Hívő keresztyénként elfogadnátok-e a fogamzásgátló tabletta szedését?
Ez megosztja a keresztényeket, de szerintem nyugodtan. Én most épp nem szedek, de amíg nem terveztünk babát a férjemmel, mi is fogamzásgátlóval védekeztünk, a szoptatás alatt pedig egy olyan fajtát szedtem, amit olyankor is lehet.
Nem szeretném a dokidat leszólni, de a rendszeres nemi élet nem szokta ezt a problémát megoldani, sőt, nekem a két szülés sem segített, ugyanúgy görcsölök. :(
Én magam nem református vagyok, de amennyire tudom, nálatok fogamzásgátlási céllal is megengedett használni a tablettát, úgyhogy egészségügyi szempontból főleg nem hiszem, hogy baj lenne.
Jézus nem adott utasítást a követőinek arra, hogy legyenek gyermekeik, és a tanítványai sem. A Biblia nem tiltja a születésszabályozást.
A házaspárok így hát maguk dönthetik el, hogy lesznek-e gyermekeik, illetve hogy hányat szeretnének, és mikor.
Az ő döntésük és felelősségük, hogy a terhesség megelőzésének érdekében alkalmaznak-e nem abortáló hatású fogamzásgátló módszert. Döntésükért senki sem ítélheti meg őket (Róma 14:4, 10–13).
Tapasztalatból mondom, hogy a fogamzásgátló csak azt szabályozza, hogy mikor görcsölj, de meg nem szünteti a fájásokat. Hormonvizsgálat, és a családodban előforduló esetleges öröklődő betegségek feltárása nélkül rizikós a szedése, egyébként sem "fájdalomcsillapításra" szolgáló szer. Talán más módszerrel enyhítheted a fájdalmat, még ha nem is szűnik meg, de enyhül. Tudom, min mégy keresztül, együtt érzek veled. Én azzal vigasztaltam magam, hogy előre megerősödök a szülési fájdalom elviselésére. (Bár kihagytam volna a havonkénti edzést.)
Gratulálok az elhatározásodhoz, ami a szexuális életet érinti, ritka ebben a világban. Sajnos.
Ha az orvosi vizsgálatok eredményei később engedik a fogamzásgátló szer szedését, a házasságodban nincs akadálya a használatának. Nem jön létre élet, nem károsít semmit, az életadás lehetőségét nem veszi el, miután már nem szeded.
Ha úgy mondják, hogy az ilyen, meg olyan fogamzásgátló bűn, az törvénykezés magában.
Ha helyesen házasság előtt nem akarsz nemi életet élni, csak a hormontartalma miatt akarodszedni, hogy ne görcsölj, akkor simán lehet zsedni, bár lehet van rá más hormonkészítmény,m görcsoldók... stb.
A fogamzásgátlás sem bőn, ha nem gyilkosság.
Csak katolikuséknál az, de ilyent senki sem mondott nekik, legalább is a mennyből nem, meg sok mást sem , amit csinálnak, vagy amit nem, pl a házasság tilalmát sem mondta nekik soha Jézus... ez más téma, hagyjuk.
Szóval, nem törvénykezve kéne megfogalmazniuk az egyházaknak, szabályként az ilyen-olyan módszerek tiltását.
A világi törvénynek is van szellem, már ahogy pl egy tárgyaláson hivatkozhatnak rá. ha valamire nem konkrétan vonatkozik, akkor mondják, hogy ezzel a céllal született pl az a törvény...
De mivel az ember becstelen, kismillió szitura újra, és újra kell fogalmazni a törvényeket.
Istennél nincs így, a lényeg a szeretet. Isten, és meber szeretete. Minden ebből ered.
Amíg nem élsz férjeddel, szedheted, de lehet van jobb gyógyszer(ek) is.
Fogamzásgátlás szabad, de ha már találkozik a két ivarsejt, egyesül, onnantól az ÉLET. Annak elhajtása, megtapadásának gátlása gyilkosság! Ez Isteni törvény, a szeretet törvénye. Amíg megakadályozod a találkozást, addig védekezés, egyesülés után, már csakis idő kell, és ember, egy személy lesz belőle.(jó kaja is kell, stb.)
A fogamzásgátlókra, (védekezéskor) nézd meg, mi van ráírva, vagy olvass utána, mit okoz, hogyan hat.
De inkább a hüvelytablettát használd majd, ha oda kerültök, vagy évek óta működik a megszakításos és a tabletta váltakozása nálunk, mihez van kedvünk... Lényeg, neked most mindegy, mit okozna a tabletta, ha nincs szex, mert nincs találkozás, nem lesz élet semmiből, tehát ha a hatóanyag-tartalma miatt bármelyik jó, szedd bátran, nem ütközik az élet védelmének Isteni törvényébe, most a te életed a lényeg!
Hosszú egészséges életet, Istenfélő, kedves férjet neked!
Mindannyiótoknak nagyon hálás vagyok a válaszokért! Alább hagyott a félelmem ezzel kapcsolatban. Nem gondolnám egyébként, hogy rögtön fogamzásgátlót iratnának fel - bár orvos függő is - de ha mégis erre kerülne a sor, jobb ezt átgondolnom.
Egy barátnőm hosszú évekig szedtt fogamzásgátlót, nemrég abbahagyta, és nagyon komolyan megszenvedi az átállást....hormonális problémái vannak. Ettől szeretném magamat megóvni. És azzal nem kockáztatnék, hogy a későbbiekben ne lehessen babám. Nagyon vágyom - már most! :-) - az anyaságra, mint oly sok nő, és ha ez hiányozna az életemből, az olyan nagy űr lenne nekem, amit Isten sem lenne képes betölteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!