A vallások (itt főleg a keresztény vallásokra gondolok) hogy állnak a magányos, szűz férfiakhoz, akik hangsúlyozom Nem önként vállalták a szűz életet, hanem ezt dobta nekik a sors?
Van valami vigasz számunkra a vallásokban, vagy ezzel a kérdéssel abszolút nem foglalkozik a Biblia pl?
A templomban például a pap is mindig a házasságban élőkhöz szól, emiatt egy kicsit kirekesztettnek érzem magam sorstársaimmal együtt. Nekünk nem akar üzenni Isten, hanem csak az eleve már itt a Földön viszonylag boldognak mondható embereknek? Előre is köszönöm a normális válaszokat!
Kérdező, attól ember az ember, Istenképmása, hogy tud uralkodni magán, szemben az állatokkal.
Még csak nem is azért, akarsz magadnak társat, hogy családod legyen, hanem azért, hogy kiéld magadat a testén, na ez undorító és állatias.
Vagy... mégsem troll vagy, kedves Előző? :-/ Mert az elég szomorú, ha te ezt komolyan gondolod.
Idézem a Kérdezőt: "Hiányzik nekem mind a lelki, mind a testi kapcsolat is!" Ebben hol van az állatiasság? Aki nem tud uralkodni az ösztönein, az végigmegy az egész városon, nem pedig szűz!!! Te komoly fogalomzavarban szenvedsz.
Ilyen jól ismered? :-D
Számomra nem ez derül ki az általa leírtakból.
Mózes 1. könyve 2:8-22
"És monda az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek néki segítő társat, hozzá illőt...És alkotá az Úr Isten azt az oldalbordát, a melyet kivett vala az emberből, asszonynyá, és vivé az emberhez."
Így történt a társkeresés az ember számára.
Üzenet: Isten tudja, hogy nem jó az embernek egyedül és meg is találta a hozzáillő segítőtársat.
A ...helyén is egy fontos üzenet van: az EGYÜTTMŰKÖDÉS Isten és az ember között.
Szeretnélek Pál aposol szavaival megvígasztalni, aki nem volt nős:
1Korintusz 7:
Azokra vonatkozóan pedig, amikről írtatok: jó az embernek asszonyt nem érinteni; 2 ámde a paráznaság+ elterjedtsége miatt mindenkinek legyen meg a maga felesége, és minden asszonynak legyen meg a maga férje. 3 A férj adja meg a feleségének, ami megilleti őt, de hasonlóképpen a feleség is a férjének. 4 A feleség nem gyakorol hatalmat a saját teste fölött, hanem a férje; hasonlóképpen a férj sem gyakorol hatalmat a saját teste fölött, hanem a felesége. 5 Ne fosszátok meg egymást attól, csak kölcsönös megegyezésből egy meghatározott időre; hogy időt szentelhessetek az imának, és ismét egymáshoz térhessetek, hogy ne kísértsen benneteket folyton Sátán az önfegyelmetek hiánya miatt. 6 Ezt azonban engedményképpen mondom, nem parancsként. 7 Szeretném pedig, ha minden ember úgy lenne, ahogy én magam vagyok. No de mindenkinek megvan a maga ajándéka Istentől: az egyiknek így, a másiknak úgy.
8 Azoknak pedig, akiknek nincsen házastársuk, és az özvegyeknek azt mondom, hogy jó nekik, ha úgy maradnak, ahogy én is vagyok. 9 De ha nincs önuralmuk, kössenek házasságot, mert jobb házasságot kötni, mint szenvedélytől lángolni.
10 Azoknak, akiknek van házastársuk, utasítást adok, de nem én, hanem az Úr, hogy a feleség ne menjen el a férjétől; 11 de ha elmenne is, maradjon házasság nélkül, vagy pedig béküljön ki a férjével; és a férj ne hagyja el a feleségét.
12 A többieknek pedig azt mondom, igen, én, nem az Úr: ha valamelyik testvérnek nem hívő felesége van, de ez hajlandó vele lakni, ne hagyja el őt; 13 és az az asszony, akinek nem hívő férje van, de ez hajlandó vele lakni, ne hagyja el a férjét. 14 Mert meg van szentelve a nem hívő férj a felesége révén, és meg van szentelve a nem hívő feleség a testvér révén; máskülönben a gyermekeitek bizony tisztátalanok volnának, most pedig szentek. 15 Ha azonban a nem hívő fogja magát és elmegy, hadd menjen; a testvér vagy a testvérnő ilyen körülmények között nincsen szolgaságra vetve, hanem békére hívott benneteket az Isten. 16 Mert honnan tudod, te feleség, hogy nem fogod-e megmenteni a férjedet? Vagy honnan tudod, te férj, hogy nem fogod-e megmenteni a feleségedet?
