Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik a kedvenc Bibliai igéd...

Melyik a kedvenc Bibliai igéd és miért?

Figyelt kérdés
2013. nov. 3. 00:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Van több is, pl. az ároni áldás szövege nagyon szép. Miért? Szerintem nem kell magyarázni :-)
2013. nov. 3. 00:18
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez olyan titkozatos:)

Lukács Evangyélioma 12. rész

"

2. Mert nincs oly rejtett dolog, mely napfényre ne jőne; és oly titok, mely ki ne tudódnék.

3. Annakokáért a mit a sötétben mondtatok, a világosságban fog meghallatszani; és a mit fülbe sugtatok a rejtekházakban, azt a házak tetején fogják hirdetni.

"

Ez is:

A János írása szerint való Szent Evangéliom » 9. fejezet

"

39

És monda Jézus: Ítélet végett jöttem én e világra, hogy akik nem látnak, lássanak; és akik látnak, vakok legyenek.

40

És hallák ezeket némely farizeusok, akik vele valának, és mondának néki: Avagy mi is vakok vagyunk-é?

41

Monda nékik Jézus: Ha vakok volnátok, nem volna bűnötök; ámde azt mondjátok, hogy látunk: azért a ti bűnötök megmarad.

"

Erről szól röviden a kereszténység:

A Lukács írása szerint való Szent Evangéliom » 6. fejezet

"

31

s amint akarjátok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is akképpen cselekedjetek azokkal.

32

Mert ha csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik.

33

És ha csak azokkal tesztek jól, akik veletek jól tesznek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is ugyanazt cselekszik.

34

És ha csak azoknak adtok kölcsönt, akiktől reménylitek, hogy visszakapjátok, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is adnak kölcsönt a bűnösöknek, hogy ugyanannyit kapjanak vissza.

35

Hanem szeressétek ellenségeiteket, és jól tegyetek, és adjatok kölcsönt, semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz, és ama magasságos Istennek fiai lesztek: mert ő jóltévő a háládatlanokkal és gonoszokkal.

36

Legyetek azért irgalmasok, mint a ti Atyátok is irgalmas.

37

Ne ítéljetek és nem ítéltettek; ne kárhoztassatok és nem kárhoztattok; megbocsássatok, néktek is megbocsáttatik;

38

Adjatok, néktek is adatik; jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak a ti öletekbe. Mert azzal a mértékkel mérnek néktek, amelylyel ti mértek.

39

Példabeszédet is monda nékik: Vajjon a vak vezetheti-é a világtalant? avagy nem mindketten a verembe esnek-é?

40

Nem feljebb való a tanítvány az ő mesterénél; hanem mikor tökéletes lesz, mindenki olyan lesz, mint a mestere.

41

Miért nézed pedig a szálkát, amely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, mely a te saját szemedben van, nem veszed észre?

42

Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiának: Atyámfia, hadd vessem ki a szálkát a te szemedből, holott te a te szemedben lévő gerendát nem látod. Te képmutató, vesd ki először a gerendát a te szemedből és azután gondolj arra, hogy kivesd a szálkát, amely a te atyádfia szemében van.

43

Nem jó fa az, amely romlott gyümölcsöt terem; és nem romlott fa az, amely jó gyümölcsöt terem.

44

Mert minden fa az ő tulajdon gyümölcséről ismertetik meg; mert a tövisről nem szednek fügét, sem a szederindáról nem szednek szőlőt.

45

A jó ember az ő szívének jó kincséből hoz elő jót; és a gonosz ember az ő szívének gonosz kincséből hoz elő gonoszt: mert a szívnek teljességéből szól az ő szája.

46

Miért mondjátok pedig nékem: Uram! Uram! ha nem mívelitek, amiket mondok?

47

Valaki én hozzám jő és hallgatja az én beszédimet és azokat megtartja, megmondom néktek, mihez hasonló.

48

Hasonló valamely házépítő emberhez, aki leásott és mélyre hatolt, és kősziklára vetett fundamentomot: mikor aztán árvíz lett, beleütközött a folyóvíz abba a házba, de azt meg nem mozdíthatta: mert kősziklán épült.

