Vallásosak és ateisták, válaszolnátok erre a négy kérdésemre? (nemet/életkort/vallást/felekezetet/kedvenc csokimárkát írjatok! )
1. Ki vagyok (és mennyit érek?)
2. Honnan jövök?
3. Miért vagyok itt, mi az élet célja?
4. Hová megyek, amikor meghalok?
Erre a kérdésre nem lehet normális választ adni. Hogy ki vagyok én, milyen vagyok, az egy egész életen át változik.
Hogy mennyit érek? Ezt nem nekem, másnak kell eldöntenie. :)
2. Honnan jövök?
Jó kérdés, Valószínűleg az előző életeimből, a saját magam reinkarnációja vagyok.
Az első kérdésre csak Isten tudhatja a választ.
Hogy mi az élet célja, mindenkinek más. Valakinek van, valakinek nincs.
Ez az amit csak azok tudnak, akik már megélték a halált. Senki sem tudhatja rajtuk kívül mi van a halál után; mennyország, vagy pokol? Esetleg egy másik dimenzió? Ki tudja. Mindenesetre ha ez igaz, én a pokolban rohadok következő reinkarnációmig.
Remélem kielégítő választ kaptál; Nő/-/keresztény katolikus/-/sok van, bármilyet elfogadok.
Ember (Homo sapiens), mely e bolygó legmagasabb rendű élőlénye. Test és lélek.
2. Honnan jövök?
A lelkem nem tudom mikor keletkezett és honnan jött.
Életem célja a hit (Jézus Krisztusban) és a hitben való kitartás.
A világ láthatóan igazságtalan, de én hiszek Istenben, és hogy Ő jó. A világ azért igazságtalan, mert Sátán fellázadt ellene és magával rántotta az embert. Ha hiszel Jézusban, olvasod a Bibliát, kapcsolatot teremthetsz Istennel (nem érzékekkel való megtapasztalást értem alatta).
Majd akkor tudom meg, ha meghalok.
N/31/keresztény/- (reformáció vívmányait értékelem)/epres Milka
1. Egyszeri vagy és megismételhetetlen. Mind biológiailag, mind pszichédet tekintve. Isten adta a lelket, és már kezdettől fogva azt akarta, hogy legyél.
2. Egyfelől a szüleidtől és az őseidtől. Másfelől Istentől, aki szeretetből teremtett.
3. Istennek mindenkivel célja van. Senki sem véletlenül van itt. Mindenkinek más ajándékokat adott, hogy kibontakozhasson. Van, akinek sok tudást adott, van akinek szorgalmat, van, aki jó családanya lesz, stb. De az élet célja mindenkinél ugyanaz: az üdvösség. És ezt úgy lehet elérni, hogy másokért tevékenykedünk és becsülettel végezzük a munkánkat.
4. Isten üdvözíteni akar, azt szeretné, hogy hozzá kerülj. Rajtad áll, hogy ezt elfogadod-e vagy sem.
24/L, római katolikus, sok kedvenc csoki van.
1. Lélek/ember/szellem vagyok. Emberként (mint közösségben élő ember) annyit érek, amennyit hajlandó vagyok megtenni magamért, illetve azon keresztül másokért. Valódi (a kozmoszban betöltött szerepet illetően) jelentőségem/értékem inkább magasztos, de az erről szóló tudás közvetlenül nem hozzáférhető, csak valamennyit megsejthetünk róla.
2. Valamilyen közös forrásból. Oda is tartok.
3. Elgondolásaim, sejtéseim lehetnek erről csupán, az ember számára a valós lényeg igazsága nem fedhető fel teljes mértékben, legalábbis földi életében nem, de lehet róla tapasztalása (a 'nagy egész' részletei által részleteket megsejthet), viszont az erről való tapasztalást sem tudja akkurátus módon elhelyezni, lévén hogy nem ismeri a teljest. Viszonyítási rendszerünk ezért önkényes, de ettől függetlenül az ember egy nagyobb dolog része. Számomra a mikro-makrokozmosz összefüggés a releváns, anélkül hogy biztos tudással rendelkeznék a világ természetéről, annak szerves része vagyok, de részleges vagy tényszerű igazságokat ismerhetek csak, illetve legföljebb az intuíció által kerülhetek valamennyire is a közelébe szüksészerű igazságoknak. Így válaszom a kérdésre; a földi élet megélése lehet önmagában cél de az abból való felemelkedés is, ugyanannyi okom van az egyikben, vagy a másikban hinni, de biztos tudásom nem lehet erről.
