Kedves Római Katolikus hívők! Válaszolnátok a Rózsafüzéren való imádkozással kapcsolatos kérdéseimre? (R. Katolikus hívők válasza érdekel, és nem a támadóké. )
1) Van ennek bibliai alapja? Mivel támasztjátok alá?
2) Mi biztosítja a Rózsafüzér imában nyújtott erejét?
3) Milyen erővel bír ez az imafajta, ha őszinte?
4) Aki komolyan veszi a hitét, az minden egyes nap
5) Olvastam valahol, hogy az ilyen imákat fel lehet ajánlani valaki másért is akár. Hogyan? Ez mit jelent konkrétabban?
6) Láttam egy képsorozatot különböző nevű imákkal (Irgalmasság Rózsafüzér, Dicsőség Rózsafüzér, stb. és mindegyiknél megvolt adva a hét valamelyik napja.) Ez azt jelenti, hogy az adott napokon azt a konkrét imát kell imádkozni?
Mostanában kezdtem el érdeklődni konkrétan a Római Katolikus vallás iránt, és azért írom le a kérdéseimet, hogy választ kaphassak rá.
Ezért is kérném meg a nem római katolikus hívőket, hogy támadásaikkal NE offolják a témát.
Köszönöm szépen!
Ha őszinte választ szeretnél a kérdésedre, és nem vitaindító akarsz lenni, akkor egyszerűbb módja is van, hogy választ kapj, mert itt csak szubjektív véleményeket kapsz és azzal, hogy kiírod, hogy ne támadjon senki, azzal csak válaszra hergeled a támadókat.
Beütöd szépen a google-ba, hogy a rózsafüzér eredete, ill. a rózsafüzér ereje és mazsolázgathatsz.Jó olvasást.
Ezt már megtettem.
De többféle (egymásnak ellent is mondó) választ találtam.
Azért kértem külön, hogy vallását gyakorló, római katolikusok válasza érdekel.
Ha odafigyelsz... ima a rózsafűzérben néhány darab van. A miatyánkok. Az üdvözlégyek a titkokal,könyörgések a közbenjárásért,és elmélkedés a titkokrol,az az Jézus életének egyes eseményeiről.
A rózsafűzér lényege,hogy a Szűz Anya,veled együtt imádkozik,hisz erre kéred. Ereje olyan mint bármely imának és kérésnek szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!