Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Imádkoznátok értem?

Keresztények! Imádkoznátok értem?

Figyelt kérdés
Nagy bajban vagyok. nehéz helyzet,és nehéz döntés. imádkozzatok értem,hogy rendbe jöjjön az életem. aki megteszi,az jelezze hogy igen. :) köszönöm!
2013. dec. 5. 22:21
1 2 3
 11/23 KZitus ***** válasza:

Szervusz

A megbocsátás, az nagyon nagy dolog. Azt jelenti, ha megteszed, vagyis meg tudsz neki bocsátani, soha, de soha többé nem hozhatod fel neki ezt a hibáját.

Képzeld el, ha Isten is miután megbocsátott neked, újból és újból a szemedre vetné éveken át a már általa megbocsátott vétket. Úgye neked sem esne jól? Isten a Bibliában pedig arra buzdít, hogy legyünk az utánzói.

A mintaimában ez van írva: "és bocsásd meg bűneinket, miként mi is megbocsátotTUNK az ellenünk vétkezőknek" Máté 6,12

Tisztázd magadban: kész vagy erre? Erre csak te tudod a választ.Mert ha nem tudod megbocsátani, pokollá válik a ez a kapcsolat.

Azután tisztázd magadban azt is, van valami biztosítékod arra, hogy ezt nem fogja ismét megtenni veled? Te vagy abban a helyzetben, hogy erre válaszolni tudjál, mert te ismered az összes körülményeket. Elnézést kérek tőled, de nekem kívülállónak úgy tűnik, ez a kapcsolat veszett fejsze nyele.

Ha egy nő megcsal, hogyan tudná megmagyarázni neked azt, hogy a hosszú együtt élt évek alatt majd később nem fogja (akár többször is) elveszíteni az önkontrolját, önuralmát? És akkor még nem is beszéltünk a hűségről, és az irántad érzett tiszteletről?

Gondold jól át a dolgaitokat, és most ne az érzelem, az ész döntsön.

Nekem a fiam kétszer nősült, kétszer ment tönkre a házassága, és ez egy életre padlóra küldte őt érzelmileg, és idegileg. Őszinte szeretettel szerette mindkét feleségét. Mind a kettő csak kihasználta, és anyagilag lenullázta. Tudom miről írok neked.

Hidd el rengeteg olyan nő van a környezetdben, akivel úgy élheted le az életed, hogy nem keserű szájízzel kell kezdened a közös jövő.

Persze újból emlékeztetlek, hogy az összes körülményt csak te ismerheted.

Amikor írtam most neked, természetesen figyelembe vettem azokat a tanításokat, amelyeket a Biblia ad az ilyen helyzetekre.

Kívánom, hogy minél hamarabb döntsél jól, úgy hogy közben negmaradjon az önbecsülésed, és a belső nyugalmad. Ha jól döntesz, hamar békére lelsz a szívedben. Ha nem, lelki kínok között töltheted napjaidat. Úgy hogy légy ésszerű!

2013. dec. 6. 09:43
 12/23 A kérdező kommentje:
gondoltam arra,hogy esetleg időt adok neki,hogy bizonyítson. mert én szeretem őt. nehéz,de megbocsájtottam neki. amikor vele vagyok,egy szóval sem hozm fel,és nem is jut úgy eszembe mit tett. a lényeg ha igazán szeret mégis,akkor uralkodjon magán.ha én kellk neki,akkor írtson ki minden mást aszívéből.
2013. dec. 6. 11:44
 13/23 anonim ***** válasza:
És ha szeret téged, akkor ő is küzdeni fog érted, nem pedig neked kell bizonyítani és mindent megtenni.
2013. dec. 6. 11:58
 14/23 A kérdező kommentje:
tökéletesen igaz.
2013. dec. 6. 13:06
 15/23 anonim ***** válasza:

Szia! Te Én vagy(ok)??? :-)

Bocs, nem élcelődni akarok, csak hasonló cipőben járok és ugyanilyen kérdések vannak bennem is. Igaz, megcsalás nem volt (remélem). A szomorú az egészben az, hogy mi is keresztény család vagyunk.Legalábbis szeretnénk úgy élni. :-(

2013. dec. 6. 14:24
 16/23 KZitus ***** válasza:

Szomorúan tapasztalom, hogy írt egy másik "sorstársad", de biztosan nagyon sok hasonló eset van még... sajnos.

