Elolvashatom a Dante: Isteni színjáték c. művét, vagy inkább ne tegyen, mert esetleg félrevezethet?
Mindent el szabad olvasni.
A bemenő információtól nem kell félni. Tanulni lehet belőle.
Egy dologra kell csak figyelni, hogy helyesen kezeld a dolgokat. Ne legyél fanatikus, szűk látókörű és meggondolatlan. Akkor van harmónia, ha a negatív dolgokat negatívként kezeled, a pozitív dolgokat, pedig pozitívként.
Persze lehet fordítva is, csinálni, de az maga a pokol.
A minden pozitív szerintem belátható, hogy nem működik.
A minden negatív sem.
Szóval amit olvasol, az Dante gondolata és nem a Biblia.
Nem mindenki éli magát bele Dante világába.
Attól félsz, hogy megtetszik?
Attól nem kell félni. Mert csak önmagad vagy.
Szia!
Jézus is megjárta poklot, másként ő is bejárta a tudattalanját. Egyébként Dante pokla zseniális.
Nem tudom Dante színműve milyen ihletésű, de ha nem mond ellene a bibliának, akkor nem feltétlen rossz. Akár még igazságtartalma is lehet helyenként.
Nyilvánvalóan egy kereszténynek a biblia tartamazza az igazságot, de be kell látni, rengeteg ismeret van amit érdemes felfedezni az életben.
Én olvastam.
Gimiben és szakközépben kötelező olvasmány 9.-ben vagy 10.-ben, tehát elvileg mindenki olvasta vagy fogja olvasni. (A szakmunkásképzőkről nincs infóm.)
A Bibliához enyhén szólva sem sok köze van, de ettől még el lehet olvasni akár magánszorgalomból is. Ha ismered a Bibliát, úgyis látni fogod a különbségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!