Jehova tanúi! Ha eljönne a világvége, akkor a Jehova vagy pedig a Jézus nevet hívnátok segítségül?
Vidiripi
2. válaszoló!
Ami fontos volt hogy megtartsák a hívők ,az az Újszövetségbe is belekerült.
Róm 2:24 Úgy, amint meg van írva: Miattatok káromolják Isten nevét a pogányok között.
De van egy olyan dolog is amely csak az Újszövetségre jellemző!
1Kor 1:2 Isten gyülekezetének, amely Korinthusban van, a Krisztus Jézusban megszentelteknek, elhívott szenteknek mindazokkal együtt, akik bármely helyen segítségül hívják a mi Urunk Jézus Krisztus nevét, aki az ő Uruk és a miénk is.
Ezenkívül van még valami amit figyelembe kell venni.
Mt 5:45 hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ad mind az igazaknak, mind a hamisaknak.
Mennyei Atyátoknak nevezi Istent.
Mt 12:50 Mert aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az az én fiútestvérem, nőtestvérem és anyám.
Nos többek között ezért is nevezhetjük Teremtőnket mennyi Atyának. Mert Krisztus lehetővé tette hogy így legyen az ő kiontott drága vére által.
Mt 23:9 Atyátoknak se szólítsatok senkit e földön, mert egy a ti Atyátok, aki a mennyben van.
Miért lettek erre figyelmeztetve a tanítványok?
Annyira a név bűvkörében éltek hogy már tényleg miattatok káromolják Isten nevét a pogányok között.
1Kor 1:2 Isten gyülekezetének, amely Korinthusban van, a Krisztus Jézusban megszentelteknek, elhívott szenteknek mindazokkal együtt, akik bármely helyen segítségül hívják a mi Urunk Jézus Krisztus nevét, aki az ő Uruk és a miénk is.
ApCsel 9:14 és itt is felhatalmazása van a főpapoktól, hogy mindazokat megkötözze, akik a te nevedet segítségül hívják.
Judit!
"A Cselekedetek 10:113-15-ig terjedo"
Melyik igét akartad írni?
Bármi bizonytalanság, szomorúság, félelem, öröm, hála, kérés,stb. van jelen életemben mindig Istenhez, Jézus Krisztus által imádkozom.
Mennyei Atyánk , Jézus Krisztus által kérlek áld meg napomat és segíts, hogy eszközöd lehessek,Te cselekedj rajtam keresztül és ezt kérem azok számára is akik Téged keresnek Uram.
Vidiripi
lsandor!
(Cselekedetek 11:26) és miután megtalálta, elvitte Antiókiába. Így történt, hogy egy egész évig egybegyűltek velük a gyülekezetben, és igen nagy sokaságot tanítottak, és először Antiókiában volt, hogy a tanítványokat isteni gondviselés által keresztényeknek hívták.
Azt hivják segítségül,akit Jézus is segítségül hívott.
Kérdező:Te kit hivnál segítségül?
Vidiripi
"Vidiripi:Te kinek a nevét hivnad segítségül?"
Annak a nevét akit mennyei Atyánk elküldött!
ApCsel 4:10 hát tudjátok meg mindannyian, ti és Izrael egész népe, hogy annak a názáreti Jézus Krisztusnak a nevében, akit ti keresztre feszítettetek, és akit az Isten feltámasztott a halálból. Az ő nevében áll itt előttetek egészségesen. 11 Ő az a kő, amelyet ti, az építők elvetettetek, mégis szegletkővé lett. 12 Nincs üdvösség senki másban. Mert nem adatott más név az ég alatt az embereknek, amelyben üdvözülhetnénk.”
János 3:16, Róma 5:10
19.Ha Jézus azt mondta,hogy az Atyát kell imádni,akkor mégis milyen praktika a tiéd.
Inen engedte meg az ember magának,előbször az Atya helyett Jézust,utánna már akár pápákat különböző szenteket,majd a kutyáját is imádja.Éppen a multkor a szomszédom azt mondta nekem "anyira imádom a kutyusomat"
Igy van már az emberek nem tudják kit kell imádni.
Jézus Sátánnak azt mondta"az egyedüli igaz Istent szolgáld,és csak neki végezz szent szolgálatot".
Akkor mégis,kit imádunk/kit hívunk segítségül?
Szerintem,de főleg Jézus szerint is azt hvjuk segítségül,akit Jézus is segítségül hívott.A többi már korcs hozzáállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!