társaság.

Másrészt pedig a mérhetetlen mennyiségű ŐT iromány megakadályozza, hogy egy átlag Tanú össze tudja hasonlítani az éppen aktuálisan érvényes tanítást az évekkel korábbival, melyek gyökeresen mást tanítottak. Pedig ha megtennék, akkor észrevehetnék, hogy az "új világosságok" nem annyira újak, hanem inkább össze-vissza cikázás zajlik a különféle tanítások, magyarázatok között. Nem úgy néz ki, mint amikor a sas egyre magasabbra emelkedik a nagyobb világosság, a Nap felé, hanem inkább mint a légy, melyre egyre csak fejjel repül a csukott ablaküvegnek. Minden Tanúnak van szabadulás azonban a szemközti nyitott ajtón keresztül, mely Ajtó Jézus Krisztus.

Ha valamely Tanú esetleg rájön a téves tanításokra, és nem tartja magában, azt kegyetlenül "közösségmegvonással" azaz kiközösítéssel sújtják, nehogy más Tanúkkal is megoszthassa felismeréseit.

Nem egyes Tanúk, mint Katy Weaver, Istvan35 és mások ellen harcolok én, hiszen nekünk nem emberekkel vannak harcaink. "Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak." (Efézus 6:12) Nem is erőszakkal, kényszerítéssel harcolunk "Mert hadakozásunk fegyverei nem testiek, hanem Isten szerint erősek, erősségek lerombolására." (2Kor 10:4). Amikor harcolunk, az Igazság mellvasába öltözünk, hogy ellenálljunk az ördög tüzes nyilaival szemben. Jézus megkísértéséből tudjuk, hogy a Sátán is tud és használ is bibliai igerészeket a támadásához. A Sátán szemszögéből ezt a történetet lehetne "Érveljünk az Írásokból"-nak is nevezni. Ismerős ez a cím a JT-nak? Nem meglepő tehát, ha az ŐT is az Igéből veszi és adja a muníciót becsapott katonáinak a JT-inak, a fent vázolt módszer szerint.

Persze az Őrtorony Társaság minket keresztyéneket, és mindenkit, aki nem JT fest le ugyanígy, mint akik az ördög szószólói vagyunk. Önmagam ügyvédje nem lehetek.

Kérdés azonban, hogy egy szervezet, amelyről napról napra megannyi visszás dolog kerül napvilágra, mely számtalanszor hamis prófétának viszonyult már, lehet-e Isten kizárólagos szócsöve? Egy szervezet, mely azt tanítja, hogy csak tagjai léphetnek be a földi Paradicsomba, ezért akit kizárnak, az elveszíti az üdvösségét, és ezzel tartja őket félelemben, lehet-e Isten választott népe? Lehet köntörfalazni a kívülállók felé, de valójában ezt tanítják. A Biblia azonban világosan kijelenti, hogy aki hisz Jézus Krisztusban, az üdvözül. Hol ír azonban olyat, hogy egy szervezet tagjának kell lenni az üdvösséghez?

2013. dec. 30. 21:24
 24/27 anonim ***** válasza:
0%

" Mond meg őszintén: ezt te olvastad ebben a könyvben, vagy valamelyik Őrtorony iratból idéztél?"

Idéztem, de ez változtat valamit a lényegen?

" 21-re: a gyermek aki születik nékünk Él-gibbor, azaz Erős Isten. Erre elfelejtettél reagálni."

Nem felejtettem el, csak nem értetted miről beszélek. Attól, hogy a Szentírás Jézust erős Istenként említi, még nem lesz egyenlő az atyjával.

" Különösen szembetűnő ez pl. a Prédikátor könyvében, ahonnan az ember halálakori teljes megsemmisülés tanát veszik, "a halottak semmit sem tudnak", pedig nyilvánvaló, hogy a Préd. a földi, "nap alatt" lévő dolgokkal foglalkozik, és innen nézve a halottak tényleg nem tudnak semmit."

Miért, szerinted mit tudnak? Mellesleg nem ez az egyetlen része a Szentírásnak, mely biztosít minket afelől, hogy aki meghalt, az halálalvásban van, tétlenségben és öntudatlan állapotban.

A többi süket szövegre pedig nem reagálnék, mert nincs alapjuk, ráadásul elég vicces, hogy pont az kritizál minket, aki olyan hamis filozófiák mellett próbál érvelni, melyek megvédése érdekében rengeteg Bibliahamisítást követtek el a fordítók, sőt, még komplett igerészt is toldottak hozzá a Szentíráshoz (Jánosi betoldás)! Mond csak, ha a háromság Bibliai tanítás, akkor ennek megvédése érdekében mégis miért kellett ennyi hamisítást elkövetni??

