Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosak és ateisták,...

Vallásosak és ateisták, válaszolnátok erre a négy kérdésemre? (nemet/életkort/vallást/felekezetet/kedvenc csokimárkát írjatok! )

Figyelt kérdés

1. Ki vagyok (és mennyit érek?)

2. Honnan jövök?

3. Miért vagyok itt, mi az élet célja?

4. Hová megyek, amikor meghalok?

2013. nov. 20. 11:39
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
90%
Bocs, nem olvastam el, hogy magunknak kéne feltenni a kérdést... de remélem, így is jó. Előző vagyok.
2013. nov. 20. 13:02
 12/28 A kérdező kommentje:
Így is jó, köszönöm a válaszod :)
2013. nov. 20. 13:07
 13/28 anonim ***** válasza:
38%
Itt jártak a lepontozók :-)
2013. nov. 20. 13:19
 14/28 anonim ***** válasza:
47%

1. Huszonéves fiú, boldog párkapcsolattal, mérnöki diplomával, környezeti/innovációs iparban nemzetközi karrierrel és egy kis céggel ami afrikában fog működni. Azt nem tudom mennyit érek, bár a tudásom alapján elég sokat.

2. egy középosztálybeli budapesti családból

3. hogy valami maradandót alkossak, megoldjak fontos problémákat és boldog családi életet éljek a párommal

4. A földbe, ahonnan csak a mesekönyvekben van tovább. (gondolom ebből egyértelmű, hogy ateista)

2013. nov. 20. 13:23
 15/28 anonim ***** válasza:
94%

na tehát, vicces kérdés, ahol minden istenhívő nulla:)

aa N/kevesebb vagyok!/Istenhívő (vagyis dupla0)/ After Eight

1. Ki vagyok én? Lényegileg ez egy életreszóló kérdés, nem felelet. Nem véletlen, hogy ezt csak magának teheti fel az ember, 1.sz. 1.sz.-ben... Annyit "érek", amennyire jutok az ön-, világ-, Istenmegismerésben és amennyire ezt a megismerést(gnózist) ki tudom fejezni.

"Mert annyit érek én, amennyit ér a szó versemben"

*

2. A határtalanból, mely fogantatásomkor a határok közt megjelent.

*

3. Az életnek nincs célja - értelme van. Azért vagyok, hogy értelmet vigyek a dolgokba, metafizikai éberségemet fokozzam és mások felé az éberség fokozását segítsem.

*

4. Remélem, hogy a halál küszöbét éberen lépem át- és így felismerem Őt, aki csendben vár.

*

2013. nov. 20. 13:27
 16/28 anonim ***** válasza:
25%

1. Isten gyermeke vagy, szó szerint. Mennyei Atyánk pontosan olyan, mint a földi szüleink, és ugyanúgy is szeret minket, mint egy édesapa a gyermekét. Ergo minden ember értéke felbecsülhetetlen.

2. Mennyei Atyánk teremtett mindannyiunkat.

3. Az élet célja a fejlődés. Hozz helyes döntéseket, cselekedj mindig jót, legyél segítőkész az embertársaiddal stb. Tanulj meg minél több jó dolgot, tanulj mindenről, ami helyes, igaz, erényes. Élj erényes, igazlelkű életet.

4. Visszatérsz Mennyei Atyánkhoz és Jézus Krisztushoz, akik megítélnek minket aszerint, hogy hogyan éltünk. Mivel az emberek nem csak feketék és fehérek, hanem a "jóságnak" több fokozata van, ezért a mennynek arra a fokozatára fogsz jutni, amelyet kiérdemelted.

26/N/mormon/a tengeri herkentyű alakú belga bonbon

2013. nov. 20. 13:42
 17/28 anonim ***** válasza:
5%
Ki olyan, mint én vagyok?
2013. nov. 20. 14:08
 18/28 anonim ***** válasza:
39%

1. Ki vagyok (és mennyit érek?)

Nincs identitás zavarom, hogy megkérdezzem magamtól, ki vagyok, úgyhogy ezt a részét kihagyom. Van, akinek sokat érek (ahogy ők is nekem), van, akiknek kevesebbet. A cégemnek x ezer forintot havonta.

2. Honnan jövök?

Most épp munkából. :) Ja, hogy eredetileg? Hát... volt egyszer réges-régen egy szép tavaszi éjszaka, és akkor anyukám, meg apukám......

3. Miért vagyok itt, mi az élet célja?

Mert ide születtem. Az élet célja meg, ha már ide születtem, az, hogy életben is maradjak. Önfenntartás. Később lehet, hogy a fajfenntartás is.

Persze még lehet tovább is finomítani, pl. azért is, hogy többnyire kellemesen teljes az idő, a barátokért stb.

4. Hová megyek, amikor meghalok?

Aki meghalt az már nem megy sehova. Esetleg viszik.

34/N/ateista/?/

"Kerek csokoládét, szögletes csokoládét, töltött csokoládét, töltetlen csokoládét, édes csokoládét, keserű csokoládét, csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, egész csokoládét, megkezdett csokoládét , a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét... és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon."

2013. nov. 20. 14:21
 19/28 anonim ***** válasza:
70%

A természet egy kis része vagyok, az értékemet pedig a körülmények határozzák meg. Pl. békeidőben az ember élete, köztük az enyém is viszonylag értékes, de háborúban vagy éhínség idején egy használt zsebkendővel ér fel.

A természetből jövök, oda is térek vissza.

Nincs különösebb célja az életnek, az lesz, amit te találsz neki. Én megtaláltam a sajátomét, de nem szeretném leírni, mert elég ritka dolog, és nem szeretném, hogy felismerjenek.

Vissza a természetbe. Elrohadok, lesz belőlem fa, növény, állat vagy akármi.

22/L, nem foglalkoztat a vallás, de kimondottan ateistának sem mondanám magam, inkább csak racionalista vagyok. Kedvenc csokim minden, ami karamellás:)

2013. nov. 20. 15:19
 20/28 anonim ***** válasza:
43%

1.Nem tudom ki vagyok.Annyit érek,hogy élvezhessem az életemet szeretetben,békében,bűntudat,szorongás nélkül.

2.A semmiből.

3.Azért vagyok itt,hogy megtapasztaljam ez életet.Az életnek nincs végcélja.csak az út van.Az úton vannak állomások,de a vonat mindig megy tovább.

4.Nem tudom pontosan.valószínűleg találkozom az álmaimmal,és vágyaimmal,amik boldogságot,és elégedettséget fognak nekem adni.ebben hiszek.

F/32/saját Istenben hívő/epres Milka.

2013. nov. 20. 16:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!