Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hány éves koromtól mondhatom...

Hány éves koromtól mondhatom azt akárkinek, hogy ateista vagyok?

Figyelt kérdés

13 vagyok és igazából sokat gondolkodok a kérdésen.

Általában hetente feljövök gyakorira, és megnézem a vallás-valláskritika legújabb kérdéseit. Már egy éve minden héten. Ateistának vallanám magam azok alapján, amiket hallok -olvasok- és tapasztalok az összes vallással kapcsolatban. Az már másik téma, hogy ezért a tanulók fele utál engem..

Szóval kb. hány éves koromban mondhatom magamról, hogy ateista vagyok? Anélkül, hogy a nálam idősebbek lenéznének.

Előre is köszi a válaszokat!

2013. dec. 10. 19:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

A megfelelő kor az, amikor felmerül Benned a gyanú, hogy Isten vagy az aki nem létezi. Ha 12-13 éves kor, akkor 12 éves kor. Mellesleg szerintem ez az optimális, az ember ekkortájt kezd el nyitott szemmel járni a világban és a saját véleménye, egyénisége ekkor alakul k. Én 13-14 évesen lettem ateista.

Tényleg ne csak a gyakoriról informálódj, hanem keress más forrásokat is. Ajánlanám Richard Dawkins angol evolúciós biológus műveit, leginkább az isteni téveszmét. (A Te korosztályodnak a valóság varázsa lenne a legmegfelelőbb, de azt sajnos nem fordították le magyarra.)

A keresztények - tisztelet a kivételnek - mindig így fognak bánni az ateistákkal. Ez ellen csak annyit tudsz tenni, hogy kerülöd az olyan helyeket, ahol igazán sok keresztény van.

A keresztények utálatának oka az, hogy a vallásuk fő pillére az, hogy a lelkiismeretükkel játszik a hitük. Nehezen tudják elképzelni azt, hogy olyasvalaki is lehet jó ember, akiben nincs mesterségesen lelkiismeretfurdalás keltve minden apróság miatt.

Ha valami kérdésed van, nyugodtan írj.

2013. dec. 10. 22:27
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

ENSZ egyezmény a gyermekek jogairól:

"Az Egyezményben részes államok tiszteletben tartják a gyermek jogát a gondolat-, a lelkiismeret- és a vallásszabadságra."

2013. dec. 10. 22:30
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem korfüggő. Bármikor mondhatod, hogy ateista vagy, ha igaz. És bármikor megváltoztathatod a véleményedet.
2013. dec. 10. 23:31
 14/23 anonim ***** válasza:
Mindig lesz, aki lenéz, akármilyen idős vagy. Ha vallásos vagy, akkor az ateisták fognak lenézni, mert kétezer éves gyerekmesékben hiszel; ha meg ateista vagy, akkor a vallásosok, mert kimaradsz a jóból. (Ha kevésbé elterjedt vallást követsz, akkor meg az ateistáktól és a keresztényektől is megkapod a magadét. :D )
2013. dec. 11. 09:53
 15/23 KZitus ***** válasza:
0%

Szervusz

Sokféle tanácsot kaptál pro és kontra!

De ismerd el, hogy még túl keveset tudhatsz ahhoz Istenről, vagy az ateizmusról, hogy helyes álláspontod legyen.

Várjál még, és téjékozódjál. Az életed, a jövőd, a boldogságod függ a döntésedtől.! Úgy hogy nem mindegy.

Biztosan nem olvastad azt a bibliai tanácsot, amely az ilyen tapasztalatlan embereknek szól:

Efézus 4:14 " hogy ne legyünk többé kisgyermekek, akiket mintha hullámok hánynának-vetnének, és akik ide-oda sodródnak a tanítás minden szelében az emberek ármánykodása által, tévelygés kigondolásában való ravaszság által."

Üdvözöllek.

2013. dec. 11. 10:03
 16/23 A kérdező kommentje:

Igaz, hogy máshonnan is kéne tájékozódnom, köszi a tanácsot.

De a vallásról meg már túl sokat tudok (kötelező konfirmáció, kötelező templombajárás). Mármint az én "ízlésemnek".

A suliban azért utálnak, mert én nem hiszek abban, amiben ők. Nem magamtól terjesztem a suliban, hogy ateista vagyok, de ha megkérdezik, hogy miben hiszek, akkor elmondom, hogy semmiben. És? :D

Ps: igazából nagyon sokat olvasok az ateizmusról a neten. Kezdek azon gondolkodni, hogy új-ateista legyek :DD

Köszi a válaszokat! :)

2013. dec. 11. 16:26
 17/23 A kérdező kommentje:

Kedves egyes.

ez elég gyenge poén volt. Méghogy én nem tudok semmit az ateizmusról (ahogy az angoltanárom mondja) :D

2013. dec. 11. 19:37
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Ateistának születtél, mint mindenki más. A vallást az ember találta fel, istent is az ember találta ki. Hány éves korodban mondhatod el, hogy nem hiszel a mikulásban? Hogy nem hiszel az unikornisokban? Hogy nem hiszel kitalált lényekben, amilyen isten is?

Mondd csak el nyugodtan mindenkinek. Aki emiatt lenéz, az unintelligens.

2013. dec. 11. 20:59
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Richard Dawkins - Az isteni téveszme. Ha kell, elküldöm a könyvet.

"Hogy az ateizmus miatt nem kell szégyenkeznünk. Éppen ellenke­zőleg, kihúzott derékkal tekinthetünk a világba, mert az ateizmus szinte mindig az egészséges tudat egészséges autonómiájára utal. Vannak, akik lelkük mélyén tudják, hogy ateisták, de családjuk előtt, sőt egyes esetekben önmaguk előtt sem merik bevallani. Részben azért, mert kitartó munkával már magát az „ateista" szót is ször­nyű megbélyegző címkévé változtatták."

2013. dec. 11. 21:04
 20/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a 2 utolsó válaszolónak!

KZitus! Honnan tudod, hogy keveset tudok a vallásról, istenről és az ateizmusról? Csak mert gyerek vagyok, attól nem biztos, hogy kevesebbet tudok.

De azért köszi mindenkinek! :)

2013. dec. 12. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!