2014. jan. 1. 11:40
 25/27 anonim ***** válasza:
0%
IHV - a régi latinban nem voltak magánhangzók, így a mássalhangzókkal írták le isten nevét. Az I J-nek ejtették. Ebből adódóan bizonyos vallásoknál istent Jahvé-nak, máshol Jehovának hívják.
2014. jan. 1. 22:46
 26/27 Hoffman József ***** válasza:
0%

Az "Idéztem, de ez változtat valamit a lényegen?" kérdés bővebb választ igényel, ezért majd holnap visszatérek rá.

Hála Istennek, kimeríthetetlen azon Igehelyek száma, melyek bizonyítják Jézus Krisztus Istenségét. Íme még egy:

"Íme a szűz fogan méhében és szül fiat, és annak nevét Immanuelnek nevezik, ami azt jelenti: Velünk az Isten." (Máté 1:23)

Velünk az Isten! Ízlelgessük ezt a mondatot egy kicsit. Isten, aki hozzáférhetetlen világosságban lakik, akit soha senki nem látott, most közénk jött, VELÜNK VAN! Nem ez-e az, amit a keresztyének mindig is hittek: Jézus Krisztusban Isten eljött mi közénk?

JT-i számára persze ez bizonyára nem jelent többet, mint hogy "Isten a mi oldalunkon áll" vagy valami hasonlót. De valóban csak ennyit jelent? Hiszen Isten ez előtt sem volt az ellenségünk. "Hát kívánva kívánom én a gonosznak halálát? ezt mondja az Úr Isten! nem inkább azt, hogy megtérjen útjáról és éljen?" (Ezék. 18:23)

Amikor Jézus megszületett, szó szerint az történt, amit a neve jelent: Velünk (nálunk) az Isten. Az ŐT szeret szimbolikusan értendő dolgokat konrétan értelmezni (mint pl. a 144.000), és ami konkrét jelentéssel bír, azt csupán szimbolikusan, mint ebben az esetben is. (Érdekes, hogy a 144.000-nél a számot konkrétnak veszik, az Izraelre vonatkozást pedig szimbolikusan, holott éppen fordítva kellene tenni).

Máté az Ézs. 7:14-ből idéz, és az ottani szövegkörnyezetből világos, hogy kellett lennie egy ottani, első beteljesedésének is ennek a próféciának, mert csak így lehetett ez jel Akház királynak. "Mert mielőtt e gyermek megtanulná megvetni a gonoszt, és a jót választani, elpusztul a föld, melynek két királyától te reszketsz." (Ézs 7:16)

A második beteljesedés Jézusban azonban már konrétan így törtét: Ő általa Isten jött hozzánk!

2014. jan. 1. 23:00
 27/27 Hoffman József ***** válasza:
0%

"Idéztem, de ez változtat valamit a lényegen?" Most akkor elmondom, amire tegnap nem marad idő.

Nagyon is számít ez! Mégpedig azért, mert ti mindig csak azt szajkózzátok itt és mindenütt, amit az ŐT bemagyaráz nektek. Önálló következtetése egy JT-nak sincs, és nem is lehet. Tedd a szívedre a kezed: elképzelhető, hogy te másképpen értelmezel valamit, mint ahogyan azt az ŐT teszi, és ezt el is mondhatod a többieknek következmények nélkül? Egyáltalán: próbáltál már valamit magad megérteni az ŐT magyarázata nélkül? Ne nekem, magadnak válaszolj!

Számtalanszor előfordult már, hogy bebizonyították az ilyen 'idézett idézetekről', hogy a szerző, akinek könyvéből idéz az ŐT, nem is osztja a vele bizonyítani akart nézetet, csak a szelektív idézés miatt tűnik így. Az ŐT a teljes kontextusból kiragadva idéz egy szakértőtől, melynek persze egy JT sem néz utána, így ellentétes állítás alátámasztására használják fel, mint amit a szerző valójában képvisel. Ne kérj, hogy idézzek ilyet, mert rengeteg ilyet találhatsz, ha keresel. Persze ti nem olvastok ilyen "hitehagyott" oldalakat, mert az ŐT megtiltotta ezt nektek. Aki pedig megszegi ezt a tiltást, az ŐT tanítás szerint elveszítheti Jehova jóindulatát, hogy beléphessen a földi Paradicsomba. Az ilyenek sorsa pedig szintén az ŐT szerint a teljes megsemmisülés. DE EBBŐL A TANÍTÁSBÓL SEMMI SEM IGAZ!

