Jehova tanúi! Mivel támasztjátok alá azt, miszerint létezne purgatórium?
Szerintetek létezik menny, ahova kerül 144.000 különleges keresztény (Jehova tanú) és létezik a pokol persze, mert a Biblia ír róla.
De az egyik kérdésemnél ezeket a válaszokat kaptam Katy-nevezetű testvéretektől:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
Testvéretek állítása szerint létezik olyan állapot, amikor ha meghal valaki, akkor a lelke nem kerül se a mennybe se a pokolba, hanem "halálban alszik", majd a feltámadáskor sem kerülhet a mennybe, hanem "földi reménységű" -lévén a földön fog ugyan úgy élni tovább, mivel "nem égi reménységű".
Kedves Kérdező!
Mielőtt telesírnád a párnádat, megmutatnád a Bibliából, hogy létezik purgatórium? Mert fikarcnyi szó sincs erről benne.
És bemásolhatod a pokol létezését is, mint örök gyötrődés helyét. Egyetlen próféciával kettévágom a gordiuszi csomódat:
Jel 21,4 És az Isten eltöröl minden könyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.
A pokol szó a görög hádész, és a héber seol. Mindkettő jelentése sír. A sátán azt mondta, nem haltok meg, az Isten azt, hogy bizony meghaltok. Én Istennek hiszek. A halál nem egy módosult élet, hanem egy élet nélküli állapot a sírban, azaz a pokolban.
Armageddon után a föld ujra paradicsommá lesz téve, és úgy mint Katy én is és velünk együtt sok millió ember az egész földön szívszakadva várjuk ezt a napot.
????:::???::??::?::____::??mm??:?__?_:?m:__:?_::?!!!??:_
Már megint egy nagy tévedés!!!!!
A Jézus Krisztusban hívőkeresztyénekről szól a Jelenések könyve ,és nem a ""jehova tanúirol"".Már elnézést tessék az egész könyvet olvasni ,és nem kiragadni verseket ami illik a tanúk ""tanításaihoz""
Kedves 12 es válaszoló!
Ki beszélt itt csak Jehova Tanuirol?
" is és velünk együtt sok millió ember az egész földön szívszakadva várjuk ezt a napot."
Ez kissé zavaros kérdés, ahogy látom, amit feltettél.
Talán nem mindenki tudja, de a purgatórium dolog a judaizmusból ered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!