Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért érzik úgy sokan, hogy...

KZitus kérdése:

Miért érzik úgy sokan, hogy nincs szükségük Istenre?

Figyelt kérdés
olvasgatva itt, a vallás témában azt látom, sokan nem hisznek Istenben. Miért?

2013. nov. 22. 17:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
13%

Mert nem ismerik őt, vagy amit ismernek belőle, az taszító.

Hidd el, hogy sokan érzik, hogy szükségük lenne Istenre. Csak többen érzik úgy, hogy nem válaszol és semmi jele nincs a létének.

2013. nov. 22. 17:25
 2/18 anonim ***** válasza:
96%

Az életben mi szükségünk lenne Istenre, ha nélküle is képesek vagyunk ugyanarra, mint vele?

Kérlek erre válaszolj nekem + kiemelném, hogy az ÉLET-ben, nem pedig a másvilágon.

2013. nov. 22. 17:29
 3/18 anonim ***** válasza:
67%
Mert tényleg nincs szükségük rá... ha lenne is eléggé hoppon maradnának, mivel nincs... ha van, akkor meg akkora szemét állat, hogy maradjon is ott ahol van.
2013. nov. 22. 17:33
 4/18 anonim ***** válasza:
77%
Mi olyan furcsa abban, hogy vannak emberek akiknek nincsen szükségük egy mesefigurához az élethez?
2013. nov. 22. 17:41
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nincs rá szükségem, mégis normálisan felnevelődtem. De ha valakinek van, az sem érdekel, a magánügye. Nem vagyunk egyformák.
2013. nov. 22. 17:42
 6/18 anonim ***** válasza:
Nem mindegy,hogy milyen istenről beszélünk.Nem lehet rajta csodálkozni,ha Jehovában nem hisznek.
2013. nov. 22. 17:43
 7/18 A kérdező kommentje:

Kedves sörpocak

"Az életben mi szükségünk lenne Istenre, ha nélküle is képesek vagyunk ugyanarra, mint vele? " -Ezt a megállapítást mire alapozod?

Honnan tudod, mire lennél képes, ha Isten támogatná a terveidet, tetteidet? Nem gondolom, (a kérdésed alapján), hogy tapasztaltál már ilyet.

Én az életem egy részét(évtizedeket) isteni alapelvek, mondhatom irányítás nélkül éltem. Másik részét(évtizedeket) úgy, hogy mindenben kerestem az útmutatását. Összehasonlíthatatlanul jobb lett az életem, minden téren.

Tapasztalatból jöttem rá, mennyire igazak Isten szavai ezzel kapcsolatosan.

Jeremiás 10:23" Jól tudom, ó, Jehova, hogy a földi embernek nincs hatalmában az ő útja. Még csak lépteit sem irányíthatja a járókelő ember"

Messze nem vagyunk képesek jó döntéseket hozni az életben úgy, hogy figyelmen kívül hagyjuk a tanácsait, útmutatását. Egyszerűen úgy letünk megteremtve, hogy nem tudunk tartalmas életet élni nélküle. Látom a környezetemben élő embereket és a világban zajló fájó dolgokat. Mind, mind azért van, mert nem találnak kiutat a problémákból. Csak azt a tanácsot fogadnák meg az emberek, hogy "szeresd felebarátodat mint önmagadat", és milliárdok gondjait enyhíthetnék.

Ezért vetődött fel a kérdésem is.

2013. nov. 22. 17:48
 8/18 anonim ***** válasza:

"Honnan tudod, mire lennél képes, ha Isten támogatná a terveidet, tetteidet?"

Személy szerint nem tudom, de a való életben eddig még nemigen találtam példát arra, hogy annak aki Isten segédkezik dolgaiban, jobban járna, mint 1 ateista. Gyakorlati példa erre nincs. Mindenki épp olyan jól és sz*rul él akár hisz akár nem. És mindenki épp olyan jól mászik fel a ranglétrán, mint bárki más Istennel és nélküle.

"Összehasonlíthatatlanul jobb lett az életem, minden téren."

Ennek örülök, de a fordítottjára is vannak ma már példák. + a régi önmagat nem egyenlő, más nem hívő emberekkel.

"Messze nem vagyunk képesek jó döntéseket hozni az életben úgy, hogy figyelmen kívül hagyjuk a tanácsait, útmutatását."

Ez egyszerűen nem igaz. Jó döntéseket naponta hoznak meg a Keresztény Isten nélkül szerte a világon, mindenféle ügyben.

"Egyszerűen úgy letünk megteremtve, hogy nem tudunk tartalmas életet élni nélküle."

Másoknak mégis sikerült pl: Buddha (csak, hogy mondjak egy közismert példát)

"Látom a környezetemben élő embereket és a világban zajló fájó dolgokat. Mind, mind azért van, mert nem találnak kiutat a problémákból."

Ebben igazat van, de ez esetben sem megoldás Isten, hanem csak vigasz és remény. Azért a kettő nem ugyanaz.

Mondj nekem egy konkrét példát a kérdésemre, mert a te nézőpontot sincs kellőképpen megalapozva.

2013. nov. 22. 18:19
 9/18 Mirk ***** válasza:
100%

Miért kéne úgy éreznünk, hogy szükségünk van rá?

"Másik részét(évtizedeket) úgy, hogy mindenben kerestem az útmutatását. Összehasonlíthatatlanul jobb lett az életem, minden téren."

Ennek örülök, de a te sikered nem tesz egy egyszerű állítást szabállyá.

"Egyszerűen úgy letünk megteremtve, hogy nem tudunk tartalmas életet élni nélküle."

Szóval mindenki aki nem hisz valamelyik vallás istenében tartalom nélküli életet él? Ez buta és meggondolatlan állítás.

"Csak azt a tanácsot fogadnák meg az emberek, hogy "szeresd felebarátodat mint önmagadat", és milliárdok gondjait enyhíthetnék." Ezt a tanácsot már a kereszténységen kívül nagyon sok vallás és rengeteg vallástól független szervezet, csoport és személy próbálta átadni az emberiségnek. Csak hogy az emberiség nem így működik.

A világ gondjai pedig teljesen biztos, hogy nem fognak megoldódni azzal, ha mindenki hívővé válik. Lapozz fel egy történelem könyvet és meglátod milyen idilli volt a világ, amíg a vallás kötelező érvényű volt és az egyházak irányították a világot.

2013. nov. 22. 19:26
 10/18 anonim ***** válasza:
74%

Abban egyetértek hogy a hit a legfontosabb.. és nem mellesleg a szeretet. De nekem nagyon úgy tűnik, hogy az Istent az emberek kreálták azért, hogy magyarázatot kapjanak mindenre, azért hogy tartozzanak valami közösséghez és ne féljenek.

Én nem akarom elvenni a hitüket, de az hogy mindenre Isten a magyarázat, mert Isten jó, na abban nem hiszek.

2013. nov. 22. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!