Ami titeket a "halálalvásról" biztosít, az az ŐT tanítás, nem a Biblia! Nem tudjátok, hogy Isten nem a holtaknak, hanem az élőknek az Istene? Isten most is Istene Ábrahámnak, mert Ábrahám lelke jelenleg is él, és nem csak majd az "újrateremtésekor" lesz megint Istene! A Prédikátor könyve arról szól - amit ha magad kezdesz el tanulmányozni ŐT vetetés nélkül, akkor te is könnyen felismerhetsz -, hogy Salamon világi bölcsességgel kezdte el keresni az élet értelmét, mint a világi bölcselők és filozófusok. Ezért megállapításai olyanok, mint más emberi bölcselőké: vannak közte igaz, félig igaz, és teljesen téves megállapítások is. A Biblia nem csak Isten bölcsességét jegyzi le, hanem emberek téves megállapításait is. Gondoljunk csak Jób barátainak szavaira, melyeket lejegyez a Biblia, de Isten utólag kijelenti, hogy nem helyesli azokat. A Préd. könyve tehát Salamon világi értelemmel alkotott megállapításait tartalmazza, melyek közül nem csak a "a halottak semmit sem tudnak" téves. Egy halott, egy holttest valóban nem tud semmit. Ez igaz a fizikai világban. De a lélek, amely elhagyta a testet, az továbbra is él, ezért tud is. (Ismerem az ŐT tanítását az ember természetéről, hogy a testet és a lelket egynek veszik, és náluk a "lélek" az embert jelenti a fizikai részével együtt. Ez a nézet azonban téves, de most ennek bizonyításába nem mennék bele. Ha szükséges azonban, bármikor kész vagyok rá).

Nem mellesleg a Biblia éppen a lélek továbbélését támasztja alá mindenütt. A gazdag és Lázár, Mózes és Illés megjelenése Jézussal, a lator a kereszten, hogy csak az ismertebbeket említsem. Az ŐT persze ezeket is megpróbálja - hangsúlyozom: csak megpróbálja - kimagyarázni, de sikertelenül. Saját tagjait talán el tudja hitetni olyan mesékkel, hogy hova kell tenni egy vesszőt, a "ma" elé vagy mögé és hasonlókkal, de mindenki más csak nevet az ilyen vérszegény próbálkozásokon. De miért is az erőlködés? Csakis azért, mert van egy önmaguk által kreált koncepciójuk, melyet meg kell védeniük, ha a Biblia mást állít róla. Nem volna jobb elismerni, hogy a koncepció volt rossz, és engedni a Bibliának, mint mindenáron bizonyítani a bizonyíthatatlant?

A "jánosi betoldás"-sal bizonyára az 1Jn. 5:7-re gondolsz. Minden Bibliával kicsit is behatóbban foglalkozó ember tudja e szakasz szövegbe kerülésének mikéntjét. Szó sincs szándékos hamisításról. De ha nem tudnád, elmondom, mi a helyzet. A szövegeket kézzel másolták, ami fáradságos munka volt, a papirusz pedig drága. Előfordult, hogy kihagyott a másoló egy részt, amit miután észrevett, a papír szélére írta oda. Olyan is előfordult, hogy valaki a megjegyzéseit írta a papír szélére, mint ahogy most is szoktunk ilyet tenni. Egy következő másoló aztán már nem tudta, hogy a széljegyzet az eredeti szöveg része volt-e, vagy sem, és bemásolta főszövegbe. Az 1Jn.5:7 is így kerülhetett bele e szövegbe. De mindenki tudja már ezt, mert vannak e részt nem tartalmazó régebbi kéziratok is. Nem is szokták az írást alaposabban ismerők ezt a részt idézni a Szentháromság bizonyítékaként, tehát csak a levegőt vagdosod ezzel az "ellenérvvel". A Szentháromság igazsága ettől függetlenül is szilárdan áll!

Beszéltünk már Jeruzsálem és a Templom Nabukodonozor általi lerombolásának dátumáról. Az ŐT-on kívül szinte mindenki 587-re teszi, mert bizonyítékok tömkelege támasztja ezt alá.

Idéztél egy szintén ŐT bizonyítást, mellyel a 607-es dátumot akarják védeni. Tudjuk, hogy valójában az a valódi oka ennek a ragaszkodásnak, mert ez szükséges ahhoz, hogy ne omoljon össze a ŐT Vezető Testülete, mint Jehova kizárólagosan választott szócsöve, önmagának "hű és bölcs rabszolgává" való kinevezéséről szóló propagandája.

Az ŐT írásai szerző nélkül jelennek meg, de történetesen a "Segítség a Biblia megértéséhez" c. ŐT kiadvány "kronológia" szócikkének szerzője ismert. Raymond Franz-ról van szó, F.W. Franz elnök unokaöccséről, aki a Vezető Testület tagja volt, míg ki nem zárták a szervezetből, miután felismerte a hamis tanításokat. Szóval a "bizonyíték" amit idéztél, az végső soron tőle származik. A "lelkiismereti konfliktus" c. könyvében így emlékszik vissza: (begépelem, nem másolom!)

