Szerintetek közel a világvége?
"Ha a saját akarata elképzelése szerint él Istennek, vagy ha Isten akarata szerint él Istennek?"
Pontosabban
"Ha a saját akarata elképzelése szerint él Istennek, vagy ha mások akarata szerint él Istennek?"
Nekem az első jobban tetszik.
Isten akarata valóban nem a jóslás. Így én sem nem jósolgatok, sem pedig nem profétálok úgy hogy nem küldött.
Hát vegyük az I századot.
Jézus azt mondta a követőinek:
ha látják a Rómaiakat, menjenek a hegyekbe mert a városnak eljött a megítélése, és elfogják pusztítani
szerinted a keresztények azzal foglalkoztak akik figyeltek a Jézusra, hogy mások mit csinálnak?
az életükbe került volna.
Így akik nem hallgattak rá mert bizony voltak keresztények akik úgy vélték hogy nem lesz semmi, főleg mikor először a Rómaiak vissza vonultak
ezek maradtak és 4. év múlva de vissza jöttek és akik ott maradtak a városban ha keresztény ha nem, meghaltak.
azok akik a hegyekbe mentek 4. évig a hitük próba alatt volt és bizony voltak ott is akik vissza szállingóztak...
"keresztények" meg rendült a hitük és vissza mentek meghalni.
Mi lett volna ha az apostolok is a városban maradtak volna?
Nem sűrűn írták volna meg a Bibliát.
Már bocsi de nem azt kell tenni amit Isten mond?
És kiken akarsz segíteni? akik nem szeretik a Teremtőt és nem fogadnak szót?
Mennek a saját fejük után, a pusztulásba, Jézus erre tanította volna a követőit?
Nem úgy kell segíteni egy sárba ragadt emberen, hogy utána mész a sárba hogy magad is piszkos legyél.
Isten azt várja el, hogy úgy segíts, hogy maradj tiszta, neki tetsző, és ezzel példát mutatsz. Jézus sem úgy segített az embereken hogy egy kicsit le csalt a törvények megtartásán és neki állt Istentelen bűnös életet élni.
Ő mindig elment onnan ahol nem érezte jól magát, és már nem látta lehetőségét a segítségnek.
Egyszer még meg is akarták ölni idő előtt, ezért elmenekült onnan, és nem is csinált például csodát se, kapernaumban mert méltatlannak tartotta őket erre.
"Nem úgy kell segíteni egy sárba ragadt emberen, hogy utána mész a sárba hogy magad is piszkos legyél. "
Hanem úgy, hogy kihúzod....
A betegnek van szüksége orvosnak.
De attól még valaki nem lesz beteg, mert más az ízlése vagy mást gondol bizonyos dolgokról.
Nekem angyalok üzenjenek, ha Isten szeretne valamit.
Ha te úgy érzed, hogy angyal vagy, várlak éjszaka a lakásomban.
Nem mondom, hogy el kell titkolni bármit az emberektől.
Nem mondom, hogy rosszak vagytok, ha titeket ez foglalkoztat. De nekem vannak ennél fontosabb "értékeim".
Senkiben nem bízom. Mindenkiben kurzslót látok, üzletkötőt vagy fontoskodó magát igazolni akaró erőszakos embert.
Tehát semmiről sem fogok lemondani magamért, maximum másokért (aki megérdemli vagy rászorul). De becsapatani nem engedem magam. Értelmezni meg én is tudom a dolgokat. Nem kell, hogy más értelmezze helyettem.
Nem fogom az értékeim odadobni néhány babonának vagy trükknek. Nehogy már attól függjön az életem, hogy az írásokban próbálok a teljesen több értelmű zavaros képeket megfejteni, miközben jót is cselekedhetnék.
Az utóbbi sem fölösleges munka, csak nekem nem ez a lényeg.
Ha meghalok, meghalok. Majd feltámadok vagy sem.
Jaj nektek...! Folytassam?
Inkább nem!
Egyetértek Silver barátommal mert jól mondja amit mond.
De miért is?
Kit itél,vagy kit üdvözit majd el az Úr?
Szervezeteket,vallásokat,gyülekezeteket,törzseket?
Nem! Hanem mindenkit a saját cselekedete szerint.
Tudjátok kedves Tanúk, Nóétól nagjainkig nagyon sokminden megváltozott.
Közbe született egy Krisztusunk(akiről ti elég gyakran megfeledkeztek) is,aki igencsak elmondta,hogy mit tegyünk ahhoz,hogy elnyerjük Isten kegyelmét.
A jelek? Igen, Isten igéjét hirdetik szerte a világon,
minden keresztény vallás ezt teszi. Nem csak az Őrtorony teszi ezt,hanem minden keresztény egyháznak vannak misszionárius tevékenységei szerte a világon.
A Szentírás sehol nem írja,hogy azok üdvözülnek akik egy szervezeten belül munkálkodnak.
Hanem inkább azt,hogy szeresd az Istent teljes szívedből és elmédből.
És szeresd felebarátodat úgy mint magadat,és akkor üdvözűlsz.
