Mit jelent az, hogy a háromságtan hamis?
T. Pietrosol!
Isten nem "androgen". Mivel szellem, nincs neme.
Az, hogy az embert a "kepmasara" teremtette, az nem azt jelenti, hogy a "fizikai" kepmasara. Hanem azt, hogy az ember a tulajdonsagaibol kapott, ugymint: szeretet, bolcsesseg, igazsag es hatalom".
Az ember fizikai hust testben letezik, eleve nem hasonlithat Istenhez, mivel O szellem, szamunkra lathatatlan. Csak ennyit szerettem volna irni neked. Udv: Judit!
T.Kerdezo!
Mivel irtad, hogy lenyegre toroen valaszoljunk, igy megprobalom rovidre fogni. Termeszetesen ha erdekel a tema, bovebben is kifejthetem neked, /nem a sajat elkepzelesem szerint, hanem kimondottan a Bibliabol/, meghozza a Karoli-fele Bibliabol, nehogy megvadoljanak azzal, hogy a "sajat atirt Bibliabol" probalok ervelni.
Tehat ahogy mar valaszoltak neked, valoban Isten elso teremtmenye Jezus volt.
Jezus idejeben mikor a foldon volt, az emberek tisztaban voltak azzal, hogy ki Jezus. Tudtak hogy Isten egyszulott
Fia. Soha nem volt kerdes elottuk, hogy ket kulonbozo szemelyrol van szo.
Hogy miert hamis a haromsagtan? Nezz utana a Googli-ba, ott ha beirod a "haromsagtan" szot, olvashatod, hogy mikor kezdett az egyhaz ezzel a kerdessel foglalkozni. Joval Jezus halala utan, a III.szazad korul. A Vatikanban nagy vitak voltak emiatt, hogy elfogadjak-e ezt a nezetet, vagy elutasitsak. Tobb fopap le is mondott a tisztsegerol, mivel ok nem tartottak Bibliai eredetunek ezt a tanitast. Es nekik volt igazuk. Vegul elfogadtak, es bevettek a tanitasaikba. De ez csak emberek altal elgondolt tanitas volt. A Bibla teljesen mast tanit.
Sajnos ugy belesulykoltak az emberek elmejebe ezt a tanitast, hogy ha sajat szemevel olvassa a Bibliabol az igazat ezzel kapcsolatban, akkor is a hamisat fogadja el.
El sem gondolkodik azon, hogy a Biblia Isten szava. Marpedig inkabb annak kellene hinni, mint emberek tanitasaiban. Igazat ir a Kolosse 2:8 verse, amely igy szol: "Meglassatok, hogy senki ne legyen aki bennetek zsakmanyt vet a bolcselkedes es ures csalas altal, mely emberek rendelese szerint, a vilag elemi tanitasai szerint, es nem a Krisztus szerint valo."
Ennyit irtam csak roviden. Ha kerdesed lenne, szivesen kibovitem, Biblia idezetekkel alatamasztva. Udv: Judit!
# 11!
"Isten nem "androgen"."
Ennek a kijelentésednek a fenti idézet (Mózes I./ 1.) tökéletesen ellentmond.
"Az, hogy az embert a "kepmasara" teremtette, az nem azt jelenti, hogy a "fizikai" kepmasara."
Erről nem is beszéltem.
"Az ember fizikai hust testben letezik, eleve nem hasonlithat Istenhez, mivel O szellem, szamunkra lathatatlan."
Ha önmagad csupán a fizikai testeddel azonosítod, akkor valóban így van. Ez azonban tévedés, hiszen a tested sejtjei folyamatosan cserélődnek. Aki tegnap testileg voltál, ma már egész biztos nem vagy. A test és az elme alá van vetve a változásnak, míg a szellem változatlan. Tessék csak befelé figyelni! Aki figyel változatlan, viszont akit figyel, folyton változik. Attól hogy valami nem látható igencsak létező. A gravitációt sem látod, csak a hatását tudod érzékszerveid számára elérhetővé tenni. A szellemet sem látod, hatása révén mégis "hegyeket mozdít, lecsendesíti a háborgó tengert és elnémítja a szeleket".
Ha már János evangéliumát idézitek, akkor olvassátok már el az elejét.
Továbbá, szabad-e bárkit is imádni, aki nem hordozza magában az isteni lényeget? Az angyalokat nem szabad imádni. Vajon Jézust szabad-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!