Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az egyház még mindig elítéli...

AdamC kérdése:

Az egyház még mindig elítéli az evolúciót?

Figyelt kérdés
Illetve mennyire tartja valósnak a tudományokat?
2013. dec. 6. 21:18
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
92%
Attól függ, melyik egyház. A történelmi egyházak elismerik a tudományokat.
2013. dec. 6. 21:24
 2/33 anonim ***** válasza:
54%

Melyik tudományt és annak melyik részét?

Mert mindent kivétel nélkül csak a legdurvább szekták ítélnek el, vagy ők sem.

Ha a katolikus egyházra gondolsz, tudtommal ők nagyon jóban vannak az evolúcióval.

2013. dec. 6. 21:36
 3/33 A kérdező kommentje:

Azt nem értem, hogy az emberek nem veszik észre milyen nevetséges ez? A katolikus egyház régen ellenezte (lehet tévedek) most meg elismeri? Meg a keresztes hadjáratok és egyéb háborúk...

A 10 parancsolat azzal kezdődik hogy ne ölj, de azért gyilkoljunk le több százezer, millió embert, mert nem hisz ebben...(kicsit Amerikás (a szíriaiak ölik a szíriaiakat, ezért küldjünk oda katonákat, hogy ölhessék a szíriaiakat))

meg hogy a papok legyenek szerények ne éljenek fényűzésben, stb. És akkor a Pápákkal mi van?? Szerintem nem hivatalosan tuti a Forbs 1. helyén állnának.

Olyan mintha a kereszténységgel kisgyerekként bánnánk, és mindig elnézően mosolyognánk a hibáin.

Nem akarok senkit megbántani, csak racionálisan belegondolva olyan fura...

2013. dec. 6. 21:48
 4/33 A kérdező kommentje:
és akkor 100-200 évvel ezelőtt miért akarták megkövezni a tudósokat?
2013. dec. 6. 21:49
 5/33 anonim ***** válasza:
53%

Hát igen. Csak a katolikus egyháznak annyi köze van az eredeti kereszténységhez, mint mosómedvének a Calgonhoz.

De ők legalább már bocsánatot kértek.

2013. dec. 6. 21:51
 6/33 anonim ***** válasza:
16%

Nem akarták megölni a tudóskat. Legalábbis nem a tudás miatt. Hiszen az egyház is támogatta a fejlődést.

Én legalábbis úgy tudom, hogy azokat végezték ki, akik túlzottan babonásak, károsak voltak vagy az egyházt nyíltan mocskolták. (esetleg xy ember ellenségét)

Persze én nem tudok sokat erről.

2013. dec. 6. 21:54
 7/33 A kérdező kommentje:
Hát igen, mivel alapból nem is értem a kereszténységet, ezért nem is nagyon kutakodok utána, de történelmet azért tanulok.
2013. dec. 6. 22:03
 8/33 A kérdező kommentje:
meg ha elfogadják, akkor mi van Ádámmal, és Évával? a Biblia hazudik? :D pofátlanság lenne megkérdezni ezeket a kérdéseket egy paptól?
2013. dec. 6. 22:14
 9/33 anonim ***** válasza:
76%
Nyugodtan megkérdezheted egy paptól. Fog rá válaszolni.
2013. dec. 6. 22:18
 10/33 A kérdező kommentje:
szerintem egy idő után agyf..zt kapna :D
2013. dec. 6. 22:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!