Miért érzik úgy sokan, hogy nincs szükségük Istenre?
Kedves "gyakorivalasz2 válasza"
de írhattam volna a legtöbb válszolónak is...
Talán azért sem érzitek szükségét Istennek, mert az élet nem állított kemény helyzetek elé. Például ha beteg egy szeretett hozzátartozód,(gyermeked, szüleid), szerintem mág az ateista is magában, kéri Istent, hogy segítsen. Ez lehet az egyik ok.
A másik meg az, hogy nem ismerik Istent, ezért nem is fordulnak hozzá, mint ahogyan senki sem idegenhez fordul kéréssel, vagy segítségért, hanem olyanhoz, akit ismer. Minnél jobban ismerünk valakit, annál bátrabban fordulunk hozzá.
De az is lehet még ok, hogy minden rosszért, ami történik, Istent vádolják.
A Biblia a Jakab 1:20-ban kijelenti: „ember haragja nem munkálja Isten igazságosságát.”
"Például ha beteg egy szeretett hozzátartozód,(gyermeked, szüleid), szerintem mág az ateista is magában, kéri Istent, hogy segítsen."
Annak idején kértem, hogy segítsen... hát nem erőltette meg magát túlzottan.
Ima (kérni "Istent", hogy segítsen) : önbecsapás, melynek lényege, hogy az ember úgy érezhesse úgy, hogy tényleg tett valamit másokért, hogy ehhez igazából semmit nem kellett tennie.
Kérjétek "Istent", hogy növessze vissza valakinek egy elvesztett végtagját, hogy adja vissza valakinek az elvesztett látását, hogy adja vissza valakinek az elvesztett fogait, vagy akár csak az elvesztett haját, és meg fogjátok látni, mennyire segítőkész.
Kérjétek "Istent", hogy szüntesse meg a betegséget, viszályt, éhínséget és háborúskodást a világon, és szintén meg fogjátok látni, mennyire segítőkész.
És ha most jönnétek a különböző kifogásokkal, hogy hát persze, hogy nem, mert így meg úgy, meg ezért meg azért, akkor felhívnám a figyelmeteket a János 14:13-14-re, ahol is konkrétan az áll, hogy "És akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt".
A-K-Á-R-M-I-T
Értem?
Nincs kifogás, nincs mentség, nincs olyan, hogy ezt vagy azt nem lehet kérni, nincs érvénytelen kérés. Ez, kérem szépen, egy átfogó és M-I-N-D-E-N-R-E vonatkozó ígéret. A-K-Á-R-M-I-T lehet kérni és úgy lesz - az ígéret szerint.
A valóságban azonban látjuk, mi a helyzet...
"Isten" készséggel "segít" minden olyan esetben, ahol amúgyis jó esély van a kívánt dolog bekövetkeztére. Pl. ha azért imádkozol, hogy holnap is keljen fel a nap, biztos lehetsz benne, hogy "Isten" meghallgatja a kérésedet. De ha a fentiek valamelyikével próbálkozol, nos... akkor majd megtudod, mennyire is foglalkozik "Isten" a kéréseiddel. :P
16-os:
"Hisz a Biblia is, úgy irja, h az ember a saját lépteit sem tudja irányitani.(Jeremiás 10:23)"
Ja, vicces egy könyv az, és sok más vicces dolgot ír még.
Neked pl. van gyereked? Ha igen, volt már pimasz veled, akár csak pillanatnyi hévből is? Ha igen, de nem ölted meg ezért, akkor máris eltértél a Biblia útmutatásától. (Mózes II. 21:17 ill. Mózes III. 20:9)
Vagy öltöztél már fel úgy, hogy az egyik ruhadarabod egyféle szövetből volt, a másik meg egy másikból? Ha igen, akkor szintén eltértél a Biblia útmutatásától. (Mózes III. 19:19)
Ettél már rákot vagy más tengeri herkentyűt, ami nem hal? Szintén nem egy jó ötlet... (Mózes III. 11:10-12)
És lehetne még folytatni.
Ennyit a Biblia relevanciájáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!