"Abszolút semmit nem találtunk, ami a Kr.e. 607. évet igazolta volna. Minden történész húsz évvel későbbi dátumra utal. Csak a 'Segítség...' könyv 'régészet' címszaván dolgozva tudatosult bennem, hogy Mezopotámia területén számos, a régi Babilonból származó ékírásos agyagtáblát találtak. Egyetlen tábla sem tartalmaz semmiféle utalást arra, hogy az újbabilóniai birodalom elég hosszú ideig fennállt volna ahhoz, hogy ebbe Jeruzsálemnek szerintünk i.e. 607-ben történt lerombolása beleférjen. Minden 20 évvel rövidebb időre utalt." Ennyit az általad idézett "bizonyítékokról". Aki írta őket is felismerte már, hogy hamisak. C.O. Johnson a "Pogányok ideje" c. könyvében pedig részletesen be is mutatta a bizonyítékokat, melyek 587 mellett szólnak megdönthetetlenül.

A 70 évről pedig hibásan feltételezték, hogy Círus 537-ben kelt rendelete és a Templom lerombolása közötti időnek felel meg. Több lehetőség is adódik a 70 év időszakának elhelyezésére, mely összhangban van a Bibliával és a régészettel egyaránt.

A 607-es dátumhoz tehát egyedül azért kell ragaszkodnia at ŐT-nak, mert csak így jön ki, hogy 2520 év múlva (amely szám szintén téves következtetések eredménye), 1914-ben Jézus "láthatatlan visszatérése" megtörténhessen, majd pár év múlva az ŐT kinevezhesse önmagát Jehova szócsövének és földi szervezete vezetőjének.

Ezért számít, hogy amit idézel, az mindig csak az ŐT irodalomból van, általuk szelektált módon. Vitathatatlan, hogy a JT-i sok időt töltenek tanulmányozással, többet a legtöbb keresztyénnél. De mivel ez egy "belterjes" tanulmányozás csupán, ezért csak azt visszhangozzák, amit a ŐT beléjük sulykol.

A JT-i büszkék a házról-házra végzett térítő munkájukra. Bizonyos tekintetben joggal, mert nem sok keresztyén buzgóbb ebben náluk. Ha azonban a motivációt nézzük, már árnyaltabb a kép. Mivel az ŐT tan szerint az üdvösséghez (a földi Paradicsomba kerüléshez) megfelelő jó (Jehovának tetsző) cselekedetek is kellenek, melynek szerves részét képezi a házról-házra végzett szolgálat, így a nagy buzgalom mögött valójában a saját üdvösségért végzett munka önös érdeke áll. Ha valaki nem elég "odaszánt" a szolgálatban, azt a vének, a különböző felvigyázók pellengére állítják. Végső esetben ki is zárhatják, ami egyenlő az üdvösség biztos elvesztésével. Van tehát egy láthatatlan korbács, mely "ösztönzi" ezt a nagy buzgalmat. Korántsem annyira önzetlen az tehát.

Jézus Krisztus evangéliuma azonban gyökeresen mást mond! "Azok pedig mondának: Higgy az Úr Jézus Krisztusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házadnépe!" (Apcs 16:31), "Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék." (Ef. 2:8-9). És még megannyi hely az Igében.

Csak hinni kell Jézus Krisztusban, A Fiú Istenben az üdvösséghez. A cselekedetek majd követik a hitet. Sajnos a JT-i éppen Jézus Krisztusban, mint Istenben nem hisznek, hisznek azonban inkább egy szervezetben, annak többször is hamis prófétának bizonyult Vezető Testületében, és a saját cselekedeteikben.

Van azonban menekülés! Mint látható Raymond Franz példáján Jézus még a legfelsőbb szintről, a Vezető testületből is meg tud menteni embereket, és ugyanúgy az alsóbb szintekről is, mint azt számos egykori JT példája mutatja. Isten ebben is megdicsőíti magát!

Sok írni valóm volna még az ŐT-ról, amely Jehova földi helytartójának képzeli magát. Éppen úgy, mint az általuk sokat támadott Pápa és a Kat. Egyház. Lényegében ugyan azt tartják magukról. Egy szuszra azonban már ez is bőven sok.

Kedves Jehova Tanúja, bárki is vagy, aki ezt olvasod. Nem ellened irányul ez a támadás! Sőt, éppen érted, hogy megértsd: nem egy szervezetnek kell engedelmeskedned, hogy elnyerd Isten tetszését, hanem csak hinned kell Jézus Krisztusban, mint Megváltódban, aki emberi formát vett Isten, aki azért tette amit tett, hogy neked örök életed legyen! Ingyen, kegyelemből! Ne utasítsd ezt vissza egy szervezet kedvéért!

2014. jan. 2. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!