Mikor az ember "kirajzik" a csillagok közé akkor a misszionáriusok követni fogják őket?
Vidiripi
Lényegében szerintem rossz a kérdés.
Mi szól az ellen hogy a misszionáriusok nem fogják őket követni?
Bár megjegyzem hogy az emberiség még nagyon messze van attól hogy a csillagok közé mehessen. Még a naprendszer sem hódította meg emberekkel.
Esetleg az lehet indok hogy túlságosan Föld központúak?
(pl Jehova tanúi)
És nagyon idegen lenne nekik az űrutazás, gondolom én persze a tévedés jogát fent tartom.
Vidiripi
"Esetleg az lehet indok hogy túlságosan Föld központúak?"
Meglehet! De hidd el nem véletlenül lett megteremtve az Univerzum és benne minden galaxis. Oka van hogy léteznek és szerintem ha eljön az ideje az ember birtokba veheti a világűr Földtől távolabbi pontjait is.
Hiszem hogy így lesz.
Itt vagyunk egy Föld nevű bolygón a Tejútrendszerben, ami egy az univerzum milliárd galaxisai közül. Legrosszabb becslés is az, hogy a csillagok fele körül keringenek bolygók. Kizárt, hogy nincs máshol élet a galaxisban.
Mivel fingom nincs a végső "igazságról", nem akarom kizárni a teremtést. Tegyük fel, hogy Isten teremtette őket is. Miért kellene megismerniük a Krisztusi tanítást? Jézus emberként testesült meg, nem szürkeként vagy gyíkpofaként. Nyilván nekünk szánta a kinyilatkoztatást. Lehet hogy gyíkpofáéknak van saját bibliája és megváltója (ha egyáltalán bűnösnek születtek). Miért kellene terjeszteni nekik a mi Igénket?
Vidiripi
Hm...miből gondolod hogy gyíkpofát vagy szürkét teremtett Isten az Univerzum azon szegletén?
Ha meg ember akkor egyértelmű hogy miért. Bár így már nincs is értelme a dolognak amennyiben elfogadja valaki a teremtésről szóló történetet.
Megmagyarázom! Mi értelme lenne bűnös emberekkel benépesíteni egy másik bolygót is? Istennek nem az az akarata hogy bűnös emberek "rohangáljanak" az Univerzumban.
"Miért kellene terjeszteni nekik a mi Igénket?"
Ha már felteszed ezt a kérdést akkor nem érted a dolgot.
Vidiripi
"...pedig Csobán jól válaszolt Vidiripi!...igaza van...nyilván van saját Szentírásuk...mert Newyorkból, és Londonból sem ugyanaz a térkép juttat el a Fokföldre...és abban is igaza lehet, hogy nem biztos, hogy ők is elbuktak (mint a földi emberek) már a a pardicsomban:)"
Ha picit figyelmesebben olvastál volna akkor talán észre veszed hogy azt írtam "...amennyiben elfogadja valaki a teremtésről szóló történetet."
Hogy miért? Azért mert a teremtés történetben nincs szó arról hogy Isten teremtett volna gyíkpofát vagy szürkéket. Meg arról sincs szó hogy az emberen kívül másokat is teremtett volna anyagi testtel.
Egyébként meg azt gondolsz amit akarsz. Mindössze a saját elképzelésemet és logikámat írtam le.
" Mindössze a saját elképzelésemet és logikámat írtam le."
hmmm...én meg azt, hogy talán érdemes más logikája alapjáűn is újragondolni, hátha változik valami bennünk annak kapcsán...a teremtéstörténet pedig szimbólikusan leírt kerettörténet...tehát nem is kell azt szó szerint elhinni!...:)
Vidiripi
"hmmm...én meg azt, hogy talán érdemes más logikája alapjáűn is újragondolni, hátha változik valami bennünk annak kapcsán.."
Meglehet!
"a teremtéstörténet pedig szimbólikusan leírt kerettörténet...tehát nem is kell azt szó szerint elhinni!...:)"
Neked lehet hogy szimbólikus. Nekem nem az! Nem állítom hogy minden részlet kristálytiszta előttem de mint kerettörténetet elhiszem szó szerint hogy Isten teremtette az egész Univerzumot és az embert is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!