Miért mondják, hogy Isten szeret téged?
Szervusz.
Valaki már említette, hogy Istennek vannak jogai.
Mint ahogy neked is.
Ha meg kérdőjelezik a jogaidat, Te mit tennél?
Nos Ő jogilag gondolkodik, hogy valóban igazságos legyen minden oldalról a tett amit véghez visz.
Ha egyszer akadályozták a terveiben akkor meg kellett tennie azt amit most talán nem értesz, és igazságtalannak érzed. De az Ő jogait is sárba tiporták, és azt várjátok tőle, hogy viselje el?
Te miért nem viseled el?
Neki ép úgy fáj amit vele tesznek, igazságtalanul, mint amit egy ártatlan védtelen gyermekkel, és ezért az emberek felemelik a szavukat.
De azért mert Ő a teremtő akkor már bele lehet rúgni?
Az emberek mennyire szeretik Istent?
Úgy ahogy nekik tetszik, vagy ahogy nekik kényelmes, és nem kérdezik meg tőle.-:
"Figyelj jó ez így neked?"
Nem is érdekli az emberek 3/4 részét a teremtő érzései,
szándéka.
Tudom, kegyetlennek tűnhet, de azért mert Ő az Isten akkor már érzéketlenek legyünk és tegyünk vele rosszat cserébe az életünkért?
De Ő értsen meg minket, mi meg nem értjük meg Őt,
Persze igen elszomorító, az amikor ilyenek történnek, de ahogy Silver barátom írta, nem Isten követte el, hanem emberek.
ez is elég bosszantó, hogy olyasmiért is felelősségre vonják, amihez köze sincs.
Hiába az emberek csak magukra gondolnak, és a teremtőt, meg csak egy szükséges valakinek tartják, ha kell valami, de egyébként mehet ahova akar, mert az emberek nem figyelnek rá.
Jól mondta Sátán ezekről az emberekről, hogy Önzőek, és csak akkor szeretik az Istent ha kapnak....
Nem Isten volt az aki gyilkolt,vagy parancsolt gyilkolásra,nem ő volt igaztalan,nem ő pusztított,nem ő fenyeget,hanem az ő földi helytartói!
Ezzel azt hiszem mindent elmondtam.
Szervusz
Tudom, hogy ez nem vígasz a barátnődnek, de hidd el, nincsen a borzalmas gyermkkorával egyedül. Él meg más is pokoli gyermekkort! De hidd el, ebből is egyedül Isten segítségével lehet fölállni. Tapasztalatból mondom.
A barátnőd még szerencsés helyzetben is van, hiszen ott vagy neki te, aki támogatod, és segíted. És akinek még ezt sem adta meg az élet? Aki egész élete alatt egyedűl cipeli terhét, és nincsen senki, akire támaszkodhatna, akinek legalább kiönthetné pokoli fájdalmát? Ezt nem tudtam volna túlélni, ha nem ismerem meg Teremtőmet, Alkotómat, drága Istenemet, aki minden terhemet azóta is cipeli velem, könnyebbé teszi az életemet, megvígasztal jelenleg, és végül leveszi rólam a terhemet.
Ismerem az érzéseteket, hiszen valamikor bennem is csak a sok miért?...kérdés volt, de választ nem kaptam senkitől...
Azután szereztem egy Bibliát, végső elkeseredésemben, és a sok miértre, mindre megkaptam a választ!
Röviden. Bár Isten teremtett mindent, minket is, ma nem Ő uralkodik.A Biblia leírja miért. Ma Sátán uralja a világot, ő hozta létre ezt a világrendszert amelyben élünk, de mint nagy "rejtőzködő" azt szeretné, ha az embrek minden bajért, nehézségért, tragédiáért, amelynek ő az okozója, - Istent vádolnák.
Sajnos sikereket ér el ebben.
Ellenben Isten annyira szeretett téged, és a barátnődet is, hogy föláldozta a Fiát értetek is, hogy lehetőségetek legyen ebből a pokoli helyzetből, helyzettől menekülni.
