Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves keresztények! Netek...

Kedves keresztények! Netek bűnnek számít ilyen zenét hallgatni? (főleg hitgyülisek és Jehova tanúi véleményére lennék kíváncsi)

Figyelt kérdés

A hitgyüliseket azért emeltem ki, mert úgy tudom, hogy nyitottabbak a "keményebb" zenére, Jehova tanúi meg nem igazán.

A zene:

http://www.youtube.com/watch?v=mszW-6LoaMA

2013. nov. 16. 21:41
1 2
 11/18 eric_one ***** válasza:
56%

Kedves Kérdező!

"A zene a lélek kulcsa" ismered gondolom ezt a mondást, és valóban hatással van érzelmeinkre, gondolatvilágunkra. A zene is közvetít egyfajta spirituális tartalmat. Tehát szellemi tartalma van mind a zenének, mind a dalszövegnek egyaránt. Mindezek pedig hatással vannak ránk, pozitív, vagy akár negatív hatással még akkor is ha élvezzük őket. Ezért nem mindegy hogy milyen szívből, illetve szellemből származik. Egy olyan keresztény számára, akinek élő személyes kapcsolata van az élő Istennel közvetlen módon, a Szent Szellemmel által, annak van világossága hogy meg tudja ítélni ezeket a dolgokat. Valamint azt mondja az ige "Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet..."

Tehát ahogy az elszíneződött romlott felvágottat sem eszem meg, mert tudom hogy rossz hatással lenne rám (pl gyomorrontás), ugyanígy egy világi gótikus metál bandát sem hallgatok meg direktbe, és kedveltetem meg magammal, mert ugyanúgy tudom hogy negatív hatással lenne rám. De ez számomra nem egy kényszer, nem is egy tiltó korlát amire azt mondom hogy "jaj, de kár ezt se tehetem... stb" Hanem ezt a romlott és bűnös emberi természettől való szabadságként élem meg, mert az új természetem értékrendje alapján ezzel nem kívánok közösséget vállalni.

De attól sem kell megijedni, hogy bármiről le kellene mondani egy kereszténynek, mert nagyon sok jó keresztény rock, vagy gótikus rock banda van. Amelyek már pozitív szellem tartalmat közvetítenek a hallgatóság felé. Hasonló hangulatút ajánlanék neked mint pl a Coronatus akit belinkeltél, pl a HB:

http://www.youtube.com/watch?v=nl8KN-4L3ko

Vagy hogy maradjunk a gótikus műfajnál akkor egyik kedvencemet is ajánlom neked a Saviour Machine ezen koncertjét ahol a Jelenések könyvét dolgozzák fel:

http://www.youtube.com/watch?v=4JmBP72Jjkk

Persze ha valakinek (kereszténynek) már nincs békessége hogy ilyet hallgasson, akkor ne tegye azt, akinek meg van az tegye. Ettől még nem rossz egyik sem. Persze ez már más kérdés, mint a Te kérdésed hogy világi zenékhez hogyan viszonyuljunk. Pál szavait idézném még: Minden szabad nékem, de nem minden használ....

Isten áldjon!

(Gyülis)

2013. nov. 17. 11:38
 12/18 lsandor ***** válasza:
Bűnnek számít-e? Érdekes kérdés. Ha magadra gondolsz kedves kérdező, akkor mire buzdít az adott zene, milyen érzéseket kelt benned? Segít abban, hogy Istennek tetszően cselekedjél és kerül a helytelen dolgokat. Jehova Tanúi is ezeket veszik figyelembe, ha arról döntenek, hogy pl milyen zenét hallgatnak, de minden kereszténynek hasonlóan kellene cselekednie. Ezek után pedig mindenkinek személyes felelőssége eldöntenie, hogy meghallgatja-e vagy sem
2013. nov. 17. 13:05
 13/18 A kérdező kommentje:

Már csak a te válaszodért érdemes volt kiírni ezt a kérdést kedves eric_one:)

Nem csak a hasznos tanácsok miatt. Hanem köszönöm mindkettő együttes "ajánlását" is, hisz mindkettő nagyon szuper.;)

Persze köszi mindenkinek, de a te kommentednek különösen örültem...

