Szerintetek isten meg fog nekem valaha bocsájtani?
Ezek olyan pitiáner dolgok, ennél sokkal nagyobbakat is megbocsájtott másoknak, pláne, ha nem is szándékosan tetted.
Ha másképp nem megy, imádkozzál, hogy segítsen megszabadulni neked belőle. Majd imádkozom érted.
Menj el a paphoz és gyónd meg:
" - Teljes szívemből bánom minden bűnömet, mert azokkal az istent megbántottam erősen fogadom, hogy isten segítségével a jóra törekszem és a bűnt, valamint a bűnre vezető alkalmat kerülőm!
- Mondd mit tettél?
- Naponta vertem a pélómat! Súlyosbító körülmény, hogy naponta 7×.
- Értem. Legközelebb csak naponta 1× tedd. Imádkozz el hét Hiszekegyet, három Miatyánkat, öt Üdvözlégyet, egyszer a Rózsafűzért, és nyolcszor korbácsold meg magad... sajnos csak ennyi jut az eszembe."
- Yippikájé your mother f×cker!"
Szervusz
Tizenéves korban a szexuális vágyak különösen felerősödhetnek. Emiatt lehet, hogy maszturbálni kezdesz. Sokak szerint ez nem nagy ügy. „Senkinek sincs baja belőle” – mondják. Azonban van egy nyomós ok, amiért óvakodnunk kell ettől a szokástól. Pál apostol ezt írta: ’Öljétek meg testtagjaitokat a nemi vágyakozás dolgában’ (Kolosszé 3:5). A maszturbáció nemhogy nem segít elfojtani a szexuális vágyakat, hanem inkább felfokozza. Vizsgáld meg a következő pontokat:
- Az önkielégítés teljesen énközpontú magatartást sugall. Maszturbáláskor a személy a saját testével van elfoglalva.
- A maszturbálás azt idézheti elő az emberben, hogy a másik nemet a szexuális kielégülés puszta eszközének tekinti.
- A maszturbáció önzésre vall, az önzés pedig megnehezíti, hogy egy házasságban kielégítő legyen a nemi kapcsolat.
Ahelyett, hogy maszturbálással kielégítenéd a benned felgyülemlett szexuális vágyakat, inkább tanulj meg uralkodni magadon (1Tesszalonika 4:4, 5 " hogy mindegyikőtök tudja, hogyan legyen urává a maga edényének megszenteltségben és tisztességben, 5 nem mohó nemi vágyakozásban, mint amilyen azokban a nemzetekben is van, amelyek nem ismerik az Istent).
Ennek érdekében a Biblia azt a tanácsot adja, hogy kerüld azokat a helyzeteket, amelyek felkorbácsolhatják a szexuális vágyakat (Példabeszédek 5:8, 9 "Tartsd távol őtőle utadat, és ne közelíts házának bejáratához, 9 hogy másoknak ne add méltóságod, sem esztendeid annak, ami kegyetlen;"). De mi van akkor, ha a maszturbáció rabja lettél? Talán megpróbáltál felhagyni vele, de nem sikerült. Könnyen úgy következtethetsz, hogy reménytelen eset vagy, és hogy nem vagy képes Isten igazságos irányadó mértékei szerint élni. Pontosan így látta magát a fiatal Péter is. „Amikor visszaestem, szörnyen éreztem magam – mondja. – Azt hittem, soha nem fogom tudni helyrehozni, amit tettem. Nehezen ment az ima.”
Ha te is így érzel, ne csüggedj! Nem vagy reménytelen eset! Sok fiatalnak – és felnőttnek is – sikerült felhagynia ezzel a szokással. Neked is sikerülhet!
Attól, hogy maszturbáltál Isten a szeretetébe fogadott. És nem fog elengedni. Kérd a segítségét, hogy megszabadítson a tisztátalan gondolatoktól/dolgoktól.
Ha befogadtad Istent az életedbe a sátán rengeteg helyen és módon próbál majd téged támadni. Gondolatokkal, hogy nem vagy méltó Isten szeretetére. De ne hagyd, hogy átvegye az irányítást, és ne távolodj el Istentől, mert a sátán pontosan erre vágyik. Istent nem tudja kiiktatni, mert Ő hatalmasabb mindennél, mi viszont halandó emberi lények vagyunk, ezért minket támad. Ne adj neki lehetőséget, hogy támadhasson!
