Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hány éves koromtól mondhatom...

Hány éves koromtól mondhatom azt akárkinek, hogy ateista vagyok?

Figyelt kérdés

13 vagyok és igazából sokat gondolkodok a kérdésen.

Általában hetente feljövök gyakorira, és megnézem a vallás-valláskritika legújabb kérdéseit. Már egy éve minden héten. Ateistának vallanám magam azok alapján, amiket hallok -olvasok- és tapasztalok az összes vallással kapcsolatban. Az már másik téma, hogy ezért a tanulók fele utál engem..

Szóval kb. hány éves koromban mondhatom magamról, hogy ateista vagyok? Anélkül, hogy a nálam idősebbek lenéznének.

Előre is köszi a válaszokat!

2013. dec. 10. 19:01
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
12%

Nézz minden reggel a tükörbe, és mondd magadnak:

"véletlenül jöttem létre, béka volt az ükapám..."

Ha te ebben akarsz hinni, hajrá. De ez is ugyanolyan hit, mint bármelyik vallás.

2013. dec. 10. 19:07
 2/23 anonim ***** válasza:
29%
Akárhány évesen mondhatod, ez nem életkorfüggő. Ki Istentől, ki a majomtól. Ízlés dolga, honnan származtatja magát az ember.
2013. dec. 10. 19:17
 3/23 anonim ***** válasza:
86%
Az ateista azt jelenti, hogy nem hisz Isten(ek)ben. Semmi mást. Ez még semmilyen utálatot nem indkol... És egyáltalán nem derül ki semmi a személyiségedből csak annyi, hogy nem hiszel Istenben (függetlenül, hogy ismered vagy sem).
2013. dec. 10. 19:20
 4/23 anonim ***** válasza:
77%

1es. Szerintem senki nem kíváncsi arra, hogy mennyire buta és szűklátókörű vagy, és hogy inkább beszélő kígyókban hiszel, mint tudományos tényekben. Tudom, hogy szeretnéd, hogy több hozzád hasonló dilis legyen, de szerencsére már nem a középkorban élünk.

Poszer: bár nem tudom, hogy miben változtatja meg a mindennapjaidat, ha felvállalod, de ez semmiképpen nem egy ciki dolog. Tulajdonképpen egy magánügy, szóval nem hiszem, hogy túl sokszor elő fog kerülni a kérdés. Ha pedig mégis, hát bújj ki alóla, ne keveredj vitába, mert teljesen felesleges. Hagyd csak hadd beszéljenek térden állva kitalált figurákhoz, és te pedig éld a józan emberek sikeres mindennapjait.

2013. dec. 10. 19:23
 5/23 Frigg ***** válasza:
100%

Ez most komoly volt, első válaszoló?? :D

Amúgy kedves kérdező: ha szóba kerül a dolog, nyugodtan mondd el a nézeteidet, gondolataidat. Az embernek joga van eldönteni, hogy miben hisz, vagy miben nem hisz.

Miért utálnak téged ezért?

23/N

2013. dec. 10. 19:28
 6/23 anonim ***** válasza:
31%

Neked is jogod van azt hinni, amit akarsz és nekik is joguk van. Nem kell egymást mindig bántani és provokálni...

Kritizálni persze szabad. De a sértésre te se várj el kedvességet.

2013. dec. 10. 19:34
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ha nem akarsz konfliktust, ne kösd az orrukra. Minek is tennéd? Látod, itt is mindenféle népek kezdtek el bántani emiatt, anélkül, hogy Rólad valós információik lennének.

Majd ha nagyobb leszel, akkor meg tudod fontolni, kivel lehet ilyesmiről beszélni.

Ja, és ne csak a gyakiról informálódj... mi nem birtokoljuk az összes tudást.

Üdv R.

2013. dec. 10. 19:48
 8/23 anonim ***** válasza:
41%
Valóban ne csak a gyakoriról informálódj, olvass tudományos-ismeretterjesztő műveket és kezdj barátkozni a filozófiával meg a vallástörténettel.
2013. dec. 10. 22:20
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Mindenki onnantól kezdve ateista, hogy elkezd Isten nem létezésén gondolkodni és elkezdi sajátjának tekinteni ezt a nézetet. Tehát tulajdonképpen Te már egy éve az vagy.

Teljesen jó korban merült fel benned a kérdéskör és kezdtél el ezen gondolkodni, bennem is nem sokkal később alakult ki ez a meggyőződés. Ez az a kor, amikor kialakul az, hogy milyen felnőtt leszel, milyen ember lesz belőled gyakorlatilag egész életedben. Ilyenkor kell az utadat megtalálnod, a döntésed szerintem abszolút helyes.

Szerinetm se csak a gyakorin informálódj, mert nagyon szegényes forrás.

Ennek a témakörnek könyvtárnyi irodalma van, első körben Richard Dawkins angol evolúciós biológustól ajánlanám a The magic of reality c. könyvet (sajnos nem fordították le magyarra), illetve az isteni téveszmét (ez magyarul is könnyen fellelhető).

Én azt tudom ajánlani, hogy kerüld az olyan közösségeket, ahol keresztények vannak, és a közelgő (?) iskolaválasztásnál semmiképp ne vallásos suliba menjél, hiába job a hírneve, nem tud az többet.

A környezetedtől az átlag keresztény ateizmussal szembeni reakcióját kapod, ez - amíg nem lesz ebben a témában radikális előrelépés - sajnos így is fog maradni.

A keresztények azért ilyenek az ateistákkal szemben, mert a vallásuk fő pillére az, hogy a hitük a lelkiismeretükkel játszadozik. Emiatt nehéz nekik elhinni azt, hogy olyasvalaki is lehet jó ember, akiben nincs minden hülyeség miatt mesterségesen lelkiismeretfurdalás keltve.

Ha valami kérdésed van, írj nyugodtan, akár privátban is.

2013. dec. 10. 22:20
 10/23 anonim ***** válasza:
93%
Bármikor mondhatod. Ilyen kérdésekben egy gyereknek is megvannak a jogai.
2013. dec. 10. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!