Hogy mondjam el a szuleimnek hogy muzulmán vagyok?
Sziasztok!
15 éves lány vagyok,11 éves kororm óta a hitem szerint muzulmán.Úgy gondolom ez olyan hosszu ido,hogy a hitem igaz,és én is így érzem,de nem tudom rendesen gyakorolni a vallásomat,nylvánvaló okokból.A szuelim elváltak,de jó a kapcsolatuk és nekem is veluk,mindekettejuknek van élettársa,veluk is jól kijovok.De apum nem igazán szereti az arabokat,a vallásukat sem semmilyen más népet,de nem rasszista,csak eloítéletes,mert amint meglát egy arabot,mindegyikrol azt gondolja h terrorista.
Anyum,hát szerintem o sejti hogy én nagyon vonzodom a keleti valláshoz,de azt o sem tudja h muszlim vagyok.Eléggé aggódott amikor elkezdtem érdeklodni a muzulmán vallás iránt,de mostanra a családom megszokta hogy az o szavukkal én olya "arabos lány" lettem.El szeretném nekik már mondnani,mert régota nyomaszt hogy egy ilyen fontos dolgot magamban kell hogy tartsak.De nem tudom hogyan!APu biztos h kiakadna,az élettársa is,mert nem iagzán szokott ellentmiondani apumnak,de mndegy,anyutol pedig nem tudom mit várjak de szerintem o el fogja fogadni egy ido után.Hogy mondjam el?Vagy mikor?És mit mondjak hogy nem legyeneke duhosek?Kérlek segítsetek!
Szent háborúval, monadnák a gúnyolódók.
Egyébként tényleg így:
"Anya, apa: Muzulmán vagyok".
A többi már rajtatok múlik. Sajnos te ki vagy nekik szolgáltatva. Így vagy elfogadnak, vagy megváltozol, vagy elviseled a téged ért atrocitásokat.
Esetleg próbáld meg poénnal tompítani picit a helyzet élét.
Pl. "Anya, apua, mondjak egy viccet? Nem vagyok muzulmán!"
Na jó, ez elég semmilyen volt. Poénkodni meg gondolom nincs kedved a saját valásoddal.
Egyszerűen csinálod amit kell, nem elég?
Megkérdezhetem, hogy miért lettél muzulmán? Mi tetszett meg a vallásban?
Hivatalosan is betértél hozzájuk?
Lehet, hogy pár évet még kellene várnod a nagy bejelentéssel. Tudom, már így is rengeteget vártál. Ha azonban a hited igazi, kiállja ezt a próbát.
Koszonom a válaszolóknak.Igazából nagyon szeretném elmondani,de úyg félek.Félek h megromlik a kapcsolatom apummal,és ezt nem szeretném,mert kozel állunk egymáshoz.
Kérlek,ha valaki volt az én helyemben akkor ítjon h h oldotta meg.
"huh, te lyány.. Apuka,örüljön, ha idióta ateista, akkor tanulhat tőled, fényévekkel feljebb vagy"
Bocsi...ezt nem tudtam figyelmen kívül hagyni.
1. Attól még, hogy a kérdező apja ateista, attól még nem "idióta" az édesapa.
2. Az ateizmus csak szerinted idióta dolog.
3. Remélem nem képviselsz semmilyen vallást, mert most vagy arcon köptet a hitetet, vagy csak simán bunkó vagy....nem mintha a kettő kizárná egymást.
És kedves kérdező: Nem tudom, hogy mikor mondhatnád el...talán most lenne az alkalmas, mert most a suli sem tud zavarni + most még biztos jobban tolerálnák, tekintve, hogy amúgy választásuk sincs, csak a tolerancia.
Annyit viszont megjegyeznék, hogy próbáld meg ne az összest info.-t rájuk zúdítani....valahogy elő kéne vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!