Hamis Krisztusok kik ők?
Az utólsó időkben hamis krisztusok és hamis proféták támadnak.
Manapság nagyon elszaporodtak a neten a menny és pokoli átélések.Én nem vonom kétségbe a menny és pokol létezését de vannak amelyik ellent mondásos átélések.
De a biblia azt is írja,hogy kiöntettem szellemem minden szolgálóra szólgáló leányomra és profétálnak .....
Vannak emberek, akik évekig jót cselekednek, hogy utána szörnyűséget tudjanak tenni. Ettől ők még nem lesznek jó emberek. Lehet, hogy most még nem érted, amit írok. De nem is baj:)
Semmi bizonyítéka nincs annak, amit írtam.
De mindig a szellemiség, a cél, az eredmény a legfontosabb....
Nem kell hinni semmilyen álmotlátó kuruzslónak.
Mutassák meg a hitüket a cselekedeteikből.
Az számít hogy becsületes legyél és nem az, hogy jósokat kövess...
Hamis Krisztusok:
Az igaz próféták ismertté teszik a Jézusba vetett hitüket, de nem elegendő csupáncsak állítaniuk azt, hogy az ő nevében prédikálnak
1Ján 4:1–3: „tegyetek próbát az ihletett kijelentésekkel, hogy lássátok, vajon az Istentől származnak-e, mert sok hamis próféta ment ki a világba. Erről ismeritek fel az Istentől való ihletett kijelentést: minden ihletett kijelentés, amely vallja Jézus Krisztus testben való eljöttét, az Istentől származik, de amely ihletett kijelentés nem vallja Jézust, az egy sem az Istentől származik.”
Máté 7:21–23: „Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben . . . ?« De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!”
A ’nagy jelek’, vagyis ’csodák’ véghezvitelére való képesség nem okvetlen jellemzi az igaz prófétákat
Máté 24:24: „hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket meg csodákat tesznek, hogy félrevezessék, ha lehet, még a választottakat is.”
2Tessz 2:9, 10: „ A törvénytelennek jelenléte pedig Sátán munkálkodása szerint van, minden hatalmas cselekedettel és hazug jelekkel meg előjelekkel, és minden igazságtalan megtévesztéssel azoknak, akik elvesznek, megfizetésként azért, mert nem fogadták el az igazság szeretetét, hogy megmentésben részesüljenek.”
Ez a törvénytelenség (a Máté 24:11, 12 szerint) a hamis próféták befolyásával párosul, akik a saját tanításuk kedvéért háttérbe szorítják Isten Szavát.
Az „antikrisztus” kifejezés jelentése: ’Krisztus-ellenes’ vagy ’Krisztus helyetti’. Tágabb értelemben tehát azokra utal, akik szembehelyezkednek Krisztussal vagy a képviselőivel, illetve hazug módon Krisztusnak vagy a képviselőinek mondják magukat. Jézus kijelentette: „Aki nincs az én oldalamon, ellenem van [vagyis antikrisztus], és aki nem gyűjt velem, szétszór” (Lukács 11:23).
’Krisztus-ellenes’ vagy ’Krisztus helyetti’. A fogalom mindazokra vonatkoztatható, akik tagadják, amit a Biblia Jézus Krisztusról mond; mindazokra, akik fellépnek a Királyság ellen; és mindazokra, akik Krisztus követőit üldözik. Magában foglal egyéneket, szervezeteket és nemzeteket, akik vagy amelyek félrevezető módon azt állítják, hogy Krisztust képviselik, vagy alaptalanul messiási szerepet tulajdonítanak maguknak.
Az az antikrisztus, aki tagadja, hogy Jézus a Krisztus. De tagadja az Atyát és a Fiút is. Ezért a „kicsiny gyermekek” maradjanak meg amellett, amit kezdettől fogva hallottak, hogy így ’egységben maradjanak a Fiúval és egységben az Atyával’ a tőle nyert igaz felkenés szerint (2:1, 2, 15, 18, 19, 24).
Vagy Is csak a fiút ismerik el az atyát nem és felcserélik a két személy szerepét.
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!