49

Aki pedig hallgatja, de nem tartja meg, hasonló ahhoz az emberhez, aki csak a földön építette házát fundamentom nélkül: amelybe beleütközvén a folyóvíz, azonnal összeomlott; és nagy lett annak a háznak romlása.

"

Egyéni kedvenc:

Jakab Apostol levele 2. rész

"

14. Mi a haszna, atyámfiai, ha valaki azt mondja, hogy hite van, cselekedetei pedig nincsenek? Avagy megtarthatja-é őt a hit?

15. Ha pedig az atyafiak, férfiak vagy nők, mezítelenek, és szűkölködnek mindennapi eledel nélkül,

16. És azt mondja nékik valaki ti közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg és lakjatok jól; de nem adjátok meg nékik, a mikre szüksége van a testnek; mi annak a haszna?

17. Azonképen a hit is, ha cselekedetei nincsenek, megholt ő magában.

18. De mondhatja valaki: Néked hited van, nékem pedig cselekedeteim vannak. Mutasd meg nékem a te hitedet a te cselekedeteidből, és én meg fogom néked mutatni az én cselekedeteimből az én hitemet.

19. Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek.

20. Akarod-é pedig tudni, te hiábavaló ember, hogy a hit cselekedetek nélkül megholt?

"

Egyébként szinte összes :D De ez a lényeg...

2013. nov. 3. 00:38
 3/7 anonim ***** válasza:

,,Én vagyok az út,az igazság és az élet,senki sem mehet az Atyához,hanemha én általam.,,(Jn.14.6)

Hogy miért ez? Benne van az igében.

2013. nov. 3. 06:43
 4/7 anonim ***** válasza:

"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

János 3:16

Hogy miért, benne van :)

.

Zsoltárok könyve 8. rész:

4. Mikor látom egeidet, a te újjaidnak munkáját; a holdat és a csillagokat, a melyeket teremtettél:

5. Micsoda az ember - mondom - hogy megemlékezel róla? és az embernek fia, hogy gondod van reá?

...elgondolkodtat...

2013. nov. 3. 09:46
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat nekem is a jános 3:16

És az Énekek Énekét nagyon szeretem az egészet mert a mennyaszony és vőlegény szerelmét írja le.

2013. nov. 3. 21:53
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

"Ma, ha az ő szavát halljátok, meg ne keményítsétek a ti szíveiteket."

(Zsid. 4:7)

A teológiai szakdolgozatomat Dániel könyve 5. fejezetének írásmagyarázatából írtam. Ez a fejezet megtanít arra, hogy bár az Isten szeretete határtalan, - az ő hívó szava nagyon sokáig, és ismételten szól - ne játszadozzunk a szív megkeményedésével, mert lehet hogy holnap már késő. Már nem halljuk Isten szavát, mert megkeményedett a szívünk, és legközelebb már csak az Ítélet Napján halljuk, amikor a tények kényszerítő ereje alól nem lehet kitérni, sem jobbra , sem balra, és meg kell hajolni az igazság előtt.

Üdv. Péter

2013. nov. 4. 09:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem az egyik kedvencem az a prófécia ami a jövőről szól: Ézsaiás 65:21-25-ig.

„Nem lesz ott többé néhány napot élt csecsemő, sem öregember, aki ne töltené be napjait... Házakat építenek majd, és bennük laknak, szőlőskerteket ültetnek, és eszik azok gyümölcsét. 22 Nem úgy építenek, hogy más lakjon ott, nem úgy ültetnek, hogy más egye azt. Mert mint a fának napjai, olyanok lesznek népem napjai, és kezük munkáját teljesen javukra fordítják választottaim. Nem fáradnak hiába, nem veszedelemre szülnek, mert Istentől megáldott utódok ők, leszármazottaikkal együtt.  És úgy lesz, hogy még mielőtt kiáltanának, én már válaszolok, még beszélnek, és én már meghallgattam.

 A farkas és a bárány együtt fog legelni, az oroszlán szalmát eszik, mint a bika, a kígyónak pedig por lesz az eledele. Nem ártanak és nem pusztítanak sehol szent hegyemen. Megnyugtató, hogy a Teremtőnk nem fogja a végtelenségig nézni, hogy mi történik a földdel, a maga idejében mindent rendbe hoz. Nagyon várom már ezt az időt..... Üdv.

2013. nov. 4. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!