Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért szükséges, hogy egy...

Miért szükséges, hogy egy gyülekezet tagja legyek?

Figyelt kérdés

Ha olvasom a Bibliát, és a szerint élek, akkor elveszek, csak mert nem voltam tagja egyetlen gyülekezetnek sem??

Mi többet tud adni a gyülekezete, mint a Biblia?

2013. nov. 12. 15:06
1 2 3
 1/24 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Ki mondta ezt?
2013. nov. 12. 15:07
 2/24 A kérdező kommentje:
Akkor minek vannak a gyülekezetek??
2013. nov. 12. 15:08
 3/24 anonim ***** válasza:
56%
penzert, minek, hogy a vezetok jol eljenek a gyulekezet tagjainak befizeteseibol...
2013. nov. 12. 15:26
 4/24 anonim ***** válasza:
45%

"Mi többet tud adni a gyülekezete, mint a Biblia?"

Lehet beszélgetni,és meglehet osztani egymással a gondolatokat.Élet vezetési Tanácsot kapunk a lelki pásztortól,ha van.Általában van.

Szerintem jó dolog,egymás Hite által épülni,és megtapasztalásaiból.

Ahol ketten hárman össze gyűlnek az ÉN nevemben ott Vagyok,mondja Jézus Krisztus.:)

2013. nov. 12. 15:31
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem szükséges.A te dolgod, hogy akarsz-e gyülekezetbe járni, vagy nem.
2013. nov. 12. 15:38
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy veszel el:)

Hogyan jutottál erre az elképzelésre? Kitől hallottad?

2013. nov. 12. 15:48
 7/24 anonim ***** válasza:
88%

Nem szükséges, de az ember társas lény, szüksége van megerősítésekre, iránymutatásra a hitben is, ezen a téren pedig sokat kaphatsz egy megfelelő gyülekezettől.

Ha eljársz különböző közösségi programokra, és rátalálsz egy gyülekezetre, ahol jó szívvel fogadnak, és otthon érzed magad azok közt az emberek között, tudni fogod, hogy jó helyen vagy.

2013. nov. 12. 16:12
 8/24 munyamunya ***** válasza:
91%

Azt mondja az Úr Jézus:

""Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok""

Ezt a tanítványoknak mondta, nem kívülállókról van szó, hanem testvérekről egymás között.

János megismétli a levelében:

""Arról ismertük meg a szeretetet, hogy Ő az ő életét adta érettünk: mi is kötelesek vagyunk odaadni életünket a mi atyánkfiaiért.""

Egyedül, testvérek nélkül hogyan lehet ezt megtenni? Persze nem mindenkinek adatik rögtön gyülekezet, van, aki nagyon sokáig magányos, vagy keresgél és megjár sokféle közösséget. Még azt is el tudom képzelni, hogy akad olyan, akinek nem ez a dolga, és sosem lesz testvéri közösség tagja (az Isten tudja, kinek mire van szüksége a bevégzettségre jutáshoz). De általánosságban mindenképpen hívők között és által éljük meg a szeretetet és a hitünket.

2013. nov. 12. 16:38
 9/24 anonim ***** válasza:
75%

Kedves Kérdező.

Ha a bibliát elfogadod mint Isten szavát, akkor ennek a kérdésnek nem szabadott volna megszületnie, mert egyértelmű utasításokkal látta el az embereket, illetve a gyülekezeteket.

Már pedig Jézus is és az első keresztények is fontosnak tartották ezt, hiszen akkor hogyan tudnának egységes imádatot bemutatni az Istennek ha nem tartoznak sehova.

A következő utasítást adta Isten a szaván keresztül azoknak akik hozzá tartoznak:

(Héberek 10:24, 25) 24 És figyeljünk egymásra a szeretetre és jó cselekedetekre való ösztönzés végett, 25 nem hagyva fel egybegyűlésünkkel, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítva egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.

Isten mindig is szükségesnek tartott az egybe gyűlést, akár az Izraeliták esetében akár a későbbiek folyamán, és ezt rendszerezte, nagyobb összejövetelt 3x-is tartottak egy évben

Csak példaként:

(5Mózes 31:11-13) . . .. 12 Gyűjtsd egybe a népet, a férfiakat és a nőket, a kicsinyeket és jövevényedet, aki kapuidon belül van, hogy figyeljenek és tanuljanak, ugyanis félniük kell Jehovát, a ti Isteneteket, és ügyelniük kell, hogy megtartsák e törvény minden szavát. 13 És fiaik is, akik még nem ismerik, figyeljenek, és tanulják meg félni Jehovát, a ti Isteneteket minden napon, míg azon a földön éltek, melyre átkeltek a Jordánon, hogy birtokba vegyétek.”

(Cselekedetek 20:7, 8) . . .. 8 Jó néhány lámpa volt pedig a felső helyiségben, ahol egybegyűltünk.

(Róma 1:12) . . .hogy kölcsönösen bátorítsuk egymást a hitünk által, ti engem a tiétek, én pedig titeket az enyém által.

Ha a keresztények nem ismerik egymást, hogyan alakulna ki egymás iránt szeretet, hogy tudják egymást támogatni a hitükkel vagy akár segítség nyújtással, hiszen nem tudjuk melyik testvérünk szenved valamilyen hiányban, stb

Jézus pedig tanításról gondoskodik. Ha nem egységes tanításban van része az embereknek, akkor nem egyfélét fognak hinni és cselekedni sem.

ez megosztottsághoz vezet, a világban látható zűr-zavar alakul ki a "magukat keresztények"-nek vallók között.

Katy Weaver

2013. nov. 12. 20:02
 10/24 A kérdező kommentje:

3-lehet

4-ha jól tudom Pál pár évig, miután rátalált Jézusra, a pusztában "bolyongott", egyedül, vagyis mégsem, mivel vele volt Jézus, szóval ők ketten voltak, de javíts ki ha tévedek

Jézussal is meg tudom osztani a gondolataimat, ehhez nem szükségesek az emberek

"Élet vezetési Tanácsot " is Jézustól kérek

5-egyetértek

6-hogy elveszek, vagy hogy miért nem akarok gyülekezetbe járni? Nos az utóbbira a válasz, a "nép" annyira veszekszik ezen, hogy melyik az igaz vallás, hogy már elegem lett belőle, én inkább Jézussal akarok élni, és nem ezen veszekedni. Az, hogy elveszek, kinézem egy-két gyülekezetből

7- nézd meg a 6-os hozzászólásom második felét

8-attól, hogy nem vagyok egy gyülekezet tagja sem, még lehetek "testvér"

attól, hogy nem járok gyülekezetbe, még oszthatom a szeretetemet, jóságomat

2013. nov. 12. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!