"te nyomorult 13:34 te azt sem bírtad felfogni, hogy "A nem vallásosak ne válaszoljanak" akkor miként képzelhetjük, hogy a te tested fölött férfiként tudsz uralkodni?"
Már megint elfelejtetted bevenni a nyugtatóidat?
Igen, megszegted. De Hóseás könyvében Isten beszél arról, hogy bár te nem tudsz hozzá hűséges lenni, Ő az lesz.
Hóseást Isten valami olyanra hívja, ami elképzelhetetlen számunkra. Hóseás házassága egy illusztrációja annak, hogy milyen a kapcsolat Isten és a népe között. Ahogy Hóseás felesége hűtlen lesz Hóseáshoz, ugyanúgy hűtlen Isten népe Istenhez. A könyv a prostitúcióról, hűtlenségről, megtérésről, megbocsátásról szól, de ami a legfontosabb eleme, az a kitartó szeretet. Nem mehetünk tovább, még mielőtt meg ne értenénk, milyen ez az állhatatos szeretetet.
"Amikor az Úr beszélni kezdett Hóseás által, azt mondta az Úr Hóseásnak: Menj, végy magadnak parázna feleséget, és parázna gyermekeket, mert bizony paráználkodik az ország, nem követi az Urat. (Hóseás 1:2)"
Isten azt mondja Hóseásnak, hogy menj, és vegyél feleségül egy paráznát. Hóseás élete számunkra végülis egy illusztráció, de számára ez a valós élet volt. De Hóseás szerette a feleségét. Nem úgy volt vele, hogy oké Uram, mivel te mondtad, ezért elveszem, de egyébként a hátam közepére sem kívánom ezt az egészet. Ő szerette a feleségét annak ellenére, hogy ez a nő sok fájdalmat okozott neki. És Isten Hóseás példáját használja, hogy bemutassa, hogy mi is mennyire hűtlenek vagyunk hozzá. Isten meg akarja mutatni, hogy semmi különbség nincs a mi felé való hűtlenségünk, és Hóseás feleségének hűtlensége között.
. Mi azt mondanánk, hogy bolond az az ember, aki kitart egy olyan házastárs mellett, aki állandóan megcsalja őt. Viszont azt az Istent, aki éveken át kitart az ő népe mellett, annak ellenére, hogy az megcsalja őt, a Biblia hűségesnek nevezi. Istennek ez a fajta hűsége világi szemszögből nézve bolondság, hiszen ki tartana ki egy állandón hűtlen házastárs mellett?... Hóseás könyvének a lényege, hogy mi a saját bűneinket ugyanúgy lássuk, mint ahogyan Hóseás könyvében azt látjuk, hogy egy házastárs folyamatosan csalja a másikat. Mi el tudunk tompulni a bűnre. Sokszor így nézünk rá: „Hát, tudom hogy ez nem volt jó, bocsáss meg Istenem!” Viszont az a sértés, hogy valaki megcsal minket, az már egy komoly határvonal nekünk. Isten akarja, hogy lássuk, hogy a mi bűnünk, amit ellene elkövetünk, az semmiben sem különbözik ettől. Mert amikor vétkezünk Isten ellen, akkor azt mondjuk neki, hogy Uram, te nem elégítesz meg engem, és ezért majd máshol keresek megelégedést és betöltöm a szükségeimet. És akkor azt gondolod, hogy jajj de ez a bűn annyira kis jelentéktelen dolog volt. A lényeg azonban az, hogy lássuk a nagy képet, hogy a bűn hogyan hat Istenre. Legyünk őszinték, hogy még időnként magunkat is megdöbbentjük, hogy milyen bűnöket követünk el. ÉS ISTEN MÉGIS HŰSÉGES HOZZÁNK. AZ Ő SZERETETE ÁLLHATATOS SZERETET. Ez a szó a legfontosabb szó Hóseás könyvében, ez a héber „hesed” szó. Magyarul ez állhatatos szeretetet jelent. Különböző szavakkal fordítják: irgalomnak, jóságnak, hűségnek is fordítják ezt a szót, de a héberben mindig ugyanazt jelenti: állhatatos, kitartó szeretet. A Biblia egyik leggyönyörűbb szava. Hóseás könyvének a lényege, hogy ISTEN ÁLLHATATOS SZERETETTEL SZERET TÉGED, BÁRMI TÖRTÉNJÉK IS. Még akkor is, amikor saját magadat is lesokkolod azzal, hogy mit tettél. Isten SOHA NEM SZŰNIK MEG SZERETNI TÉGED.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!