Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Dante Poklával és Purgatóriumá...

Dante Poklával és Purgatóriumával kapcsolatban válaszolni tudnátok ezekre a kérdésekre?

Figyelt kérdés

- Milyen bűnösök "élnek" milyen szinteken vagy körökön, és mi a büntetésük? Lehetőleg NE a Zsicipédiát vagy más, onnan copypastázott szöveget illesszetek, azt már elolvastam, köszipuszi. A közönyösektől kezdve egészen a legaljáig érdekelne.

- Ha egy bűnös többmindent is elkövetett, akkor hová kerül végülis?

- A Pokolban is vannak falánkok meg haragosok, és a Purgatóriumban is. Mitől függ, hogy ki hová kerül?

- A Doom 3 poklos pályája melyik helyen játszódik Dante Poklában?

- Lucifer saját akaratából alkotta meg a poklot, vagy ez Isten büntetése? De akkor miért működik együtt Istennel, miért vállalja, hogy a bűnösök lelkeit bünteti?

- Arra kitér a mű, hogy az ördögök, démonok meg Lucifer mindenféle segédei hogyan kerültek oda? Gondolom nem Luciferrel...

2012. okt. 9. 17:29
 1/1 anonim ***** válasza:

Az 1.-es

Nincs kis bűn vagy nagy bűn, mint ahogy pokol tüze sincs.

(Róma 6:23) 23 Mert a bűn zsoldja a halál,. . .

(Róma 6:6, 7) . . .. 7 Mert aki meghalt, azt felmentették a bűne alól.

2-es ha Isten azon napjáig nem hagy fel bűnös életével akkor a halál a büntetése mint fent említett biblia vers szerint, a nem létezés állapotába kerül vissza.

3- a bibliában nem létezik ilyesmi, vagy is a teremtő soha nem gondolt és nem is engedne meg ilyen aljasságot, mert akkor nem lenne érvényes a fent említett biblia vers

/Róma6:7/

4- nem tudom, mert sosem olvastam ezt a könyvet , mint semmi ilyesmit ami hülyeségeket ír egy ember szemszögéből és ellent mond a biblia tiszta tanításának.

Lucifernek nem Sátánt hívják a bibliában, ez egy uralkodónak lett mondva aki ember volt.

A kérdésed pedig nagyon jó, mert ebből is láthatod a teremtő nem paktál le az ellenséggel, és ilyet nem is engedne meg neki.

A lélek az maga az ember.

A teremtéskor, mint sok itt levő kérdésben megállapítottuk, nem lelket tett az emberbe, hanem elindította a légzést, és így lett az ember élő lélek.

Ha meghal a lelke vagy is maga az ember hal meg nincs tovább hiszen ez a büntetés lett kiróva nem a pokol tüzében való sütögetés.

Mint említettem volt nem olvastam a könyvet, de mint mondtam nem létezik pokol ebben az értelemben és ezért Sátán meg a Démonai sincsenek ott.

Sátán jelenleg a démonaival levetetett az égből és jelenleg a föld légkörében van és az embereket kísértgeti, hogy megrontsa őket és eltávolítsa a teremtő Istentől minden gonoszsággal,

soha többé nem mehet be az égeb, amit Jézus megtisztított tőle, mert a királyság ott már megalakult, és a földön is hamarosan át veszi az uralmat és Sátánt a démonaival együtt tétlenség állapotába teszi hogy ne tudják ezer évig az embereket zavarni.

2012. okt. 10. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!