Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kell megkeresni valamit...

Hogyan kell megkeresni valamit a Bibliában?

Figyelt kérdés
pl. Mt 28;20 Rm 14,7-8?
2013. nov. 18. 22:09
 1/5 anonim ***** válasza:
91%

Példuál itt

[link]

Az első szám mindig a fejezetet jelenti, a többi pedig azt, hogy melyik sor a fejezeten belül. Vagy melyik szakasz(tehát hányadik sortól hányadik sorig).

2013. nov. 18. 22:13
 2/5 anonim ***** válasza:
67%
ctrl+f
2013. nov. 19. 00:24
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia

Nem tudom, hogy a rövidítések mennyire okoznak problémát?

Mt = Máté evangéliuma

Rm = Pál levele a Róma-beliekhez

A többi benne van 1 válaszban

Jó olvasást

2013. nov. 19. 08:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Szervusz!

Eloszor is, a Bibliaban az Oszovetsegben /Mozestol Malakiasig/ vannak olyan reszek, ahol romai szam jelolesek is vannak. Ilyen pl. a Mozes, Samuel, Kiralyok, Kronika konyvei. Ezeknel a nev mogott talalhatoak a romai szamok, I- vagy II-es jelolessel. Ez azt jelenti, hogy ket konyvre van osztva. Pl. Mozes I. 1:2 vers. Itt figyelned kell arra, hogy a Mozesnel a I.-es konyvenel keresd az 1 resz 2-es verset. Vagy a Mozes IV. konyvenel. Csak ezeknel talalsz romai szamokat, amit itt felsoroltam. A romai szam utan jon a resz, majd a kettospont utan a vers. Tehat, Mozes I. 1:2 /azaz Mozes I.konyvenek l resz, 2-es verse. Remelem ertheto?

Az Ujszovetsegben nem konyvekrol beszelunk, hanem levelekrol, mert ott is talasz mar boven olyan irot, akinel megjelennek a romai szamok. Igy pl. Korintus I. 1:2 /azaz Korintusiakhoz irt I. level 1:2 verse.

Remelem tudtam segiteni? Udv: Judit!

2013. nov. 19. 11:25
 5/5 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Már sok segítséget kaptál. Csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy minden Bibliában van tartalomjegyzék. Külön a Héber(Ó szövetség) és a Görög(Új szövetség)iratoknak. Ott a könyvek sorrendjében kikeresheted a számodra kellő könyvet, és a megadott oldalszámhoz lapozol.

Például:

Az én Bibliámban a Mózes 5.(V) könyve a 167. oldalon kezdődik.

A Példabeszédek (Pl.) könyve a 575. oldalon, és így tovább.

2013. nov. 19. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!