17 Csak mindenki úgy járjon, ahogy részt adott neki Jehova, ahogy elhívta őt az Isten. És minden gyülekezetben így rendelkezem. 18 Körülmetélten hívatott el valaki? Ne legyen körülmetéletlenné. Körülmetéletlenségben hívatott el valaki? Ne metélkedjen körül. 19 A körülmetéltség nem jelent semmit, és a körülmetéletlenség sem jelent semmit, hanem Isten parancsolatainak a megtartása. 20 Ki milyen helyzetben hívatott el, abban maradjon. 21 Rabszolgaként hívattál el? Ne aggasszon; de ha szabaddá is lehetsz, akkor inkább ragadd meg az alkalmat. 22 Mert az Úrban mindenki, aki rabszolgaként hívatott el, az Úr felszabadítottja; hasonlóképpen, aki szabadként hívatott el, Krisztus rabszolgája. 23 Áron vettek meg titeket; ne legyetek többé emberek rabszolgái. 24 Ki milyen állapotban hívatott el, testvérek, abban maradjon az Istennel való kapcsolatában.
25 A szüzek felől pedig nincsen parancsom az Úrtól, de úgy közlöm véleményemet, mint aki iránt az Úr irgalmasságot tanúsított, hogy hű legyen. 26 Úgy gondolom tehát, hogy jó ez a jelenvaló szükséget tekintve, hogy jó az embernek úgy maradni, ahogy van. 27 Feleséghez vagy kötve? Ne keress tovább szabadulást. Fel vagy oldva a feleségtől? Ne keress tovább feleséget. 28 De még ha házasságot kötnél is, nem követnél el bűnt. És ha egy szűz személy házasságot kötne, nem követne el bűnt az ilyen. Akik azonban így tesznek, azoknak nyomorúságuk lesz a testükben. Én pedig kíméllek benneteket.
29 Ezenfelül ezt mondom, testvérek: a hátralevő idő rövidre van szabva. Ezentúl, akiknek van feleségük, úgy legyenek, mintha nem volna, 30 és úgyszintén, akik sírnak, olyanok legyenek, mint akik nem sírnak, és akik örvendeznek, mint akik nem örvendeznek, és akik vesznek, mint akiknek nincs, 31 és akik élnek a világgal, mint akik nem élnek vele teljesen; mert változik e világ színtere. 32 Igen, azt akarom, hogy mentesek legyetek az aggodalomtól. A nőtlen ember az Úr dolgaiért aggódik: hogyan nyerje el az Úr helyeslését. 33 A nős ember viszont a világ dolgaiért aggódik: hogyan nyerje el a felesége helyeslését, 34 és meg van osztva. Továbbá a nem férjes asszony, meg a szűz, az Úr dolgaiért aggódik, hogy szent legyen mind testében, mind szellemében. A férjes asszony azonban a világ dolgaiért aggódik: hogyan nyerje el a férje helyeslését. 35 Ezt pedig személyes hasznotokra mondom, nem azért, hogy hurkot vessek nektek, hanem hogy arra indítsalak benneteket, ami illő, és arra, hogy álljatok mindig szolgálatára az Úrnak, figyelemelterelődés nélkül.
36 De ha valaki úgy gondolja, hogy helytelenül jár el a szüzességével szemben — ha az túl van már a fiatalkor virágzásán, és így kell történnie —, tegye meg, amit akar, nem vétkezik. Kössenek házasságot. 37 Ám ha valaki biztosan áll szívében, és nem érez szükséget, hanem van hatalma a saját akarata fölött, és azt a döntést hozta szívében, hogy megőrzi a maga szüzességét, jól fogja tenni. 38 Következésképpen, aki házasságra adja szüzességét, az is jól teszi, de aki nem adja házasságra, még jobban fogja tenni.
39 A feleség kötve van mindaddig, amíg a férje él. Ha azonban a férje halálalvásba merülne, szabad arra, hogy házasságot kössön, akivel akar, de csak az Úrban. 40 De boldogabb, ha úgy marad, ahogy van, az én véleményem szerint. Márpedig úgy gondolom, hogy bennem is Isten szelleme van.
Hidd el a legjobb natácsot, Istentől kaphatod. Ő meg leírta neked, mielőtt fölvetődhetett volna ez a problémád. Ami azt jelenti, pontosan tudta, milyen nehézségeink lehetnek ezen a téren is. Élj a tanácsával!
Kedves utolsó válaszoló!
Olvastam az idézeteidet, ezekre azt reagálom: Már korábban hangsúlyoztam, hogy határozottan NEM érzem jól magamat a szüzesség állapotában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!