Nem az fog megváltani,hogy hány Őrtornyot osztogattál szét,hanem az, hogy mennyire gyakoroltad és tartodtad be a fent említett két parancsolatot.
Majd az Úr eldönti,hogy mikor vet véget ennek a világnak.
Az az egyetlen szerencsénk,hogy szeret minket és határtalanul türelmes hozzánk.
Nekünk is ezt kellene elsajátittanunk Tőle,a szeretetet és a türelmet a felebarátainkkal szenben.
Üdv
Kedves szabózoli!
Hogy te mekkora tévedésben vagy. Sűrgősen olvasd el ismét Jézus tanításait, mielőtt eljönne a vég.
Légy óvatos. Vizsgáld meg magadat, hogy a hitben vagy-é, vagy a hit van benned?
Sok sikert kívánok az ÉLET keresésében.
"Nekem angyalok üzenjenek, ha Isten szeretne valamit.
Ha te úgy érzed, hogy angyal vagy, várlak éjszaka a lakásomban."
Olvastad ezt a Bibliai részt?
(Lukács 16:27-31) . . .»Akkor arra kérlek, atyám, küldd el őt apám házához, 28 mert van öt testvérem, hadd tegyen nekik alapos tanúságot, nehogy ők is a kínnak e helyére jussanak.« 29 Ábrahám azonban így szólt: »Ott van nekik Mózes és a Próféták; figyeljenek azokra.« 30 Erre az ezt mondta: »Nem úgy, atyám, Ábrahám, hanem ha a halottak közül megy hozzájuk valaki, megbánást fognak tanúsítani.« 31 Ő azonban így szólt hozzá: »Ha Mózesre és a Prófétákra nem figyelnek, akkor az sem győzi meg őket, ha valaki feltámad a halottak közül.«”
Szoval akinek jó a szive, az egy emberi figyelmesztetésre is jól reagál, akinek pedig rosz, azt egy csoda sem fogja megváltoztatni!
Gondolkodj el rajta, hogy te milyen vagy!
Szervusz.
Itt nem az őrtorony a lényeg, mint "újság" hanem ami benne van.
a biblia összességében egyetlen szervezett népre utal főleg egy értelmes kiválasztott csoportra akik megadják a szellemi útmutatót a nyáj számára, ami azt jelenti, hogy nem a magad értelme szerint kell értelmezned hanem a Jézus által kijelölt szolga személyzet kapja ezt. ahogy régen sem egyének értelmezték, hanem a kijelölt próféták,
apostolok.
Hirdetik Isten királyságát?
Hát Én egyetlen egy ilyen emberrel nem találkoztam, és még valláson belül is megosztott "hitnézetek" vannak, a rend Istene hogyan támogathat ilyet.
Egyébként pedig nem hirdetik Isten királyságát, hiszen a politikai szövetségesüktől várják a megoldást, s azt eddig jól tudjuk, hogy az igaz keresztények egyik alap követelménye és azonosító jele, hogy nem részei a világ egyetlen "szervezetének" sem.
Jézus elismerte, hogy sokan fognak azon a napon a számadás napján hivatkozni, hogy az Ő nevében hatalmas dolgokat tettek, meg "gyógyítottak, stb, De Jézus nem fogadja el, mert nem ezt kérte, és nem is támogat olyat amit pedig nem kért.
Ha minden vallás elfogatható lenne, akkor Jézus nem indított volna el ekkora munkát, hogy egységes tanításban részesüljenek, és megértsék a biblia mondani valóját,
Egyébként pedig ha elolvasod a Jelenések 18. fejezetét, ott "nagy Babilon "bukásáról beszél, és tudjuk, hogy ez egy átfogó név egy gyűjtő név, és azok a vallások tartoznak hozzá akik nem Isten népét képviselik, és részei a világnak.
És ezeket Jehova megfogja büntetni.
Hogyan hirdethetné egy "vallás" ezt akkor saját maga ellen beszélne, így már eleve nem hirdethet igazságot olyan felekezet, akik részei nagy Babilon vallásainak, a hamis vallás világ birodalmának, akik a politikai szeretőikkel jól meg vannak
s a leírás szerint maga az Isten adja a szívükbe ezeknek a politikusoknak hamarosan, hogy fosszák ki a vallásokat ez lesz a kezdő büntetésük, és utána meg szünteti őket, s ahogy meg szűnt Babilon, úgy fog a vallások ezrei is meg szűnni, mert szégyentelen fényűzésben éltek és hamis tanításokban részesítette a népeket, ahogy mondja, ez a szajha sok vizeken ül, vagy is nagyon sok ember tartozik hozzájuk a földön, népek nemzetek, a föld 3/4 része.
ezeket a próféciákat is figyelembe kell venni s akkor rá jössz , hogy Jehova és Jézus egy imádatot tanított kért és egyféle tanítást támogat, a többieket megfogja büntetni.
akkor hogyan mondhatod, hogy mindegy amikor a biblia szerint sem mindegy, ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!