Az egyház még mindig elítéli az evolúciót?
Melyik tudományt és annak melyik részét?
Mert mindent kivétel nélkül csak a legdurvább szekták ítélnek el, vagy ők sem.
Ha a katolikus egyházra gondolsz, tudtommal ők nagyon jóban vannak az evolúcióval.
Azt nem értem, hogy az emberek nem veszik észre milyen nevetséges ez? A katolikus egyház régen ellenezte (lehet tévedek) most meg elismeri? Meg a keresztes hadjáratok és egyéb háborúk...
A 10 parancsolat azzal kezdődik hogy ne ölj, de azért gyilkoljunk le több százezer, millió embert, mert nem hisz ebben...(kicsit Amerikás (a szíriaiak ölik a szíriaiakat, ezért küldjünk oda katonákat, hogy ölhessék a szíriaiakat))
meg hogy a papok legyenek szerények ne éljenek fényűzésben, stb. És akkor a Pápákkal mi van?? Szerintem nem hivatalosan tuti a Forbs 1. helyén állnának.
Olyan mintha a kereszténységgel kisgyerekként bánnánk, és mindig elnézően mosolyognánk a hibáin.
Nem akarok senkit megbántani, csak racionálisan belegondolva olyan fura...
Hát igen. Csak a katolikus egyháznak annyi köze van az eredeti kereszténységhez, mint mosómedvének a Calgonhoz.
De ők legalább már bocsánatot kértek.
Nem akarták megölni a tudóskat. Legalábbis nem a tudás miatt. Hiszen az egyház is támogatta a fejlődést.
Én legalábbis úgy tudom, hogy azokat végezték ki, akik túlzottan babonásak, károsak voltak vagy az egyházt nyíltan mocskolták. (esetleg xy ember ellenségét)
Persze én nem tudok sokat erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!