Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy mondjam el a szuleimnek...

Hogy mondjam el a szuleimnek hogy muzulmán vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

15 éves lány vagyok,11 éves kororm óta a hitem szerint muzulmán.Úgy gondolom ez olyan hosszu ido,hogy a hitem igaz,és én is így érzem,de nem tudom rendesen gyakorolni a vallásomat,nylvánvaló okokból.A szuelim elváltak,de jó a kapcsolatuk és nekem is veluk,mindekettejuknek van élettársa,veluk is jól kijovok.De apum nem igazán szereti az arabokat,a vallásukat sem semmilyen más népet,de nem rasszista,csak eloítéletes,mert amint meglát egy arabot,mindegyikrol azt gondolja h terrorista.

Anyum,hát szerintem o sejti hogy én nagyon vonzodom a keleti valláshoz,de azt o sem tudja h muszlim vagyok.Eléggé aggódott amikor elkezdtem érdeklodni a muzulmán vallás iránt,de mostanra a családom megszokta hogy az o szavukkal én olya "arabos lány" lettem.El szeretném nekik már mondnani,mert régota nyomaszt hogy egy ilyen fontos dolgot magamban kell hogy tartsak.De nem tudom hogyan!APu biztos h kiakadna,az élettársa is,mert nem iagzán szokott ellentmiondani apumnak,de mndegy,anyutol pedig nem tudom mit várjak de szerintem o el fogja fogadni egy ido után.Hogy mondjam el?Vagy mikor?És mit mondjak hogy nem legyeneke duhosek?Kérlek segítsetek!

2013. dec. 16. 16:17
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
59%

Keresztény szeretet :D

Bocsi...

Nem gondoltam komolyan, poén volt.

De engem is lepontozott valaki:(

Kérdező, miért akarsz úgy öltözni? Mert menőnek érzed?

2013. dec. 17. 19:31
 22/40 anonim ***** válasza:
55%

Egy muszlim nem azert öltözik ugy mert "menö".

Hanem mert a valläs ezt irja elö. En sem azert hordok kendöt, mert menönek akarom magam erezni.

Azt sem ertem meg, ha megyek az utcän miert gondolja azt mindenki, hogy arab a ferjem es azert hordok kendöt(tapasztalat)

2013. dec. 17. 19:47
 23/40 anonim ***** válasza:
46%

"Egy muszlim nem azert öltözik ugy mert menő"

Hát az lehet. De a kérdező nem annak nevelkedett.

Így sokan marhára nem vallási meggyőződésből csináljak, hanem van benne egy kicsi menőzés, reklmáozás. Nem jut most eszembe jó szakszó.

Arra gondolok, hogy az indentitás tudat kialakul érdeklődés miatt pl. menők a tevék és a piramisok vagy az az arab csaj. Majd az illető mindenkivel megszeretné osztani, hogy ki ő. Mert akkor érzi magát annak, aki valójában, közel a világához, így akar párt stb...

2013. dec. 17. 19:55
 24/40 anonim ***** válasza:
40%

En sem annak nevelkedtem.

De megismertem a valläst, felvettem(nem pasi miatt) es kendöben järok. Azert mert a valläs ezt irja elö.

Nincs feltünesi viszketegsegem sem.

Bizonyära sok olyan nö van M.o-on, aki azert hordja mert a ferje keleti.Öket igazäbol nem minösitenem. Talälkoztam itt is egy kerdezövel, aki azt irta:Iszläm leszek, hordani fogom a kendöt, de toväbbra is hinni fogok a szenthäromsägban.Csak mert a ferje erre kerte :S:S

Kerdezö!Elmondtad mär a szüleidnek? Mennyit tudsz a valläsrol? Hogyan ismerted meg? Hogyan vetted fel?

2013. dec. 17. 20:04
 25/40 anonim ***** válasza:

Én sem feltételeztem, hogy bárki képmutató lenne. Csak megkérdeztem.:)

Elhiszem, hogy sokan "megtérnek" és komolyan gondolják.

2013. dec. 17. 20:10
 26/40 anonim ***** válasza:
65%
Manapsag sajnos eleg sok tamadas eri azokat akik kendot hordanak, ismerek olyat akirol rendesen leteptek az utcan, masnak meg villamoson mondta egy oreg neni, hogy a hataron lone le az ilyeneket (a lany egyebkent magyar volt), tehat aki ma felveszi a kendot abban szerintem nem sok menozes van, de Allah tudja a legjobban.
2013. dec. 17. 20:38
 27/40 A kérdező kommentje:

Koszonom a válaszokat,kérlek ne itt vitassátok meg az ateisták.hívok vitáját,ha kéhetem.

Nem egyáltalán nem azért hordom mert meno,sot nem is meno,nem tudom ezt honnan veszitek,ez egy vallás jelképe,nem valami divat.Azért szeretném hordani mirt Allah ezt kívánja tolem,és a vallásom is,és mert szeretem a kendot.Nem divatból.

2013. dec. 18. 13:53
 28/40 anonim ***** válasza:
50%
Bocsi hogy ezt mondom de te valami nagyon nagy félremagyarázott vallásba keveredtél...nem is beszélve arról hogy lányként semmi jogot nincsen és ha ebben a vallásban maradtsz gondolom muszlim férjed lesz...hát nézd ha nem akarsz rabszolga lenni alacsonyabb rangú lenni(mert a muszlim lányoknál ez van)akkor inkább hagyd el ezt a vallást aztán meg nézd meg a muszlimokat keresztények ezreit ölik meg mindennap az arab országokban plusz az egész vallás az Izrael-ellenességre megy ki(Irán-Izrael konfliktus)ugy hogy ezt a gyűlölködő vallást hanyagold szerintem!!
2013. dec. 18. 17:35
 29/40 A kérdező kommentje:

Koszonoma tanácsot utolsó,de nem vagyok arabimádó,ugyanolyan maygar vagyo mitn te csak muszlim.Nem akarok arabhoz hozzámenni,hanem majd egy magyar muszlim fiúhoz.Engem egy cseppet sem érdekelnek az arabok ugyei,én sem Izrael gyulolo sem semmilyen gyulol nem vagyok,ahogy egyetlen muzulmánnak sem kéne gyulolnie senkit,csak sajnos ez így van.És a keresztények is sok ártatlant olnek meg,de ez enm az én ugyem,és a saját kornyezetmben élek,és nem akarok senkit sem emgolni csak azért mert muzulmán vagyok.Én senkit sem utálok a vallásáért!!!És ez nem eroszakos vallás,csakis annyira mint bármelyik másik.

Koszonom a válaszaitokat.

2013. dec. 18. 17:45
 30/40 anonim ***** válasza:
62%
Utolso vagyok,Ne értsél félre én nem támadni akartalak ezzel csak pár dolgot leirtam én Tudom hogy sok rendes muszlim van én is ismertem egy nagyon rendes muszlim embert , mindenki abban hisz amiben akar de sajnos sok terrorista gyilkolt ès pusztitott sokat az iszlám nevében én elhiszem hogy te is rendes ember vagy mint sok muszlim de sajnos sok tény is van peldaul érdemes lenne megnézned egy videot egy muszlimbol keresztennye
2013. dec. 18. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!