Igazából azt sem gondoltam, hogy ilyen műfajban van konkrétan keresztény zene.

Kedves lsandor! Természetesen nem szoktam olyan dolgokban részt venni, amik Isten vagy ember ellen mennek. Legalább is nagyon remélem.

Annyira pedig tartom magamat "erősnek" és "értelmesnek", hogy a média vagy más külső/belső nyomásra nem követek el olyasmit, amit nem akarok. Nem vagyok annyira könnyen manipulálható alkat (bár van amikor előny, ha ezt hiszik).

Mazohistának sem hinném magamat. Mert akkor már régen elvéreztem volna. Tehát nem fogok olyasmit csinálni vagy hallgatni, ami kiüt:) Ha ilyet tennék is belül lenne valami gond.

Természetesen tudom, hogy a hosszú távú hatásokon is érdemes elgondolkodni.

Úgy gondolom, hogy a zene nem távolít Istentől. A hangulatomat sem hiszem, hogy a zene alakítja első sorban. Inkább én keresek hozzáillőt. Viszont bármennyire jó egy zene, ha közvetlen formában Isten vagy az elveim ellen uszít (nem csak "mesélőszerű") formában, az valamiért azonnal megromlik előttem.

Isten áldjon és tartson meg benneteket és családotokat szeretetben, egészségben és boldogságban:)

2013. nov. 17. 18:10
 14/18 anonim ***** válasza:
38%

Igazából először a zenészt kell megnézni, az életét és a szokásait. Ne hallgass olyat aki drogozik, füvezik mert ezek a dolgok kihatnak a zenéjére (tudom kicsit furin hangzik).

(gyülis)

2013. nov. 18. 23:06
 15/18 anonim ***** válasza:

Amikor ilyen szabad vagy nem, bűn vagy nem kérdésről van szó, mindig egy bibliai vers jut eszembe

"Mindent szabad nekem, de nem minden hasznos." (1Korintusz 6:12)

2013. nov. 22. 16:51
 16/18 anonim válasza:
24%
Szia! Én is hitgyülis vagyok és egyet értek a felettem szólókkal. A zene tartalma a lényeg. Én pl keresztény hardcore-t is hallgatok, bár az elsőgenerációs keresztényeknek ez még sok. Ugyan úgy, ahogy az ők vallásos szüleinek furcsa volt, hogy nem orgonán játszunk sirató dalokat, hanem ugrálunk és jókedvűen énekelünk énekelhető, hallgatható zenékre. Világi zenékkel sincs gond, hiszen azok között is vannak olyanok, amikben semmi para dolog nincsen. Nyugodtan lehet szerelmes számokat is hallgatni, vagy bármi... Egy idő után érezhető lesz számodra, hogy mia hallgatható, és mi nem. 18L
2013. nov. 28. 22:53
 17/18 lsandor ***** válasza:
24%
Kedves kérdező! Gondolj arra, hogy a kedvenc zenéd milyen érzéseket kelt benned, mert biztosan kelt. Ez igaz bármilyen zenére. Ha helytelen dolgokra buzdít, lehet, hogy nem fogod megtenni, de lehet, hogy az elhatározásodat, hogy nem teszed, már meggyengíti. A Biblia is arra buzdít, hogy szelektáljuk azt, hogy mivel töltjük meg az elménket. Filippi 4: 8-"csak amik hasznosak"
2013. dec. 1. 13:17
 18/18 anonim ***** válasza:
Az 1-es az nem annyira dallamos, a coronita meg mintha németül lenne. Én ilyen csim-bum zenét hallgatok. https://www.youtube.com/watch?v=4BfZFh_ipeA
2014. dec. 19. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!