Ilyenkor az jut az eszembe, hol vannak ilyenkor a keresztényi értékek? Hiszen mindnyájan tartoznak valamilyen keresztény egyházhoz(gondolom). Hát semmit nem tanúltak ott évtizedek alatt? És a keresztény szülők? Mire tanították a gyermekeiket?

Példaul:

Filippi 4:8" Végezetül, testvérek, amik csak igazak, amik csak komoly figyelmet érdemelnek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak szeretetre méltók, amikről csak jót mondanak, ha van valami erény, és ha van valami dicséretre méltó, továbbra is azokkal foglalkozzatok."

vagy

„A házasság tiszteletre méltó legyen mindenkinél, és a házaságy beszennyezetlen” (Zsidók 13:4)

2013. dec. 6. 17:01
 17/23 KZitus ***** válasza:

(bocsi rossz gombot...)

Isten Szava ezt mondja a nemi kapcsolatról: „A feleség nem gyakorol hatalmat a saját teste fölött, hanem a férje; hasonlóképpen a férj sem gyakorol hatalmat a saját teste fölött, hanem a felesége” (1Korintusz 7:4)

Példabeszédek 5:15-18 Igyál vizet a saját tárolódból, és olyan vizet, mely a saját kutadból tör elő. Hát ajtódon kívül folyjanak-e forrásaid, és a közterekre patakvizeid? Egyedül tieid legyenek, és ne az idegenekéi veled. Legyen áldott a forrásod, és örvendezz ifjúságod feleségével!

2013. dec. 6. 17:05
 18/23 anonim ***** válasza:
www.youtube.com/watch?v=FluecqKY7ts
2013. dec. 6. 17:34
 19/23 A kérdező kommentje:
Megbocsájtottam neki. Elméletileg újrakezdtem vele. Mindenki ellenzi,és bolondnak tartanak. De az igazság az hogy képtelen vagyok nélküle élni. Inkább lennék szerzetes barát,minthogy nélküle vagy mással kelljen élnem. Nem bolond vagyok,hanem nagylelkű,és nagy szívű. Lehet ráfázok erre,de ilyen vagyok,és nem tudok más lenni. "bocsájtsd meg a mi vétkeinket,miképpen mi is megbocsájtunk......"
2013. dec. 8. 15:02
 20/23 anonim ***** válasza:

"...De az igazság az hogy képtelen vagyok nélküle élni. Inkább lennék szerzetes barát,minthogy nélküle vagy mással kelljen élnem...."

-írod, és az is:

.." Nem bolond vagyok,hanem nagylelkű,és nagy szívű."...

...szóval szó sincsen arról, hogy nagylelkű, vagy nagyszívű lennél!...nézz szembe őszintén azzal amit le is írtál!...sajnos függsz tőle...tőle tetted önön boldogságodat függővé, noha azt önmagadban meg kellene találnod, és akkor volnál képes (de bárki ember) valódi normális, szeretetkapcsolatra....mert ez puszta üzlet, elvárás, hogy megfeleljen ő az általad neki osztott szerepnek (hogy téged boldogítson)és ezért bocsátasz meg neki, nem pedig nagylelkűségből...

...nem azért írtam ezt le, hogy bántsalak, hanem azért, hogy megértsd, és keresd a függetlenségedet (szabadságodat) , amikor majd nem egy másik embertől függ a te jóérzésed, hanem azt már önmagadban megtalálod, és te nyújtasz majd másnak érzelmi biztonságot (is akár), mert kőszállá, azaz Szeretetté tudtál válni KRISZTUS által (úgy , hogy szembesülni tudsz a hibás gondolkodásoddal (is) , és az IGAZ SZERETET vezet majd életutadon, és nem a szükség...

2013. dec. 9. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!