Hogy mondjam el a szuleimnek hogy muzulmán vagyok?
Sziasztok!
15 éves lány vagyok,11 éves kororm óta a hitem szerint muzulmán.Úgy gondolom ez olyan hosszu ido,hogy a hitem igaz,és én is így érzem,de nem tudom rendesen gyakorolni a vallásomat,nylvánvaló okokból.A szuelim elváltak,de jó a kapcsolatuk és nekem is veluk,mindekettejuknek van élettársa,veluk is jól kijovok.De apum nem igazán szereti az arabokat,a vallásukat sem semmilyen más népet,de nem rasszista,csak eloítéletes,mert amint meglát egy arabot,mindegyikrol azt gondolja h terrorista.
Anyum,hát szerintem o sejti hogy én nagyon vonzodom a keleti valláshoz,de azt o sem tudja h muszlim vagyok.Eléggé aggódott amikor elkezdtem érdeklodni a muzulmán vallás iránt,de mostanra a családom megszokta hogy az o szavukkal én olya "arabos lány" lettem.El szeretném nekik már mondnani,mert régota nyomaszt hogy egy ilyen fontos dolgot magamban kell hogy tartsak.De nem tudom hogyan!APu biztos h kiakadna,az élettársa is,mert nem iagzán szokott ellentmiondani apumnak,de mndegy,anyutol pedig nem tudom mit várjak de szerintem o el fogja fogadni egy ido után.Hogy mondjam el?Vagy mikor?És mit mondjak hogy nem legyeneke duhosek?Kérlek segítsetek!
kérdező:
szerintem a legjobb számodra egy idősebb muszlima támogatása lenne.
mindenképp kiemelném a vallástanulást, mert sajnos sokan úgy vallják magukat valaminek hogy el se olvasták a vallás szentkönyvét.
a helyzetből ítélve apuval ne erőltesd a dolgot, bár ha kendőt fogsz hordani azt már nem lehet elrejteni.
szerintem hordj olyan ruhát, amilyet jónak találsz, nem szólhat bele, ha igen, akkor lehet érdeklődni a gyermek/vallás-jogi szakértőknál vagy emberi jogok képviselőinél, mi a teendő.
egyébként kíváncsi vagyok hogyan lettél muszlim 11 évesen.
"Koszonom a válaszokat,kérlek ne itt vitassátok meg az ateisták.hívok vitáját,ha kéhetem. "
jelentsd őket offolással
"Koszonoma tanácsot utolsó,de nem vagyok arabimádó,ugyanolyan maygar vagyo mitn te csak muszlim."
ő csak egy iszlamofób, ne foglalkozz vele. sajnos ezzel együtt kell élned, hogy muszlimnak lenni, vagy iszlámról beszélgetni nem lehet gyűlölködő közhelyismételgetők nélkül. az emberiség nagy része nem művelt és informált ember, nem szabad minden ilyen emberre időt pazarolni.
-----------------
"Azt sem ertem meg, ha megyek az utcän miert gondolja azt mindenki, hogy arab a ferjem es azert hordok kendöt(tapasztalat)"
a nyugati országokban propaganda folyik a muszlimok ellen, és konkrétan közhelyeket teremtenek, aminek az üzenete hogy aki muszlim az arab, aki kendőt hord, azt elnyomják, fogjunk össze a "bevándorlók" ellen. gyakorlatilag xenofóbia.
"Így sokan marhára nem vallási meggyőződésből csináljak, hanem van benne egy kicsi menőzés, reklmáozás."
sajnos manapság már az reklámozás, ha valaki nem a divatos ruhákat hordja és nem dobja ki a melleit tizenévesen.
Engem mindig is érdekeltek a keleti kultúrák,a gésák,az iszlám kultura é a nok oltozkodése a világ tájain,és hogy miért oltoznek így és a kulturájuk a gondolkodásmodjuk.Eloszor 10 éves koromban kezdtem kutatni ezekete eloszor a gésákról tudtam meg nagyon sok mindent,aztán a muzulmán nokorol,és vele egyutt a vallásról.Eloszor csak a kendo tetszett meg,de aztán kikutattam hogy miért hordják és szépen lassan egy év alatt,elkezdtem a magaménak érezni a felfogást,a vallást,és egyre idegenebbul hangzottak a keresztn yimák a templomban és a kereszténység hite.Aztán már biztos voltam benne hogy nem hiszek jézusban és az evangéliumban,ezért muzulmán lettem,elkezdtem Allahhoz imádkozni,és a tobbit tudjátok.
Ez az én torténetem.
köszönöm.
megjegyzem hogy a muszlimok hisznek jézusban, csak prófétának tartják, nem istennek meg ehhez hasonlók.
Megmondtam.Anyunak,tegnap.Jól fogadta,kivéve azt hogy kendot szeretnék hordani,azt letiltotta.Ez nagyon rosszul esett de már tettem fel ezzel kapcsolatbane gy uj kérdést,ha szeretne valaki válaszolni rá,nyugodtan tegye.
Nagyon megkonnyebultem,jo érzés,és Allah erot adott hozzá.
Igen,bárcsak elnn mellettem egy idosebb muszlima,de itt a városban sem a kornyékén nincs se mecset,se muszlim kozosség,és egyik ismerosom sem muszlim,nagyon kicsi város vagyunk.:(
Koszonom a jótanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!