Mi az, hogy megtérés, Újjászületés? Miért kell megtérni, és kihez, vagy mihez? És miért?
Ha eljárok a templomba,január elsejétől,megfogadom,hogy jobb leszek,akkor én már megfogok térni?Vagy valami fogadalmat kell tenni?
Hiszem hogy van Isten ,de ezeket valahogy nem értem.
Péter válaszának - immár hagyományosan "lefelejtett" - forrása:
Szervusz
Többen írtak már a megtérésről és a szívről. Két bibliai tanács jutott az eszembe róluk, ezt szeretném megosztani veled:
Jeremiás 17:9 "Csalárdabb a szív mindennél, és veszedelmes. Kicsoda ismerheti azt?"
Vagyis a szívünk becsaphat bennünket. Elhitetheti velünk, hogy tulajdonképpen minden rendben van a szellemiségünkkel. Miért vezethet minket félre a szívünk? A bűnös hajlamaink is ellenünk dolgoznak, valamint Sátán és a világrendszere is megnehezíti, hogy pontos képet kapjunk a szívünk állapotáról.
A másik:
Példabeszédek 14:12 kijelenti: „Van olyan út, mely helyesnek látszik az ember előtt, és vége a halálra menő út.”
Jézus idejéhez hasonlóan ma is sokan félre vannak vezetve vallási kérdésekben, és ezen nem kell csodálkoznunk, hiszen Pál apostol azt mondta, hogy Sátán „megvakította a nem hívők elméjét, hogy ne ragyogjon át a Krisztusról szóló dicsőséges jó hír megvilágosító fénye, aki az Isten képmása” (2Korintus 4:4).
Utolsónak .
Ha Jézus Isten képmása,ahogy írja a bemásolt bibliai rész ,akkor ha valaki abban az időben amikor Jézus itt járt a földön ,Istent látta Jézusban?Vagy más szavakkal Isten testet öltött Jézusban?
Nem, Isten nem öltött testet Jézusban. Ez nem bibliai tanítás.
Mielőtt Jézus megszületett itt a földön, mérhetetlenül sok időt töltött Istennel, hiszen az van írva a Bibliában, hogy mindent együtt teremtettek. Ez alatt az idő alatt Jézus minden területen megfigyelhette Istent, a tulajdonságait, megismerhette az érzéseit, a gondolkodását, sőt, miután megteremtették az embert láthatta, hogyan bánik Isten a bűnös emberekkel. Láthatta azt is, hogyan törődik velünk, nem adja fel a gondosokását rólunk bukott emberekről. Láthatta, milyen értékesek vagyunk még így is Isten szemében.
Amikor itt élt Krisztus, ugyan az a gondolkodása volt rólunk, mint Istennek. Hiszen ő is annyira szeretett minket, hogy életét adta értünk. Képzeld el, mennyit kellett föladnia Jézusnak, amikor vállalta, hogy a mennyei otthonát elhagyva, tökéletklen emberek között kell élnie, látnia kell a sok sok hibánkat,(biztosan egész élete alatt szenvedett tőle)és végül kínhalált halnia értünk, bűnösökért, a bűntelennek!
Ezért mondhatta: "János 14:9 Jézus így szólt hozzá: „Ennyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem látott, látta az Atyát is. Hogyhogy azt mondod: »Mutasd meg nekünk az Atyát.«"
@KZitus:
"Én és az Atya egy vagyunk" János 10:30-33
Már hogyne látta volna Istent Jézusban? Egy Isten van, egy Istenben 3 személy, az Atya, a Fiú és a Szentlélek. Lényegükben egyek.
KZitus.
Hát nem te másoltad be a bibliai részt,hogy ,Jézus Isten képmása?
És saját magadnak mondasz ellent,vagy a bibliának
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!