Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Titeket mi vitt rá arra, hogy...

Titeket mi vitt rá arra, hogy megtérjetek?

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék, milyen vallást gyakoroltok, milyen felekezethez tartoztok, és mi vitt rá arra, hogy ezt az utat válasszátok.

2013. aug. 22. 22:16
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Eddig semmi.
2013. aug. 22. 22:52
 2/7 anonim ***** válasza:
81%

Szia!

Én adventista vagyok, de egy református táborban tértem meg még reformátusként több mint 25 évvel ezelőtt. Vallásos nevelést kaptam, de ez igen kevés lett volna a megtéréshez. Ahhoz viszont jó kiindulópont volt, hogy ennek révén eljuthattam egy református ifjúsági táborba, és kellő nyitottságot mutattam arra, hogy ha van Isten akkor megszólíthasson. Ezt meg is tette és ez olyan hatást gyakorolt rám, hogy azonnal igent mondtam a hívására.

A kereszténység nem hiszékenységre épül, hanem valódi meggyőződésre Isten létéről, szeretetéről, ami az embert arra készteti, hogy feladja önző énjét, még ha ez lehetetlennek tűnik is. Én tanúsíthatom: megéri!

Üdv. Péter

2013. aug. 22. 23:01
 3/7 anonim ***** válasza:
62%

Bár a hagyományok szerint baba koromban reformátusnak kereszteltek, de 23 éves koromig éltem az emberek "egyszerű" életét.

Ekkor kopogtattak be hozzám Jehova Tanúi, és biblia tanulmányozás által kezdtem Istent és szándékát megismerni, így a pontos ismeret, és nem a hiszékenység által jutottam el oda, hogy az életemet át adjam szolgálatra Istennek. És az ismeret által kifejlődött Isten iránti szeretet és hála vitt el odáig, hogy azóta is Jehova Tanújaként éljem a minden napjaimat.

Katy Weaver

2013. aug. 23. 01:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Leginkább deistához tudnám magam hasonlítani, de nálam Istennek van beleszólása a dolgokba, de csak ha akar(mint egy admin, a netes világban).

Engem az alsós angol óra vitt rá, nagyon rossz voltam angolból, és minden órán felelt valaki a szavakból, ilyenkor imádkoztam, és bejött

2013. aug. 23. 09:27
 5/7 anonim ***** válasza:

Én egy református családban nőttem fel, ahol a fél rokonság lelkész is ráadásul. Ez önmagában nyílván kevés az igaz hithez, de így legalább több bepillantást nyertem a Bilblia illetve a református egyház világába.

Mindig is elhittem amit mondtak, meg imádkoztam meg minden, de a forulópont mégis az volt, amikor magamtól is elkezdtem olvasni a Bibliát.

Bár az ateisták lehet, hogy azt mondják, hogy egyszerű pszichológia, de amikor olvasom a Bibliát, nem értek tehert meg szorongást, sőt könnyebbséget, és tudásszomjat érzek...Azóta minden nap (na jó a napok 90%-nak) fontos része a Bibliaolvasás.

2013. aug. 23. 09:45
 6/7 anonim ***** válasza:
*nem érzek
2013. aug. 23. 09:46
 7/7 yuda ***** válasza:
64%

Engem az vitt rá, hogy megtérjek, hogy -bár évekig jártam templomba(katolikus), -egyszer találkoztam Szegeden egy ismeretlen sráccal, akivel egy semleges apropóból elkezdtünk beszélgetni és bizonyságot tett Isten létezéséről.

Annyira kézzelfogható és valóságos volt, ...annyira személyesen megismerhető és annyira közeli ez az Isten, akiről ő beszélt, hogy nem kellett sok unszolás, úgy éreztem, nekem is kell, akit ő ismer. :)

Csodákról beszélt, gyógyulásról, áldásokról, megváltásról...-én a templomban nem halottam ilyeneket, ha pedig mégis érintették, akkor pedig olyan távoli és elérhetetlen. Ez a fiú pedig azt állította, hogy Isten nem változott meg és Ő ugyanolyan, mint volt Jézus idejében, mint volt az apostolok idejében és ez rendkívül vonzó volt.

Emiatt tértem meg és azóta magam is láttam, hogy nem rövidült meg Isten keze, sem nem változott meg. Nem volt rá oka, mint akarják némely vallások ezt beállítani.

Zsidó levél:13:8 Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz.

Illenék már végre komolyan venni Isten igéjét és nem mellébeszélni. :)

Ha Jézus akkor az Ő idejében mindazokat megtette, amiket tett, akkor miért gondolják némelyek, hogy ezen valamit változtatott volna utána, hiszen a szolgálata még inkább kiterjedt azáltal, hogy eljött Szentlélek és sok hívő befogadta Jézust a szívébe.

Ha még, -mikor megváltás nem volt meg, mégis mekkora csodák történtek, -miért gondolják némelyek, hogy a megváltás után Isten elerőtlenedett volna? :D

Nem túl logikus....

..és az sem túl logikus, hogy minden természetfeletti és megmagyarázhatatlan az ördög műve. :D

Persze vannak, akik az ördögből kinézik a csodákat, de ők nem gondolják, hogy Isten nagyobb, mint az ördög és nagyobb csodákat cselekszik? :D

Annyi logikátlanság van a vallások nagy részében, hogy ezzel kikövezik saját bukásukat.

Vallásgyakorlat soha nem lehet ellentétes a bibliával.

Ha biblia beszél jelekről, csodákról és a vallásodban nincsenek ilyenek, csak liturgia, akkor kényszerpályája az ilyen vallásnak a megtévesztés és manipuláció. Jézus szolgálatában épp az volt a rendhagyó, hogy az igehirdetését gyógyulások, szabadulások, halottak feltámadása...követték.

Ez később bevett gyakorlat lett az Őt követő tanítványoknál, mind a mai napig....

2013. aug. 23. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!