4. Elképzelésem szerint a 'lélek' nem szűnik meg létezni, de állapotai változnak, egy más 'rendű' létezésről lehet szó a 'halál' után, mely talán magasabbrendű, mint a földi, vagy csak egyszerűen más, ezért 'érzékelésem' (bárhogyan is működjön az) is más lesz s valószínűleg ezáltal a megtapasztalt 'valóság' is.
Üdv. (nő, 26, nincs vallásom - bár attól függ, valláson mit definiálunk, nincs egy kiemelt kedvencem)
18/l/agnosztikus/Milka ??
1. Én én vagyok. Azért vagyok én, mert nem él hozzám hasonló a világon, de én se helyettesíthetek más embert. Annyit érek, amennyit elérek az életben.
2. Édesanyám méhéből, de közrejátszott apám is.
3. Mert a szüleim úgy döntöttek, hogy szeretnének egy közös gyereket, és az 500000000000 lehetséges emberből én születtem meg.
Nem tudom, mi a célja. Talán az, hogy megtaláld, és hogy élj, később úgysem tudsz.
4. Sehova. A sejtjeim, szervezetem megszűnnek működni, a tudatom kihuny, a testem a föld alá kerül és lassan az enyészeté lesz. Vagy hamu.
Szervusz
1. Isten teremtménye vagyok. Istennek olyan kedves vagyok, hogy feláldozta a Fiát értem.
2. A porból jöttem. Abból teremtett meg Isten. És ennek a folyamatnak köszönhetően most élek.
3. Azért vagyok itt, mert életet kaptam Istentől, és az élet célja az örök élet. Ezért élek, ez az életcélom. Isten tette számomra elérhetővé Jézus Krisztus által.
4. Amikor meghalok,a föld alá tesznek(hamvasztanak), ismét porrá leszek.
De a reménységem, az örök élet, továbbra is megmarad (mivel hatalmat kapott Krisztus a halottak feltámasztására).
Nő/57/Jehova tanúja/mogyorós
Üdvözöllek
1. Egy ember vagyok, aki nagyon hálás, hogy kapott egy életet Teremtőjétől. Olyan értékes vagyok, mitn bárki más.
2. Anyából jöttem, akit apa termékenyített meg.
3. Az élet célját a Bibliából tudtam meg. A cél az, hogy boldogan éljük az életünket és megtartsuk Isten parancsolatait, ami által boldogabbak leszünk.
4. A Biblia szerint, ha Istennek tetsző müdon élem az életemet, akkor egy örök élet jutalma vár rám. De ha nem kapnék semmit tőle, akkor is jó ember lennék, mert ez az ami vonz. Rossz bárki lehet, ahhoz nem kell erőfeszítést tenni.
Egy döbbenetesen nagy bonyolultságú biogépezet. (értékemet nem én vagyok hivatott megítélni)
2. Honnan jövök?
Nem tudom, hogy volt-e bármiféle előzménye a mostani életemnek. Számomra az élet két ivarsejt egyesülésével kezdődik.
Nincs semmiféle objektív bizonyíték rá, hogy lenne bármiféle oka és célja az életemnek. Ennek hiányában nekem magamnak kell ezt meghatározni. Az, hogy életünknek van értelme és célja hatalmas lelki erőt ad.
Jó lenne biztosan tudni, hogy van hova menni halálom után. De mivel erre vonatkozóan nincs semmiféle bizonyíték, ezért az egyetlen helyes dolog, hogy nyitottak vagyunk erre a lehetőségre, ugyanakkor megőrizzük az egészséges szkepticizmusunkat.
(férfi, nem vagyok vallásos, a csokimárkák pedig tartoznak életem legfontosabb kérdései közé)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!