Nem baj, ha nem hisztek benne. Az a baj, ha nem akarjátok megismerni! Mert ebben az esetben soha nem fog tudni nektek segíteni. Lehet, most keveset értesz meg abból, amit írtam, mert nincsen ezzel kapcsolatban semmi tapasztalásotok. De ismerjétek meg Istent, és gyökerestől megváltozik az életetek!
Leírok néhány okot, amiért érdemes tanúlni Istenről:
2Timóteusz 3:16,17 "A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre, hogy az Isten embere teljesen alkalmas, minden jó cselekedetre hiánytalanul felkészített legyen."
János 17:3" Az pedig az örök élet, hogy ismeretet+ szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról."
János 3:16 "Mert az Isten annyira szerette a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki hitet gyakorol benne, el ne pusztuljon, hanem örök élete legyen."
Ésaiás 48:17,18 „Én, Jehova, vagyok a te Istened, aki arra tanítalak, ami javadra válik, aki azon az úton vezetem lépteidet, amelyen járnod kell. Ó, bárcsak odafigyelnél parancsolataimra! Akkor olyan lenne békéd, mint egy folyó, és igazságosságod, mint a tenger habjai"
Ésaiás 41:10 "Ne félj, mert én veled vagyok. Ne tekintgess magad köré, mert én vagyok Istened. Én megerősítelek. Valóban megsegítelek. Szilárdan támogatlak igazságos jobbommal"
Zsidók 13:5 "Mert ő megmondta: „Semmi esetre sem hagylak cserben, és el sem hagylak semmiképpen.”
Üdvözöllek.
Most vettem észre, hogy elsősorban a "# 12/14 ma 01:39" válaszolónak írtam.
De akár a kérdezőnek is írhattam volna.
Őt is üdvözlöm.
Kedves kérdezö, egyik kedvenc Biblia versem a Jelenések 11:18 verse
Ez a vers megjövendöli, hogy a Teremtö Isten, Jehova végleg le fog számolni a gonoszsággal és hogy elpusztítja azokat akik a földet pusztítják.
Nem egy vérszomjas Isten. Amikor a gonoszokat elpusztította, elöbb figyelmeztetve voltak. A jók érdekében tette.
Például a a kanaániták kisgyermekeiket áldozták fel tüzben hamis isteneiknek, és mégis ezek közül is életben hagyta azokat, akik "megtértek".
A Noénak is hirdetni kellett, söt még a kész bárkába is bemehettek volna, hogy megmentsék az életüket, de nem tették.
Isten nem fenyeget, figyelmeztet. A fent említett bibliai vers szerint közeledik a végsö itélete a Jelenések könyve szerint az Armagaddoní csata.
Mi nem foghatjuk meg a kezét. Végleg el fogja törülni a gonoszt és ezzel megnyílik az út, hogy végrehajtsa eredeti szándékát a földdel kapcsolatban, hogy békés boldog emberek éljenek, akik szót fogadnak neki, mert az évezredek alatt az Édentöl fogva be van bizonyítva, hogy töle függetlenül az emberiség boldogtalan, szenved, az erösek elnyomják a gyengéket...
A 3. kommenttől leredukálódott az agysejtjeim 70%-a.
Ajánlom Jób könyvét, ami röviden arról szól, hogy Isten és a Sátán fogadnak, hogy kitart-e a hite mellett Jób. Isten mindenféle köcsögséget megtesz Jóbbal, megöli családját, elpusztítja az állatait. De Jób kitart az istene mellett. A tanulság pedig az, hogy Jób egy idióta!
Felejtsd el az egészet.Dugd be a füled,bárki is szajkózza a begyakorolt szövegét.Ne is foglalkozz vele,mert be fogsz tekeredni (tapasztalat).
Egy ókori ökörség az egész,amivel megpróbálnak közösségbe csalogatni és irányítani,végül lehúzni a saját síkagyú gondolkozás-világukra minden téren (szintén tapasztalat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!