Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus hogyan szólította...

Jézus hogyan szólította Istent? Van erről szó a Bibliában?

Figyelt kérdés
2013. dec. 8. 13:54
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Atyának... Sátánnak ... stb.
2013. dec. 10. 23:17
 12/32 anonim ***** válasza:

Van ,Atya Isten,Fiú Isten ,Szent Szellem Isten,ez a három egy Istent alkot.Egyértelmű,hogy a Fiú,Atyának szólítja ,az Atyát.

Az más kérdés ,hogy Isten nevei,a tulajdonságaival ,cselekedeteivel vannak összefüggésben,Főleg az Ószövetségben.pld: Seregek Ura az Ő neve.

A "Jehova Tanúi" kiválasztottak egy nevet ,és rá építettek egy hibás tanrendszert.

Evvel az erővel lehetne a nevük: Vagyok Aki Vagyok,tanúi,

vagy ehez hasonlók.De ez az Ő bajuk,és azoké akiket becsapnak vele.

2013. dec. 11. 13:00
 13/32 A kérdező kommentje:

Köszi a kommenteket! Valaki írta, hogy Jézus a kereszten hogyan szólította Istent, ez jó lesz egy igehelynek :) Van még máshol is? Most eszembe jutott, hogy a Miatyánk is lehet egy, még valahol?

Tanúk, ti nem írtatok? Mit gondoltok erről?

Aki ezt írta, ő tanú?:

"Jezus nagyon kozeli kapcsolatba volt,van az Attyaval nincs szuksege ilyen nevet hasznalni,tudja ki O."

Mert ez egy nagyon furcsa magyarázat. Többnyire azzal érveltek, hogy ez milyen személytelen ha Istent nem a nevén szólítjuk, ez a hozzászólás viszont pont az ellenkezőjét állítja. Akkor most személytelen vagy túlzottan személyes? Nem sántít itt az elméletetek? Érdekelne, hogyan gondolkodtok erről, tanúk.

2013. dec. 11. 14:26
 14/32 A kérdező kommentje:

7.

köszi az igehelyet!

2013. dec. 11. 14:28
 15/32 A kérdező kommentje:

10.

Amiket megadtál azok nem a kérdésre válaszoló igehelyek, így nem is tudom miért írtad.

2013. dec. 11. 14:29
 16/32 sandor76 ***** válasza:

Szervusz 10-es vagyok.

Jezus a legelso teremtmenye Istennek.

Biztosan elmondta neki ,hogy ki o es miert hozta letre,tokeletes lenyt [szellemi lenyt].

Nem tudjuk Ok hogyan beszelnek[kommunikalnak],mivel Isten is es minden angyal,elukon Jezussal szellemi lenyek.

Ha nem hangok utjan,akkor ebben az esetben szamunkra mindeggy,ugysem tudjuk elkepzelni,felfogni.

A foldon Jezus ,Atyanak hivta Istent,Utalva az emberek elott,a nagysagara,szeretetere,vonzalmara.

Ahogy egy apuka is mindent megtesz,a fiaert akit szeret,ugy Isten is az osszes teremtmenyeert.

Jezus erre utalt mindig amikor nyilvanosan dicserte az Attyat ,es imadkozott hozza.

Amikor egyedul volt,es ugy imadkozott,nem szolitotta ot hangosan Atyanak nevezve.

Ezert irtam ,hogy neki ,ilyen modon nincs szuksege neven szolitani ,mert tudja kihez imadkozik.

Nekunk viszont meg kell szolitani Istent a neven[a neve Jehova],Hogy meg legyen kulonboztetve a hamis istenektol.

Az i.e.sok hamis istent imadtak az emberek es teszik ezt ma is,de semmi koze az igaz es egyeduli Istenhez.

Kerdes;Ha egy Isten van miert van ilyan sok vallas,tobb ezer?

Ezert hagyta meg Jezus a kovetoinek ,miert fontos Isten neve.

Szenteltessek meg a neved=ez a nev.

A Biblia versek ezt mutatjak.

Szep napot.

2013. dec. 12. 20:28
 17/32 A kérdező kommentje:

Sándor76!

Szerinted több Isten van?

Azt még mindig nem értem, miért nem imádkozhatnánk úgy Istenhez, mint Jézus tette. Volt neki bármilyen megnyilvánulása, ami miatt ebben különböznünk kell tőle?

Mert amit te írtál az csak egy emberi kitaláció, fikció.

Jézus soha nem mondott olyat, hogy tőle eltérő módon kell imádkoznunk Istenhez.

2013. dec. 12. 23:04
 18/32 anonim ***** válasza:

Sándor 76!

Olvastad már a filippi lev,2.részét?

2013. dec. 13. 17:55
 19/32 A kérdező kommentje:
Tanúk nem nagyon tolongtok, hogy megválaszoljátok ezt a kérdést!
2013. dec. 16. 14:42
 20/32 anonim ***** válasza:
Nem vagyok Jehova tanúja, de úgy tudom, hogy a héber bibliában ( óhéber nyelvben, talán a jelenlegiben is) csak a mássalhangzókat jelölték, vagyis a te esetedben j h v. A jehova tanúi jehovára, de általánosságban, így a katolikusoknál is jahve (ejtsd: jáve) Isten neve. Az eredeti zsidó név Istenre a biblia tanúsága szerint El (ejtsd: él) volt, majd amikor a zsidó név választott néppé vált, akkor lett Isten Jahve, akinek a nevét nem szabad kimondani (egyébként lehet, hogy csak az ő nevét írták mássalhangzóval a bibliában ezért). Jézus azért szólította Atyának, mert Isten mindannyiunk atyja, megszólíthatjuk, ez már egy egészen más isten-ember kapcsolat és istenkép, mint az ószövetségi. Abba (atya), mennyei atya, mi atyánk - ezek Jézus szavai. Így leszünk mi is Isten gyermekei, aki atyjának szólíthatja Istent. Nem csoda, hogy megbotránkoztak az akkori zsidó vezetők és megszaggatták ruháikat a bűnbánat jeléül, mert Jézus ki merte mondani Isten nevét, és ráadásul így.
2013. dec. 17. 23:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!